Hebben jullie nog steeds geen kinderen?

“Hebben jullie nog steeds geen kinderen?” “En… Al plannen om aan kinderen te beginnen?” “Tik tok…” “Waar blijven de kinderen?” Als je al lange tijd samen bent, zal het ook jou wel bekend voor komen dat mensen in je directe (en soms ook indirecte) omgeving deze vragen stellen. Heel irritant. Zelfs onbeleefd als je het mij vraagt. Want wat weten zij er nou eigenlijk van af? Wie zegt dat je het nog niet aan het proberen bent? Of wie weet kun je wel helemaal geen kinderen krijgen. Of misschien wíl je niet eens kinderen….

Wij gaan proberen kinderen te krijgen. Maar als iemand aan mij de vraag stelt of we nog geen kinderen willen, zal ik antwoorden wat ik al zo’n jaar of 3 antwoord: “Ik wil wel, maar it takes two…” Wij willen nog niemand op de hoogte stellen van ons avontuur. Niet eens onze ouders. Ik vind het heerlijk dat dit een intiem geheim is tussen mij en mijn partner. En des te groter zal de verrassing zijn als het ons moge lukken. Dus nee, het gaat niemand wat aan dat we nog steeds geen kinderen hebben. Al klinkt dat misschien wel een beetje gemeen…

Of het ons gaat lukken is natuurlijk de grote vraag. Stel nou dat we al een aantal maanden aan het proberen zijn en het telkens niet lukt…. Dan komt zo’n vraag toch best hard aan. En als ik eerlijk ben, hoeft dat dan nog niet iedereen te weten. Misschien tegen die tijd dat we onze ouders inlichten. Maar zelfs dat weet ik niet eens zeker…

Of wat als één van ons (of wij allebei) onvruchtbaar zouden zijn. Als iemand dan de vraag stelt, kan het best hard binnen komen. Wat hé, wij willen wel graag kinderen. En misschien sta je op een gegeven moment open om die informatie te delen met de wereld, maar als je daar nou net achter bent gekomen, komt zo’n kindervraag best hard aan…

En mocht het nou zijn dat je geen kinderen wil…. Tja, ik denk dat je dat dan wel vertelt. Maar dan is zo’n vraag continue rete irritant. Toch?

Nogmaals. Ik denk dat mensen die zo’n vraag stellen het écht goed bedoelen en gewoon nieuwsgierig zijn. Maar aan de andere kant…. Je hoort of ziet het vanzelf wel…

Hoe denken jullie hierover?

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close