Mijn weg naar mijn zwangerschap

Vorig jaar 6 augustus postte ik mijn eerste artikel online over dat wij graag een kindje wilden proberen te maken. Dat deed ik op mijn daarvoor speciaal geopende – anonieme!! – blog Mommies Life. Ondertussen weten jullie dat we over 6 weken een meisje verwachten en weten jullie ook wie ik ben. Vandaag wil ik jullie graag meenemen in ons proces van vorig jaar. Sowieso al bizar dat het al meer dan een jaar geleden is dat we het gingen proberen! Maar absoluut ook heel leuk om terug te lezen. Elke titel is meteen een linkje naar het artikel 😉

6 AUGUSTUS 2016: DE WEG NAAR DE KEUZE OM ZWANGER TE WILLEN WORDEN
“Zwanger worden. Een keuze die je samen met je partner moet maken. Een best lastige keuze als je het mij vraagt. Hoewel ik van jongs af aan al wist dat ik kinderen wilde krijgen, heb ik de laatste jaren ook wel getwijfeld. ”

7 AUGUSTUS 2016: NA DE VAKANTIE STOP IK MET DE PIL
““Schat….” Ik twijfel nog even. Toch besluit ik het er maar gewoon uit te gooien. “Na de vakantie stop ik met de pil.” Stilte. “Tenminste, als jij dat ook wilt…” Vol spanning wacht ik zijn antwoord af. “Oh, dus je vraagt het nog wel gewoon.” Antwoord hij. Ik glimlach. “Ik heb jou toch gewoon nodig.” ”

16 AUGUSTUS 2016: DIT WAS HET: MIJN LAATSTE PIL
“Toen ik vanochtend wakker werd, werd ik helemaal blij. Vandaag was de dag. De dag van mijn allerlaatste pil voor een lange tijd. Ik sprong bijna uit bed om hem te slikken. Dit was het: mijn laatste pil!”

18 AUGUSTUS 2016: NU AL FOLIUMZUUR SLIKKEN?
“Als je zwanger wilt worden hoor je zoveel verhalen over wat ‘zogenaamd’ goed voor je zou zijn. En of het allemaal kloppend is weet ik niet. Maar hé: baat het niet dan schaadt het niet. Toch? Zo zou je al één maand voordat je zwanger wordt moeten beginnen met het slikken van foliumzuur. Ik vertel je er vandaag meer over.”

22 AUGUSTUS 2016: HEBBEN JULLIE NOG STEEDS GEEN KINDEREN?
““Hebben jullie nog steeds geen kinderen?” “En… Al plannen om aan kinderen te beginnen?” “Tik tok…” “Waar blijven de kinderen?” Als je al lange tijd samen bent, zal het ook jou wel bekend voor komen dat mensen in je directe (en soms ook indirecte) omgeving deze vragen stellen. Heel irritant. Zelfs onbeleefd als je het mij vraagt. Want wat weten zij er nou eigenlijk van af? Wie zegt dat je het nog niet aan het proberen bent? Of wie weet kun je wel helemaal geen kinderen krijgen. Of misschien wíl je niet eens kinderen….”

24 AUGUSTUS 2016: MIJN EERSTE DAG ZONDER PIL
“Mijn hart maakte een sprongetje. “Oooeeee! Morgen mijn eerste dag zonder de pil!” Ik vertelde het mega enthousiast aan mijn partner die vervolgens nog een grapje maakte. “Weet je wel zeker dat je dit wilt?” En daarna babbelde we nog wat verder over het krijgen van kinderen. Vanochtend was het zo ver: ik hoefde voor het eerst in zo’n 13 jaar niet meer te denken aan het pilletje. Natuurlijk dacht ik er wel aan; het zit nou eenmaal in mijn systeem.”

27 AUGUSTUS 2016: SPULLEN KOPEN VOORDAT WE ÜBERHAUPT ZWANGER ZIJN?
“Wanneer je de keuze gemaakt hebt zwanger te willen worden, ben je steeds meer bezig met baby’s. Niet alleen het proberen te maken van kinderen, maar ook al met het hoe te vertellen als je zwanger bent, babykamer en andere soorten spullen. Hoe gek dat misschien ook allemaal klinkt. En misschien is het wel heel voorbarig allemaal. Waarschijnlijk wel. Toch zie je zoveel om je heen. Zo wij ook…”

29 AUGUSTUS 2016: OJEE… DE EERSTE ONTPIL VERSCHIJNSELEN
“Afgelopen woensdag was het zo ver: de laatste dag van mijn onttrekkingsbloeding (ongesteldheid door de pil). Die dag zou ik eigenlijk de pil weer moeten slikken, maar gezien wij zwanger willen worden, heb ik dat uiteraard niet gedaan. Hoewel ik vorige week nog dacht dat ik er goed onderuit zou komen, begin ik daar toch nu van terug te komen. De eerste verschijnselen zijn opgetreden. Zowel positief als negatief.”

