parttime vegetarisch

Parttime vegetariër

Als je me een paar jaar geleden zou vragen of ik zou minderen met vlees eten had ik je waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Ik? Stoppen met het eten van vlees? Ik vind vlees veel te lekker. En daar is eigenlijk weinig aan veranderd. Toch ben ik nu – zoals ik het dan maar noem – parttime vegetariër. Ik eet dus parttime vegetarisch. Waarom? Dat leg ik je uit in deze blog én ik deel gelijk een weekmenu met jou zodat jij het ook kunt!

Parttime vegetarisch?

Ik gaf het net al aan: ik vind vlees veel te lekker en dat is ten opzichte van een paar jaar terug niet veranderd. Toch eet ik de laatste maand(en) bewust nog maar heel weinig vlees(waren). Mijn ontbijt én lunch zijn vegetarisch met een uitzondering daar gelaten. Bij het avondeten wil zo nu en dan nog weleens iets van vlees zitten en dan geniet ik er ook extra van. Ik zal mezelf dan ook nooit vegetarisch noemen, net zo min als dat ik altijd uitsluitend voor vegetarisch zou kiezen.

Waarom parttime?

Nou, nogmaals: de grootste reden is echt dat ik vlees heel erg lekker vind. Dus stoppen met vlees? Vraag het me over tien jaar nog eens, maar op dit moment kan ik je daarvoor vierkant uitlachen. Waarom ik dan wel veel minder vlees eet is voor het milieu en de beestjes. Ik draag zo toch een klein steentje bij aan een betere wereld. Daarbij is vegetarisch ook écht heel lekker. Ik moet zeggen dat ik vegan ook geprobeerd heb, maar dat gaat me net te ver… We eten soms wel vegan hoor, maar dat is voor nu nog niet echt een optie. Dan kun je helemaal nergens meer eten als je niet in de randstad woont…

Voorbeeld van een weekmenu

Omdat ik weet dat sommige van jullie hier wel oren naar hebben, deel ik ons weekmenu van afgelopen week.

Ik ontbijt vrijwel altijd met griekse yoghurt 0,1% vet en agave siroop. De ene keer gaat daar fruit in (zoals aardbeien of mango) en de andere keer havermout en zaden en noten.

Mijn lunch bestaat of uit twee tarwe boterhammen of uit een XL tortilla. In deze vlog deelde ik al wat ik er dan allemaal op smeer.

En dan het avondeten zoals we dat deze week hebben.
1. Pannenkoeken
2. Romige preirisotto met tijm
3. Toscaanse carré (vegetarisch – Lidl) met sperzieboontjes en frietjes
4. Courgetti bolognese (niet vegetarisch)
5. Vegetarische spinazietaart
6. Pompoenlasagne met cottage cheese
7. Wraps met vegaballetjes

De meeste recepten komen van de Jumbo app. Ik heb ze gelinkt voor degene die daar interesse in hebben. Zoals je ziet eten we maar één keer vlees deze week en gezien mijn ontbijt en lunch eigenlijk ook vegetarisch zijn, ben ik best goed bezig, al zeg ik het zelf, haha!

Eten jullie ook bewust minder vlees of zijn jullie #teamvleeseters?

Pin dit artikel voor later.


Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close