Mijn lichaam doet het nog!

Ik wist dat ik niet zwanger was, toen ik overtijd was. Maar of mijn lichaam nog zou werken…? Nee. Dat was een vraag. Na zo’n 13 jaar de pil, moest mijn lichaam het werk weer zelf gaan doen. Op het internet las ik genoeg verhalen van vrouwen die bijna een half jaar op hun menstruatie hebben moeten wachten. Ik kon alleen maar hopen dat ik niet één van die vrouwen zou zijn. Ik hoopte ook dat het niet 4 maanden zou duren. En ook niet 3 maanden. Zelfs niet 2 maanden.

Ik ben mevrouw ongeduldig en dus hoopte ik dat mijn lichaam het meteen zou doen. Helaas werd ik niet ongesteld op de dag dat ik ongesteld moest worden. En irritant dat dat was! Ik voelde namelijk wel zo nu en dan buikkrampen. Echt van die krampen die ik altijd voel als ik ongesteld moet worden. Maar deze bleef uit.

Maandag waren de krampen heel hevig en ik kon ook hier weer alleen maar hopen dat het dan eindelijk zo ver zou zijn. Maar nee. Het bleef uit. En dus bleef ik hoop houden voor de volgende dag. Toen ik hier nog steeds geen menstruatie had, gaf ik het toch een soort van op. Ik zag het vanzelf wel en was al lichtelijk teleurgesteld.

Tot vandaag…! Ik had nergens last van en ging gewoon even tussendoor plassen. Toen zag ik ineens dat ik ongesteld was! En geloof me: ik ben nog nooit zó blij geweest om ongesteld te worden! Blij appte ik mijn vriend dat mijn lichaam het nog deed!

Nu is het afwachten hoe lang ik ongesteld blijf en of het in ronde 2 lukt om zwanger te worden. En zo niet, of ik dan wel een regelmatige cyclus heb….

Hoeveel dagen duurde jouw eerste cyclus na het stoppen met anticonceptie?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close