Spullen kopen voordat we überhaupt zwanger zijn?

Wanneer je de keuze gemaakt hebt zwanger te willen worden, ben je steeds meer bezig met baby’s. Niet alleen het proberen te maken van kinderen, maar ook al met het hoe te vertellen als je zwanger bent, babykamer en andere soorten spullen. Hoe gek dat misschien ook allemaal klinkt. En misschien is het wel heel voorbarig allemaal. Waarschijnlijk wel. Toch zie je zoveel om je heen. Zo wij ook…

We zitten samen op de bank. Ik zit tv te kijken en mijn vriend zit te Facebooken. “Hé, misschien is het wat vroeg, maar dit is misschien wel iets.” Verbaast kijk ik op. “Huh? Wat?” “Ja hier op zo’n verkoop groep staat een 3-in-1 kinderwagen te koop van Maxi-Cosi. Die zijn normaal toch hartstikke duur?” “Uhm, geen idee… Nog niet zo in verdiept.”

Na wat onderzoek blijkt dit inderdaad vrij duur te zijn. Dus zo’n koopje kun je bijna niet negeren. Toch twijfelen we allebei. “We zouden het op zolder kunnen zetten… Dan ziet niemand het en hebben we hem toch vast goedkoop te pakken.” We twijfelen nog wat in de rondte en denken ondertussen na. Dan besluit ik op Marktplaats te kijken en kom er achter dat ze rond diezelfde prijs ook daarop te vinden zijn. We komen uiteindelijk tot de conclusie dat iedereen ooit zijn kinderwagen zal moeten verkopen omdat hun kinderen te oud worden en dat tegen de tijd dat wij misschien in verwachting zijn, ze heus nog wel voor die prijs op marktplaats zullen staan. Nee, we kopen hem dus niet.

Zo’n aantal dagen later lopen we door de Ikea voor wat kleine spulletjes. En zoals eigenlijk altijd maken we de hele ronde: eerst de showroom daarna het magazijn. Natuurlijk zien we daar ook de babybedjes. Pffff… Wat is dat ook nog allemaal duur. Zelfs bij de Ikea. Je hebt simpele systemen en je hebt mooie, praktische systemen. Oké, dit kopen we uiteraard nog niet en komt dan ook absoluut niet ter spraken. Maar als het voor een mooi prijsje had gestaan… Wie weet….

Weer een aantal dagen later lopen we door een speelgoed winkel. Ik zie een mooi grote knuffel en ben er meteen verliefd op. Totdat mijn vriend een hele mooie, grote, fluffy beer ziet. Die wil ik eigenlijk gewoon hebben. “Aaahhh, toe nou schatje. Koop die fluffy beer. Toe nouuuu… Voor ons kleine propje….” Ik zet een pruillipje op. Ik bedoel, hij heeft hem zelf ‘uitgekozen’ en ik ben er verliefd op dus nou moet hij wel, toch? Maar nee – en gelijk heeft hij! – we zijn nog niet zwanger dus waarom al zo’n lieve fluffy beer kopen? Toch blijf ik tot het irritante toe zachtjes zeuren. Ik weet dat hij hem niet zal kopen, maar hoop er stiekem toch wel op. Hij is écht zó mooi en lief en zacht en oooooeeee! It’s so fluffy I’m gonna diiiiieeee! 😉

We hebben dus niks gekocht voor ons hopelijk toekomstige propje. Maar we hebben zoveel zin in ons kleine hummeltje…. Dus zaadjes vind maar snel de eitjes 😉

Kochten jullie al spullen voordat jullie zwanger waren?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

 • Marloes

  27 augustus 2016 at 22:41

  Ja, toen de v&d failliet ging en veel kleding van nijntje voor 2 a 3 euro verkocht werd heb ik wel even mijn slag geslagen. Ik stop in September met de pil. Kan ook niet stoppen met er mee bezig te zijn. En ja inderdaad iedereen is opeens zwanger of loopt achter een kinderwagen..

  Beantwoorden
 • 2momzs || Maria

  28 augustus 2016 at 12:42

  Herkenbaar! We waren twee jaar geleden in een Adidas winkel en zagen een hele toffe onesie. Ik wou het meteen halen voor later, we waren toen nog lang niet van plan om voor een kindje te gaan. Mijn man zei nog “nee het is te voorbarig etc”. En nu is ze er en heb ik de onesie nooit meer gevonden :(, dus als je iets echt heeeeel leuks ziet wat misschien later niet te koop is dan zou ik het wel halen! X Maria

  Beantwoorden
 • Jasmin

  28 augustus 2016 at 15:39

  Ik heb alleen een slabbetje gekocht met de tekst: “ik knap? Dan heb je mijn vader nog niet gezien” deze licht verstopt in mijn nachtkastje, zodra de test positief is heb ik een leuk cadeautje voor de papa-to-be!

  Beantwoorden
 • Nicole @ Everyday-Life.nl

  28 augustus 2016 at 21:49

  Nee dat hebben we niet gedaan. Dat vind ik de goden verzoeken ondanks dat ik atheïst ben 😉 . De eerste zwangerschap hebben we met 6 weken wel al spullen gekocht. Toen met 9 weken bleek het een missed abortion. Doe ik dus ook nooit meer, want dan zit je met je verdriet en die babyspullen. Daarna nooit meer gedaan. Met ons zoontje gewacht tot 12 weken en deze zwangerschap (nu bijna 17 weken) überhaupt nog niets gekocht. Heb ook nog een heleboel natuurlijk van de vorige keer! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close