Fun

11 activiteiten om te doen met hitte

De hele week wordt er een enorme hitte verwacht. Hoewel het toch nog de vraag blijft hoe warm het nu maximaal gaat worden, weten we wel dat we temperaturen van boven de 30 graden Celsius deze week kunnen verwachten. Het wordt dus enorm heet. Naast dat je jezelf vooral niet te druk moet maken, luchtig moet kleden en genoeg water moet drinken, heb ik 11 activiteiten om te doen met hitte voor jou op een rijtje gezet.

Ga naar een buitenbad

Met deze temperaturen willen we niets liever dan verkoeling. Een buitenbad kan dan een heel goed idee zijn. Er is vaak veel schaduw en het water temperatuur is vaak heerlijk. Meestal zijn er winkeltjes waar je ijsjes en koele drankjes kunt kopen om je ook te kunnen verkoelen wanneer je niet in het water ligt. Heb je een baby, lees dan ook even mijn tips voor als je met je kleintje naar het buitenbad gaat.

Het enige nadeel met deze temperaturen kan zijn dat jij waarschijnlijk niet de enige bent die dit bedacht heeft. Bereid je dus voor op drukte. Overigens zou ik het strand misschien vermijden. Niet alleen voor de drukte die daar verwacht wordt, maar vooral ook vanwege het hele hete zand en weinig mogelijkheden om de schaduw op te zoeken. Maar gelukkig heb ik voor jullie nog meer activiteiten om te doen met hitte.

Verkoeling in eigen tuin

Geen zin om in de hete auto te stappen of in de hitte te moeten fietsen naar een buitenbad? Zorg dan voor verkoeling in eigen tuin. Zet ’s avonds al de luifel of parasol uit om schaduwplekken al koeler te houden als je tuin al in de ochtend in de zon staat en doe het anders voordat de zon in je tuin schijnt. Probeer op meerdere plekken in je tuin (mocht je tuin in het zuiden liggen) schaduw te creëren met bijvoorbeeld schaduwdoeken of meerdere parasols.

Zet een zwembadje op (het liefst ook in de schaduw) en/of een voetenbadje of poedelbadje. Let wel op dat dit water ook kan verwarmen door de hitte. Het kan daarom lekker zijn om het badje niet meteen helemaal te vullen maar iedere 3 uur bijvoorbeeld weer wat koud water bij te gooien. Zorg dat je ten alle tijden bij koud drinken kunt. Zorg dus ook voor een voorraadje ijskontjes. Overigens kan het ook nog een tip zijn om ijsklontjes in je badje te gooien voor extra verkoeling.  Dus lekker genieten van de hitte in eigen tuin door in de schaduw te dobberen in je eigen badje.

De tuin is natuurlijk ook geschikt voor een water gevecht, maar zoals ik al noemde moet je jezelf vooral niet te druk maken. Bewaar dat watergevecht liever voor een temperatuur van 25 graden Celsius.

Binnen activiteiten

Ik snap dat je met mooi weer graag buiten bent. Maar als je je huis koel weet te houden, door alles potdicht te maken (luifels, gordijnen, rolluiken etc.) kan het binnen aangenamer zijn dan buiten om activiteiten te ondernemen. Denk aan lezen in je boek of op je e-reader. Zelf ijsjes maken! Netflix, Videoland of een DVD of Blu-Ray kijken en relaxt onderuit op de bank. Denk ook aan wat creatievers zoals tekenen of doodlen. Het liefst laat je computers uit, omdat die ook warm kunnen worden en je het daardoor dus ook heel warm kunt krijgen. En ben je met meerdere mensen thuis, kun je natuurlijk ook rustig een spelletje spelen. Ik kan je het spel Exploding Kittens, Ticket to Ride: Rails & Sails en Qwixx aanraden!

Ik schreef net over binnen als in thuis. Maar je kunt ook denken aan plekken waar binnen iets te doen is. Bezoek een of meerdere musea (de kwaliteit van de kunstwerken is beter als het wat koeler is, dus gegarandeerd dat de airco daar aanstaat), breng een lang bezoekje aan de supermarkt (daar is het vaak heerlijk van temperatuur!), een binnenspeeltuin (maar geen garantie dat de airco daar werkt, dus check dat eerst even!) en andere binnen activiteiten om te doen met hitte waarvan je weet dat ze daar airco hebben

Ga naar een pretpark

Walibi

Dit is misschien de minst voor de hand liggende tip. Maar echt. Als mensen ergens juist niet aandenken om naar toe te gaan met deze hitte, dan is het een pretpark. De voordelen van het gaan naar een pretpark: de waterattracties staan extra hard aan, waardoor je gegarandeerd nat wordt, vaak hebben ze extra watersproeiers staan waardoor je de verkoeling goed kunt zoeken. De achtbanen zorgen voor wind en dat is héérlijk. De attracties die binnen zijn, zijn vaak extra koel door airco. Én het beste voordeel is dat het waarschijnlijk niet druk is en je dus niet in de hitte (lang) hoeft te wachten voordat je van een attractie kunt genieten. Met als voordeel dat je heel vaak in je favoriete attracties kunt. Wij zijn zelf een aantal jaren op rij met de heetste dag van het jaar naar Walibi Holland gegaan. Lees hier hoe je Walibi trotseert met 36 graden.

Welke ideeën heb jij nog voor activiteiten om te doen met hitte?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close