Waar blijft mijn menstruatie?

Waar blijft mijn menstruatie? Ach. Ik weet het weer. Somewhere. Dat mijn cyclus misschien niet op orde zou zijn, daar had ik echt wel rekening mee gehouden. Maar toch. Ik had zó gehoopt dat het zaterdag toch gewoon zou komen. Op tijd. Een 28 daagse cyclus. Al weet ik ook wel dat dat bij weinig vrouwen zo is. Maar nu ik dit om kwart voor 12 op zaterdag avond typ en er nog steeds geen bloed gevloeid heeft, baal ik wel.

Hoewel ik jullie gisteren nog liet weten mezelf vrij te voelen, zijn er toch weer een aantal symptomen in de picture gekomen. Ik werd vanochtend misselijk wakker. Niet echt misselijk. Ik had tenslotte niet het gevoel dat ik zou moeten overgeven. Maar gewoon misselijk. Lichtjes. Ergens in de verte. Oh, en gevoelige borsten. Maar geen pijn in mijn onderbuik. Want daar voel ik wel altijd steken als mijn menstruatie begint. Maar niet die ochtend… Niks. Nada. Noppes.

En hoewel je zou denken dat ik blij zou zijn (want misschien ben ik dan toch meteen zwanger!), was ik teleurgesteld. Zoals ik ook al gisteren schreef, had/heb ik het gevoel niet zwanger te zijn. En dat zou betekenen dat mijn cyclus niet meteen op orde is. Al is één dag te laat nog niet zo gek natuurlijk. Maar toch. Nou gaan we de spannende tijd in van hoe lang mijn cyclus dan wel gaat duren. Heel irritant. Want dan moet je op elk moment voorbereid zijn. En hoewel ik altijd wel tampons in mijn tas heb zitten, vind ik het toch relaxter om te weten wanneer ik het moet worden.

Ik besef me ook wel dat ik misschien toch zwanger zou kunnen zijn. Maar om die gedachte heb ik een hoge muur gemetseld. Als ik daar op ga hopen, kan het alleen maar tegen vallen. En dus heb ik na 1 te late dag nog geen zwangerschapstest gedaan. Wat ik heel knap van mezelf vind. Al zeg ik het zelf. *miss ongeduld hier!*

Maar misselijkheid en gevoelige borsten zijn toch zwangerschapssymptomen? Klopt. Maar helaas (zo heb ik gelezen) ook symptomen voor hormoonverandering of juist voor als je ongesteld moet worden zonder de pil of een ander anticonceptie middel. Dus nee. Ik veroorloof het mezelf niet om nu heppiedepeppie gaan lopen doen. En dus ben ik mezelf aan het afvragen wanneer ik dan wel een test ga doen.

Ik heb besloten om zondag nog af te wachten. Tijdens mijn pilgebruik ben ik wel eens (al was dat heel zelden) op zondag ongesteld geworden. Meestal was het zaterdag, maar soms, héél soms, gebeurde het op zondagochtend of begin van de middag. Dat zou nu dus ook zomaar kunnen zijn. Zou ik dan zondagavond wel gaan testen? Of wacht ik dan liever nog een dag of 2 af? Ik laat het jullie weten in een volgende blogpost.

Daarover gesproken: ik probeer drie keer in de week een bericht online te zetten. Maar er is nog gewoon weinig te vertellen als je niet zwanger bent, haha! Maar zodra ik mijn eerste zwangerschapstest gedaan heb, zijn jullie de eerste die het weten… 😉

Wanneer testte jij na je NOD?

Photo credit

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close