De eerste menstruatie na het stoppen met de pil

Afgelopen donderdag begon dan na een cyclus van 33 dagen eindelijk mijn eerste menstruatie na het stoppen met de pil. Dat viel me niks tegen! Toen kwam de vraag hoe lang de menstruatie zou duren en hoeveel bloed erbij kwam kijken. I know, TMI! Maar je leest genoeg verhalen op het internet dat dit allemaal heel anders kan gaan.

De eerste dag was mijn menstruatie meteen veel. Met de pil bouwde dit langzaam op, maar nu stond alles vol open, haha! Nog een verschil was de buikpijn. Die had ik niet! Jippy!

De tweede dag was mijn menstruatie zoals met de pil. Gewoon veel. En nog steeds geen buikpijn. Joehoe!

De derde dag was ik blij, want mijn menstruatie deed het nog. Dat zag er goed uit. Daarbij werd het al iets rustiger down under.

De vierde dag was het ineens gestopt. Oké… Ik twijfelde er een beetje over, maar het kon. Tot een uurtje of 7 in de avond. Daar was ‘ie weer.

De vijfde dag was afmaak dag zoals normaal. Wat donkerder bloed en niet meer zo heel veel.

Toen was het maar hopen dat het nu ook klaar zou zijn. Zeker na de verhalen die ik gelezen heb over vrouwen die dan nog echt weken of zelfs maandenlang ongesteld zijn. En gelukkig was het daarna ook klaar. Mooi! Op naar ronde 2 dus!

Hoe lang duurde jouw eerste menstruatie na het stoppen met de pil?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close