Dit was het: mijn laatste pil!

Toen ik vanochtend wakker werd, werd ik helemaal blij. Vandaag was de dag. De dag van mijn allerlaatste pil voor een lange tijd. Ik sprong bijna uit bed om hem te slikken. Dit was het: mijn laatste pil!

Wat een fijn gevoel! De eerste afsluiting van mijn ‘vorige’ leven. Al klinkt dat wel héél dramatisch. Toch voelt het voor mij zo. Het voelt écht als een nieuwe levensfase. Een fase waarin ik volwassener ga worden. Een fase waarin ik een ander – beter – persoon word. Mits het allemaal gaat lukken natuurlijk. En dan nog. Zelfs als het niet gaat lukken denk ik dat ik er alleen maar van ga leren en kan gaan groeien.

Ik heb zo’n 13 jaar de pil geslikt. Ik ben benieuwd wat mijn hormonen doen. Of mijn humeur ook anders word. Of ik aankom of juist afval. Ik ben echt heel nieuwsgierig of al die fabeltjes over de pil misschien dan toch feiten zijn.

En natuurlijk ben ik benieuwd hoe snel ik ‘ontpil’. Zou ik na mijn komende menstruatie meteen een normale cyclus hebben? Of duurt hij langer of misschien korter? Ben ik vruchtbaar? Is mijn vriend vruchtbaar? Lukt het ons snel om een kind te verwekken of doen we er langer over? En welke kwaaltjes krijg ik door het ontpillen?

Ik vind het reuze spannend. Toch kijk ik vol goede moed naar de toekomst. Ik heb er zin in. Zin in deze nieuwe levensfase en nieuwe uitdaging. Een nieuw avontuur waar we veel van gaan leren. En hopelijk – want daar gaan we voor – dat onze droom uit mag komen.

Wat was jouw gevoel bij jouw laatste pil?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

19 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close