6 SEPTEMBER 2016: VOELDE IK DE EISPRONG?
“Zoals ik eerder al vertelde, ben ik héél veel bezig met het zwanger worden en deze beslissing. Ik lees op een forum dat ik volg dat alle andere vrouwen dat ook hebben. Logisch ook, want het is een mooie en vooral onzekere beslissing. Want wie zegt dat je kinderen kunt krijgen? En hoe lang gaat het duren? Maar terug naar de essentie van mijn verhaal. Ik vertrouw mijn lichaam niet meer 100%. Bij elk pijntje en steekje denk je meteen aan iets wat te maken heeft met zwanger worden. Wat overigens niet wil zeggen dat het datgene niet kan zijn. Zo dacht ik gisteren de eisprong te voelen…”

13 SEPTEMBER 2016: WACHTEN, WACHTEN EN NOG EENS WACHTEN
“Tik tok, tik tok. De klok tikt langzaam verder. Tenminste dat vond ik in het begin zo. Nu ik terug denk besef ik me dat ik al bijna één maand ben gestopt met de pil en dat – als mijn cylcus meteen weer tip top is – ik zaterdag ongesteld moet worden. Of nog liever zwanger. Dat zou pas mooi zijn, al acht ik die kans klein. Maar je weet het niet. Hoewel ik afgelopen week minder met zwanger worden ben bezig geweest, heeft me het besef van tijd ineens weer terug gebracht naar de realiteit. Was het maar zaterdag. Dan wist ik tenminste al wat meer…”

19 SEPTEMBER 2016: WAAR BLIJFT MIJN MENSTRUATIE?
“Waar blijft mijn menstruatie? Ach. Ik weet het weer. Somewhere. Dat mijn cyclus misschien niet op orde zou zijn, daar had ik echt wel rekening mee gehouden. Maar toch. Ik had zó gehoopt dat het zaterdag toch gewoon zou komen. Op tijd. Een 28 daagse cyclus. Al weet ik ook wel dat dat bij weinig vrouwen zo is. Maar nu ik dit om kwart voor 12 op zaterdag avond typ en er nog steeds geen bloed gevloeid heeft, baal ik wel.”

21 SEPTEMBER 2016: DE EERSTE ZWANGERSCHAPSTEST
“Ik schreef het al in de blogpost van afgelopen maandag: de menstruatie blijft uit. En hoewel de meeste vrouwen dan zullen denken dat ze zwanger zijn, had ik dat gevoel totaal niet. En dus wachtte ik toch nog even geduldig af. Maar de hele zondag kon ik mijn gedachtes toch niet onder controle te houden en besloot ik in de middag toch maar een testje te doen. Wel in mijn achterhoofd houdend dat ik waarschijnlijk niet zwanger ben.”

22 SEPTEMBER 2016: MIJN LICHAAM DOET HET NOG!
“Ik wist dat ik niet zwanger was, toen ik overtijd was. Maar of mijn lichaam nog zou werken…? Nee. Dat was een vraag. Na zo’n 13 jaar de pil, moest mijn lichaam het werk weer zelf gaan doen. Op het internet las ik genoeg verhalen van vrouwen die bijna een half jaar op hun menstruatie hebben moeten wachten. Ik kon alleen maar hopen dat ik niet één van die vrouwen zou zijn. Ik hoopte ook dat het niet 4 maanden zou duren. En ook niet 3 maanden. Zelfs niet 2 maanden.”

28 SEPTEMBER 2016: DE EERSTE MENSTRUATIE NA HET STOPPEN MET DE PIL
“Afgelopen donderdag begon dan na een cyclus van 33 dagen eindelijk mijn eerste menstruatie na het stoppen met de pil. Dat viel me niks tegen! Toen kwam de vraag hoe lang de menstruatie zou duren en hoeveel bloed erbij kwam kijken. I know, TMI! Maar je leest genoeg verhalen op het internet dat dit allemaal heel anders kan gaan.”

6 OKTOBER 2016: NIET BEZIG ZIJN MET ZWANGER WORDEN
“Wanneer jullie de beslissing gemaakt hebben om samen een kindje op aarde neer te zetten, lijkt het een onmogelijke opgave om er niet mee bezig te zijn. Natuurlijk ben je niet 24/7 aan het seksen (ook leuk, overigens ;-)), maar bij elke baby of zwangere vrouw die je ziet denk je wel snel aan het moment dat jij dat ook mag ervaren.”

