Waarom je niet moet Googlen als je zwanger wilt worden

Toen we voor het eerst zwanger wilde worden, maakte ik deze fout. Maar ook bij deze Mini in mijn buik maakte ik deze fout. Echt, geloof mij maar. Doe. Dit. Niet. Ga niet Googlen als je zwanger wilt worden. Heus wel om een recept op te zoeken of iets voor je werk of zo. Maar Google niets – NIETS – over zwanger worden. Waarom niet? Dat vertel ik je hieronder.

Allereerst laat het duidelijk zijn dat alle vrouwen anders in elkaar steken. Zowel van buiten als van binnen. Dus de ervaring van één iemand, zegt niets over de ervaring van jou. Dit geldt natuurlijk voor heel veel dingen, maar dus ook voor zwanger willen worden en zwangerschap.

Goed. Ik snap je helemaal hoor. Ik heb Google op en top geraadpleegd over zwanger worden, signaaltjes en andere vragen die ik kreeg. En wat leverde dat mij op? Hoop, teleurstelling en onzekerheid. En misschien zelfs wel momenten van stress. En als iets niet goed is voor je lijf als je zwanger wilt worden dan is het… Juist, stress.

Eén ervaring die ik rijker ben: als je probeert zwanger te worden, dan voel je echt ALLES in je lijf. Vooral in je buik en schaamstreek gebied. Bij ieder dingetje dacht ik: ‘Zou dit de eisprong zijn?’, ‘Zou dit een innesteling kunnen zijn?’, ‘Zou dit….’. Je snapt me. Bij alles wat je voelt, wil je een verklaring. Het liefst eentje die aansluit bij zwanger worden. Dus hoe Google je? Hetgeen wat je voelde + zwangerschap. En wat krijg je dan? Andere vrouwen die dit zichzelf ook afvroegen en sowieso iets wat met zwangerschap te maken heeft. Jij blij. Maar…

Je wordt zo vaak teleurgesteld. Want de prille zwangerschapskwaaltjes lijken op menstruatiekwaaltjes. En ik behoorde tot een groep die menstruatiekwaaltjes nooit echt persé is opgevallen. Dus ik dacht meteen dat er iets speelde rondom zwanger worden en zwangerschap. Maar geloof me dat ik niet zo met mijn lichaam bezig ben als ik ongesteld moet worden, terwijl – toen ik zwanger wilde worden – ik mezelf juist super bewust was van mijn lichaam. En daar gaat het mis.

Tuurlijk kan het ook raak zijn, maar ik ben vaker teleurgesteld dan dat het écht raak was. Tel maar uit. Ik ben nu voor de tweede keer zwanger en met de pogingen voordat Isabelle geboren was erbij zijn we denk ik zo’n 6 of 7 cycli verder + wel 20 zwangerschapstesten op zijn minst. Maar goed, dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik een onregelmatige cyclus heb.

Hoe dan ook. Ik snap je echt compleet. Je wilt zo graag zwanger worden, waardoor je gaat Googlen voor hoop. Want als Google het zegt, dan is het zo… Toch? Maar hierdoor kan je teleurstelling dus ook veel groter zijn. Daarbij zeggen veel vrouwen (ik ook toen ik zwanger werd van Isabelle) dat je het beter los kunt laten. Bij veel van hen (inclusief mijn eerste zwangerschap) lukte het pas toen ze er niet mee bezig waren. Maar ik zal eerlijk met je zijn: ik ben nu zwanger geraakt van deze Mini toen we er juist wél heel erg mee bezig waren. Ik heb dus twee verhalen om te vertellen…

Maar zoals ik net al zei: ieder lichaam werkt anders. En wil je – ondanks mijn waarschuwing – alsnog Googlen. Doe dat en ervaar zelf wat het je oplevert. Uiteindelijk had ik er niets van geleerd, gezien ik voor deze zwangerschap weer net zo hard alles opnieuw gegoogled heb.

Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb…

Wat is jouw ervaring met Googlen als je zwanger wilt worden?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close