Geboortekaartje Lucas

Het geboortekaartje van Lucas

Lucas is alweer bijna 4 weken in ons leven. Zo cliché, maar wat gaat de tijd snel. Ik bedacht me dat ik met jullie het geboortekaartje van Isabelle gedeeld heb, dus dat het dan natuurlijk ook leuk is om het geboortekaartje van Lucas te delen. Net als het geboortekaartje van Isabelle, heb ik ook het kaartje van Lucas helemaal zelf ontworpen; deze keer ook de tekening!

Geboortekaartje Lucas voorkant

Dit is de voorkant van het geboortekaartje van Lucas. We hebben gekozen voor een zacht blauwe (geen idee hoe je zo’n kleur noemt, haha) achtergrond. Niet omdat we een zoontje gekregen hebben, maar omdat het een mooi contrast vormt met het vosje. Om het kaartje net wat specialer te maken heb ik bovenin wat ‘confetti’ gemaakt. Dit oogt feestelijk en zorgt voor meer diepgang in de kaart. Uiteraard staan ook de naam en de geboortedatum op de voorkant.

Het vosje heb ik zelf getekend op mijn iPad met de iPencil. Het ontwerp heb ik niet zelf bedacht en zal vast en zeker ergens wel te vinden zijn op geboortekaartjes, maar ik vond het leuk om de tekening wel zelf te tekenen zodat het toch een soort van uniek is. Plus dat de rest van het kaartje ook helemaal zelf ontworpen is.

Binnenkant geboortekaartje Lucas

Dan gaan we door met de binnenkant. Dit is precies in dezelfde stijl als het geboortekaartje van Isabelle. Aan de linkerkant zie je een stukje tekst. We hebben gekozen voor een stuk uit het nummer ‘Welcome to my world’. Origineel is het niet van Elvis, maar van Jim Reeves. Het nummer komt al uit 1962! Waarom we er toch voor gekozen hebben om Elvis als artiest er onder te zetten, heeft 2 redenen.
1. Mensen van onze generatie zullen Elvis wel kennen (mag ik toch wel hopen! ;)), terwijl Jim Reeves toch wel een minder bekende naam is in onze generatie.
2. Roy en ik kennen elkaar door het poporkest waar we allebei in speelden/spelen. Met dat orkest hebben we ooit een grote show gedaan ter ere van Elvis. We recreëerde Elvis’ Aloha from Hawaii optreden. En daarin komt dit nummer ook voor!

Aan de rechterkant zie je de basisinformatie die zo goed als in ieder geboortekaartje te vinden is. Als eerste zijn naam in het groot en daaronder de twee andere namen die we hem gegeven hebben. Vervolgens zijn geboortetijd, -lengte en -gewicht. En daaronder onze namen en ons adres.

Het klopt dat je onze telefoonnummers mist (die hoort normaal ook bij de basisinformatie. Maar, we hebben deze keer ook gekozen voor een achterkant.

Geboortekaartje Lucas achterkant

Op de achterkant zie je een klein gedichtje over het komen bezoeken van Lucas en onze telefoonnummers om de afspraak te maken. Daarnaast zie je in lichte vorm nog het vosje. Ik vond de achterkant anders zo leeg. Als we hem niet lichter hadden gemaakt, zou de informatie weer wat meer weg vallen.

Onder het vosje zie je een cadeautip. Dit is een linkje naar de website waarop mensen die een cadeautje zouden willen meenemen voor Lucas cadeau inspiratie op kunnen doen. Over die lijstjeswebsite heb ik al eens geschreven. Ik blijf dit super handig vinden! Wanneer ik een idee heb voor een cadeautje, kan ik die meteen daar in zetten. Daarnaast hoef ik niet te onthouden aan wie ik wat gevraagd heb, plus dat ik zo ook niet een budget voor iemand hoef te bepalen. En doordat je het cadeau af streept als je het wilt kopen of gekocht hebt, komt niemand met iets dubbels aan zetten. Ideaal!

Hoe vinden jullie ons geboortekaartje van Lucas? Laat het me hieronder bij de reacties weten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close