13 OKTOBER 2016: DE 2E RONDE
“De eerste ronde gaf geen resultaat jammer genoeg. Maar dat hadden we eigenlijk ook niet verwacht. Het komt zelden voor dat stellen meteen de eerste ronde zwanger zijn. Maar toch hoop je er wel op. Toch was de eerste ronde niet een complete mislukking. Ten eerste werd ik na 33 dagen ongesteld en was ik dus erg blij dat mijn cyclus zo snel weer op gang kwam. Ten tweede hebben we ook gewoon plezier gehad tijdens het produceren van onze toekomst ;-). Maar goed. Dat betekende wel op naar ronde 2!”

22 OKTOBER 2016: MIJN LICHAAM IS VERWARREND
“De tweede ronde zit er bijna op. Tenminste, als ik weer een cyclus van 33 dagen heb. Vandaag zit ik namelijk op dag 31. Dus nog maar een paar daagjes en dan weet ik of mijn cyclus weer 33 dagen is óf dat ik misschien dan toch nu al zwanger mag zijn. Dat laatste is goede hoop… En hoewel ik me besef dat het dan alleen maar kan tegenvallen, geloof ik ook dat je geluk kunt afdwingen. Een beetje vaag en zweverig is dat wel. Maar hé, je moet maar ergens in geloven… ? Hoe dan ook, afgelopen week was verwarrend. Nee wacht. Mijn lichaam was verwarrend.”

19 NOVEMBER 2016: DAG 60…
“Het is alweer een maandje geleden dat ik voor het laatste iets schreef voor jullie. Sorry, sorry, sorry! Dat komt omdat alles mega verwarrend is. Nadat ik in cyclus 1 na 33 dagen weer ongesteld werd, was ik super blij. Oké, ook teleurgesteld omdat het ons niet in een keer gelukt was. Maar goed: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Maar die laat momenteel wel héél lang op zich wachten…”

26 NOVEMBER 2016: YAY! OP NAAR RONDE 3
“Vorige week was ik nog onzeker. Ik zat al op dag 60 zonder ongesteld te zijn… Maar dat was ook meteen de laatste dag! Want ik ben gelukkig toch nog ongesteld geworden. Gelukkig? Ja, want ik kreeg ook geen positieve testen. Dus ik ben blij dat we door kunnen naar ronde 3. Nu Ik dit typ is de rode periode ook weer voorbij: dus hop er op!”

15 DECEMBER 2016: UPDATE RONDE 3
“Het is alweer even geleden dat ik jullie heb meegenomen in ons zwangerschapsavontuur. Dus ik vond het weer hoog tijd om jullie even op de hoogte te stellen. Hoe gaat het tot nu toe en welke klachten en/of symptomen heb ik?”

24 DECEMBER 2016: HOE ZWANGER WORDEN MIJN LEVEN BEÏNVLOED
“Zoals jullie weten proberen wij sinds begin augustus een kindje te maken. Bijna 5 maanden, ruim 10 zwangerschapstesten, een aantal ovulatietesten, vele foliumzuur pillen en vele onzekerheden later zitten we nog ‘maar’ in ronde 3 op dag 34. Als ik zo bereken dat we richting het half jaar gaan, besef ik me dat de tijd best snel voorbij vliegt. Ik had nu gehoopt zwanger te zijn, maar helaas werkt mijn cyclus niet helemaal mee. Of zou het onze vruchtbaarheid zijn? Of onze timing? Hoe dan ook, het is tot dusver nog niet gelukt.”

2 JANUARI 2017: DAT IS NOG EENS EEN GEWELDIG BEGIN VAN 2017…
“Allereerst: de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat jullie maar veel liefde en geluk mogen kennen, tegenkomen en hebben. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de titel is sarcastisch. Nee, ik ben nog altijd (helaas) niet zwanger. Maar dat is niet de reden van mijn sarcasme. De reden van mijn sarcasme is dat ik op 1 januari ongesteld ben geworden. Natuurlijk ervaar ik dat niet perse als iets negatiefs. Want dat betekent op naar ronde 4!”

En hoewel ik op 2 januari een sarcastische titel bedacht had, bleek deze achteraf dus helemaal niet sarcastisch te zijn. Ik werd op 1 januari 2017 weer ongesteld. Een ruime 4 weken later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Dus dat was ABSOLUUT een geweldig begin van 217!

Welk artikel sprak jou het meeste aan omtrent mijn weg naar het zwangerschap? En hoe verliep jouw weg?

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close