Nu al foliumzuur slikken?

Als je zwanger wilt worden hoor je zoveel verhalen over wat ‘zogenaamd’ goed voor je zou zijn. En of het allemaal kloppend is weet ik niet. Maar hé: baat het niet dan schaadt het niet. Toch? Zo zou je al één maand voordat je zwanger wordt moeten beginnen met het slikken van foliumzuur. Ik vertel je er vandaag meer over.

foliumzuur 02

Het beste zou zijn om foliumzuur te slikken wanneer je een kinderwens hebt. Aangeraden wordt om dagelijks 400 microgram te slikken. Je stopt niet wanneer je zwanger bent. Je moet doorslikken tot ongeveer 10 weken zwangerschap. Daarna is het niet meer nodig. Als je het fijn vindt, mag je daarna nog wel doorslikken. Dit kan geen kwaad.

Waarom is foliumzuur nou eigenlijk zo belangrijk? Het heeft baat bij de vorming van de placenta en de weefselgroei tijdens de zwangerschap. Daarnaast is het belangrijk voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.  Je verkleint o.a. de kans op een open ruggetje en een hazenlipje.

Zelfs als je altijd gezond eet, is het belangrijk om foliumzuur (B11) te slikken bij een kinderwens. Het is namelijk een van de weinige vitamines waarvan Nederlanders niet genoeg binnenkrijgen.

foliumzuur 03

En als het nou lang duurt om zwanger te worden? Dan kan het nog steeds geen kwaad om foliumzuur te slikken! Dus nogmaals: baat het niet dan schaadt het niet. Ik zeg: gewoon doen dus!

Wanneer begon jij met het slikken van foliumzuur?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

16 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close