DAG 60…

Het is alweer een maandje geleden dat ik voor het laatste iets schreef voor jullie. Sorry, sorry, sorry! Dat komt omdat alles mega verwarrend is. Nadat ik in cyclus 1 na 33 dagen weer ongesteld werd, was ik super blij. Oké, ook teleurgesteld omdat het ons niet in een keer gelukt was. Maar goed: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Maar die laat momenteel wel héél lang op zich wachten…

…Want ondertussen zit ik op dag 60 van ronde 2. Aaaaarrrchh! Heel irritant! Hoewel ik dacht dat ronde 2 goed verliep (ik dacht weer een ei sprong te voelen en ik dacht dat ik me misschien toch misrekend had), is ronde 2 dus nog steeds bezig. Ik heb al zo’n 10 zwangerschapstesten gedaan en stuk voor stuk zijn ze negatief. Daar heb ik ook nog wat ovulatietesten bij gegooid (niet regelmatig), maar ook die wezen nergens naar.

Op dag 53 vond ik het wel eens tijd om de dokter te bellen. Maar (zoals ik eigenlijk ook al op het internet gelezen had), kan het zo zijn dat mijn lichaam gewoon ontregeld is door het gebruik van de pil. Dat mijn eerste menstruatie zonder pil toch al geweest is, kon toch wel. Dat wilde dus helaas niet zeggen dat ik weer meteen regelmatig zou zijn. Toen de huisarts vroeg hoe mijn menstruatie voor de pil was, moest ik bekennen dit niet te weten. Ik heb nooit veel last gehad van mijn menstruatie en daardoor is het me ook niet bijgebleven of ik elke maand ongesteld werd, of inderdaad onregelmatig. Stel dat ik toen ook onregelmatig was, dan kan dat nu ook zo zijn en dan kan ik er dus geen touw aan vast knopen. Dan wordt het klussen op goed geluk. Aan mijn moeder wil ik het ook niet vragen. Ten eerste weet ik niet of zij überhaupt weet hoe mijn menstruatie was voor de pil en ten tweede krijg je dan vragen waar ik nog even niks over wil zeggen. Het moet iets zijn van mij en mijn vriend.

En dus besloot ik me er maar bij neer te leggen en er minder mee bezig te gaan. Ik stopte per direct met temperaturen. Ten eerste omdat dat zorgde voor meer verwarring doordat ik echt temperatuurschommelingen had en daardoor dacht dat het dan eindelijk zo ver zou zijn en ten tweede omdat ik er dan nog meer mee bezig was. Daarnaast besloot ik ook even niet meer op het forum te komen waar ik wel regelmatig op zat. Zo nu en dan kijk ik nog, maar niet meer dagelijks. Tof trouwens om daarop te lezen dat dames die rond hetzelfde moment als ons zijn begonnen wel al zwanger zijn!

Jammer genoeg voel ik regelmatig van alles: pijnlijke en/of stekende borsten, pijnlijke rechter eierstok, dan weer pijnlijke linker eierstok, dan weer zo’n gevoel dat de menstruatie er aan komt, dan lage rugpijn, dan weer misselijk. In eerste instantie hoop ik dan dat hetgeen wat ik voel goed nieuws is (of ongesteld of zwanger), maar daarna denk ik al vrij snel “laat maar zitten, want mijn lichaam geeft allerlei signalen die ik niet kan plaatsen”. En dus laat ik het maar los. *zingt even vals: Let It Go, Let It Goooooo*

Nu hoop ik stiekem op dag 66 ongesteld te worden. In dat geval heb ik namelijk gewoon een eisprong overgeslagen maar zou er wel een nieuwe cyclus begonnen zijn. Geen idee of dat echt zo is, maar dat maak ik me dan toch wel weer wijs. Verder laat ik het vooral gaan, vrijen we gewoon wanneer we zin hebben, vergeet ik regelmatig toch het foliumzuur te slikken en eet ik nog altijd niet gezonder dan voordat we het gingen proberen. Misschien dat ik dit laatste maar wel moet aanpassen, want ik merk dat ik steviger word. En als dat nou kwam doordat ik zwanger was… Maar helaas.

Zo. Ik hoop jullie weer op de hoogte te hebben gesteld van onze voortgang. Ik laat het jullie weten als ik weer in de rode week zit en natuurlijk als het stiekem wél gelukt is!

Bron afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close