Voelde ik de eisprong?

Zoals ik eerder al vertelde, ben ik héél veel bezig met het zwanger worden en deze beslissing. Ik lees op een forum dat ik volg dat alle andere vrouwen dat ook hebben. Logisch ook, want het is een mooie en vooral onzekere beslissing. Want wie zegt dat je kinderen kunt krijgen? En hoe lang gaat het duren? Maar terug naar de essentie van mijn verhaal. Ik vertrouw mijn lichaam niet meer 100%. Bij elk pijntje en steekje denk je meteen aan iets wat te maken heeft met zwanger worden. Wat overigens niet wil zeggen dat het datgene niet kan zijn. Zo dacht ik gisteren de eisprong te voelen…

Na de lunchpauze had ik een overleg met collega’s. Ik ging zitten en voelde me tot dat moment nog prima. Ik was net weer begonnen met werken na de vakantie en had tot aan de lunch al een hele fijne dag gehad. Net voordat het overleg daadwerkelijk begon, voelde ik steken. Linksonder…. Ter hoogte van een eierstok.  De steken werden erger en elke beweging die ik met mijn middel maakte was niet fijn. Pijnlijk vind ik dan ook weer een groot woord…

Na het overleg stond ik op en tijdens het lopen merkte ik dat dat al helemaal niet prettig was. De manier waarop ik liep, maakte dat ik me net een oud vrouwtje voelde. Maar omdat ik het toch maar probeerde te verbergen, probeerde ik zo recht op te lopen. Gelukkig had ik daarna een taak die ik in mijn eentje kon uitvoeren en dus kon ik zo nu en dan anders gaan staan en/of zitten.

Ik had wel al eens van ovulatiepijn gehoord, maar had dit nooit gehad. Nogmaals, ik heb geen idee of het dit ook daadwerkelijk was. Maar met alles wat ik erover op het internet las, deed me vermoeden dat het dit zomaar eens kon zijn.

Echter zou dit niet in overeenstemming zijn met een gewone cyclus van 28 dagen. Als dit de eisprong was, was hij 2 dagen later. Dat zou overigens best kunnen, omdat ik nog niet ‘gewoon’ ongesteld ben geweest na het stoppen met de pil. Dat moet ik over 12 dagen worden, mits ik dus een cyclus heb van 28 dagen.

Er valt dus nog weinig op te zeggen. Ik hoop stiekem dat het de eisprong was. Want in dat geval weet ik dat mijn lichaam weer gewoon functioneert en dat er al een mogelijkheid is om zwanger te zijn/worden.

Hoewel ik aan de ene kant in mijn hum ben vanwege deze vermoedelijke eisprong, weet ik dat ik het me ook gewoon kan inbeelden. Ik ben zo gericht op zwanger worden dat mijn lichaam mij misschien wel voor de gek houd. Ik hoop het van niet natuurlijk, maar over een aantal weken kan ik je dat met zekerheid vertellen… 😉

Heb jij jouw eisprong al eens gevoeld? En zo ja, wat voelde je dan?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close