Officieel zwangerschapsverlof

Oh my! Vanaf vandaag heb ik officieel zwangerschapsverlof! Man, wat is dat snel gegaan! Nu zit ik al zo’n 9 weken (geloof ik) thuis in de ziektewet i.v.m. de bloedingen, maar toch. Dat ik nu officieel met zwangerschapsverlof ben – en dus ook officieel uit de ziektewet – is het écht aftellen geblazen. Ik weet dat ik dat al een aantal weken roep. Maar zo’n zwangerschapsverlof zie ik dan toch ook weer als mijlpaal.

In het begin van mijn zwangerschap was ik van plan om 4 weken voor de uitgerekende datum met verlof te gaan. Ondanks de bloedingen, moest ik erg aan het idee wennen dat het beter zou zijn om 6 weken van te voren al met verlof te gaan. Vooral door de gedachte dat ik dan 2 weken minder zou hebben met ons kleine meisje. Afhankelijk van wanneer ze natuurlijk geboren wordt. Natuurlijk weet ik ook wel dat het beter is om eerder met verlof te gaan. Maar die keuze kon ik niet zomaar maken.

Achteraf gezien ben ik er wel heel blij mee. Niet vanwege de bloedingen, maar omdat ik het toch al behoorlijk zwaar begin te krijgen. Stel je voor dat ik geen last zou hebben gehad van die bloedingen en toch nog 2 weken had moeten werken… Poeh! Daarnaast komt het zo qua datum ook wel beter uit. Ik werk in het basisonderwijs voor degene die dat niet weten. Maandag beginnen de scholen hier in het zuiden weer, dus heel fijn dat ik niet iets hoef op te starten om de kinderen 1,5 week later weer te gaan verlaten. Daarnaast moet ik nu meteen na de kerstvakantie weer beginnen. Tenminste als ze op tijd komt. Fijn om na een vakantie weer terug te komen!

Het bloggen zal ik nog even blijven doen. Ik probeer vooral vooruit te werken, zodat er niet zo heel veel meer hoeft te gebeuren. Ik ben best op de goede weg. Hopelijk lukt het me om dat tot zeker een week na de uitgerekende datum vol te houden. Na de bevalling zit ik natuurlijk in een nieuw en ander ritme. Ik laat het jullie uiteraard weten hoe het dan verder gaat hier.

Voor nu vind ik dat ik mijn verlof officieel kan inluiden door wat relaxte dingen te doen. Maskertje en zo 😉

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close