Mijn eerste dag zonder de pil!

Mijn hart maakte een sprongetje. “Oooeeee! Morgen mijn eerste dag zonder de pil!” Ik vertelde het mega enthousiast aan mijn partner die vervolgens nog een grapje maakte. “Weet je wel zeker dat je dit wilt?” En daarna babbelde we nog wat verder over het krijgen van kinderen. Vanochtend was het zo ver: ik hoefde voor het eerst in zo’n 13 jaar niet meer te denken aan het pilletje. Natuurlijk dacht ik er wel aan; het zit nou eenmaal in mijn systeem.

Ik had van te voren eigenlijk geen gedachtes bij dit moment. Niet eens over nagedacht. Gisteren, toen ik me bedacht dat ik vandaag géén pil hoefde te slikken, maakte mijn hart een sprongetje. Weer een mijlpaal. Want zo zie ik het. Al die kleine dingen zijn gewoon mijlpalen. Het besluit, mijn blog, de laatste pil en de eerste dag zonder pil.

Toch voelde het allemaal nog een beetje onwerkelijk toen ik vanochtend de badkamer in liep. Ik keek naar de plank waar normaal de nieuwe pilstrip al klaar ligt. “We gaan het écht doen…!” Spanning maakte al snel plaats voor blijdschap. Hier had ik al zo’n 3 jaar naar uitgekeken.

Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe het allemaal gaat lopen. Zou ik ontpil verschijnselen hebben? Of zou ik me juist beter voelen nu ik al die hormonen niet meer binnenkrijg? En uiteraard: hoe snel gaat het ons lukken?

Dat kan ik je vast en zeker allemaal binnenkort vertellen. Voor nu gaat het avontuur écht beginnen. En ik kan alleen maar hopen dat het voorspoedig zal verlopen.

Herinner jij je jouw gevoel nog bij jouw eerste dag zonder pil?

Ps. Er zullen waarschijnlijk niet meer elke dag artikelen online komen. Mijn vakantie is helaas voorbij. Maar ik wil absoluut proberen om minimaal 3x per week een artikel online te zetten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close