25 leuke dingen om te doen in de meivakantie
Fun

25 leuke dingen om te doen in de meivakantie

Yes! Het is meivakantie! Maar nu we in een intelligente lockdown zitten, is het misschien best lastig om te bedenken wat je kunt gaan doen met je kinderen. Maar don’t worry, want ik heb vandaag voor jullie 25 leuke dingen om te doen in de meivakantie. Budget- en Corona-proof!

 1. Crazy 88. Misschien heb je dit leuke spel al eens gedaan of heb je mijn twee spellen hier al op de blog gezien. De volwassen Crazy 88 versie kun je uiteraard nu niet spelen, maar een tijdje terug zette ik ook een kind en Corona-proof versie online. Echt een aanrader om te doen met je gezin!
 2. Spelletjes. Je hebt vast ook gezelschapsspellen in de kast. Tijd om deze af te stoffen en lekker ouderwets veel spelletjes te spelen. Super gezellig toch?!
 3. Puzzels. Ook puzzelen is hartstikke leuk om te doen. Geen verdere uitleg nodig toch?
 4. Watergevecht. Hopelijk is het deze vakantie een beetje mooi weer. Als dat zo is, kun je heerlijk een watergevecht houden. Met ballonnen, waterpistolen of gewoon emmers met water vullen. Of laat iedereen zijn eigen ‘wapen’ kiezen.
 5. Flessenvoetbal. Vul lege flessen met water en ga in de tuin met elkaar voetballen. Degene van wie als enige de fles blijft staan wint. Een variant kan ook zijn dat je je fles zo snel mogelijk weer recht mag zetten, maar als er nog een kwart in zit ben je af.
 6. Fietsen. Lekker fietsen. Uiteraard in gebieden waar het rustig is. Ontdek de natuur, geniet van de rust en van het weer.
 7. Picknicken. Als je toch aan het fietsen bent is het net zo leuk om een gevulde picknickmand mee te nemen en gezellig op een rustig plekje te gaan picknicken. Making new memories!
 8. Disney+ kijken. Ik weet dat ik het jullie nu al honderden keren heb verteld, maar ik ben gek op Disney. Heb je een Disney+ abonnement kun je natuurlijk veel films kijken. Ik maakte speciaal voor jullie een lijst met Disney+ kijktips! En mocht je nog geen account hebben, dan kun je Disney+ nu gratis 7 dagen proberen (precies genoeg voor de meivakantie toch?).
 9. Netflix en videoland. En dan heb je natuurlijk ook nog Netflix en Videoland waar ook veel films en series opstaan voor kinderen. Genoeg te kijken mocht het de hele vakantie bagger weer worden.
 10. Bakken. Super leuk om met je kinderen te bakken. Taart, koekjes, cake. You name it. Kinderen vinden het leuk en het is nog leerzaam ook nog (meten!).
 11. Koken. Je zou ook kunnen koken. Laat de kinderen maar een recept kiezen en het recept nauwkeurig volgen. Super leuk toch! En ook dit is hartstikke leerzaam! Daarbij eten kinderen vaak beter als ze het eten zelfgemaakt hebben.
 12. Kamperen in de tuin. Wilden jullie eigenlijk op vakantie gaan, maar gaat dat nu niet door? Geen probleem, want organiseer gewoon je vakantie in de tuin. Zet een tent op zodat je ’s nachts in de tuin kunt slapen, gebruik het tuinset als gezellige plek en gebruik het huis alleen maar om te plassen, douchen en te koken (verder is het huis verboden!). Dus neem alles wat je nodig hebt mee naar Tuinesië.
 13. Fotoshoot. Houdt een fotoshoot. Kinderen vinden het sowieso vaak leuk om foto’s te maken, dus laat hen foto’s van jou en je partner maken. Wissel af en maak foto’s van de kinderen. Pak een statief en tadaa je hebt familiefoto’s! Dit kan in het huis, in de tuin of in een bos waar niemand is.
 14. Lezen. Pak de rust en laat de kinderen lezen in hun favoriete leesboek. Een heel fijn ontspanningsmomentje voor de kinderen én voor jou. En heb je een kind dat nog niet kan lezen, dan is voorlezen of een luisterboek ook een optie.
 15. Pak oud speelgoed van zolder. Je hebt vast weleens dingen naar zolder gezet omdat er niet veel meer mee werd gespeeld. Tijd om die doos weer te pakken en gewoon zo neer te zetten in de huiskamer. Let maar eens op wat er gebeurd…
 16. Parcourtje. Verbouw de huiskamer tot een parcour en laat de kids het tegen elkaar opnemen. Over de bank, onder de tafel, van de stoel afspringen. Oké, misschien ook dingen die ze normaal niet nodig (dansen op de tafel bijvoorbeeld), maar lol gegarandeerd!
 17. Stoepkrijten. Stoepkrijt is leuk voor de creativiteit. Niet alleen voor de tuintegels, maar misschien ook wel voor je schutting of de bakstenen van je huis. Het kan mega gezellig ogen!
 18. Maak je eigen verhaal. Dit kan op verschillende manieren. Laat de kinderen vanuit hun eigen fantasie een verhaal schrijven, gebruik vertel dobbelstenen of maak briefjes met onderwerpen die ze blindelings trekken. Er is genoeg te bedenken voor het schrijven van een verhaal. Dit kan natuurlijk net zo goed een dagboek zijn.
 19. TikToks opnemen. Heb je wat oudere kinderen, dan weet je vast wat TikTok is. Het is mega populair onder de kids en ze vinden het vast héél leuk om samen met jou TikToks op te nemen! Be the cool mom (or dad)!
 20. Visionboard. Maak een visionboard. Dit is ook leuk om te doen met de kids. Wat vind je allemaal leuk, wat zou je allemaal willen. Pak er tijdschriften bij en ga lekke knippen en plakken. Of gebruik foto’s van het internet die je afdrukt om op te plakken.
 21. YouTube tutorials. Altijd leuk om een nieuwe vaardigheid eigen te maken. Misschien kunnen jullie als gezin samen iets nieuws leren (origami of zo) of ieder gaat een eigen nieuwe vaardigheid leren.
 22. Samen muziek maken. Ze zeggen niet voor niets: muziek verbindt. Dus lekker samen muziek maken. Met instrumenten, zonder instrumenten. Alleen zang of ook met body percurssion. Op de pannen, potloden tegen elkaar. Verzin het maar. Het is mega leuk!
 23. Cultuur online. Wist je dat vele musea en theaters nu veel dingen online hebben om te doen. Bijvoorbeeld een digitaal bezoek of een filmpje met inspirerende opdrachten. Veelal ook voor de kinderen!
 24. Maak je eigen korte film. Laat de kinderen een verhaal schrijven (of gebruik nummer 18 uit deze lijst) en ga deze samen filmen en editen. Super leuke activiteit!
 25. Maak een gezinsvlog. Hoe leuk is het om voor een dagje (of meerdere) met jouw eigen gezin eens een vlog te maken. Natuurlijk hoeft deze niet per se online en is het ook leuk voor jezelf om later terug te kijken.

Hebben jullie nog leuke ideeën om te doen in de meivakantie?

Pin deze 25 leuke dingen om te doen in de meivakantie voor als je het nodig hebt!

25 leuke dingen om te doen in de meivakantie Pinterest afbeelding
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close