Fun

Let it snow, let it snow, let it snow!

Jaaaa! Sneeuw! In eerste instantie hoorde ik het alleen van anderen. Isabelle kwam gisterenochtend rond kwart over 6 en ik ben daarna gewoon weer terug naar bed gegaan. Don’t Judge me! Ik was kneitermoe én ik heb natuurlijk nog verlof! Zo rond een uurtje of 11(!) werd ik pas weer wakker. Op Facebook zag ik al berichten voorbij komen dat het zou sneeuwen en nog geen minuut later appte Roy een foto door van sneeuw op zijn werk. Oké, tijd om er uit te gaan. Op datzelfde moment bedacht Isabelle dat ook, want ik hoor haar lichtjes huilen op haar kamertje. Ik maak daar het rolluik open en samen met Isabelle kijk ik naar de vallende sneeuwvlokken. Helaas. Ze verdwijnen wel meteen….

Ik ben een echt zomerkind. Geboren en getogen in de zomer zullen we maar zeggen. Ik hou van de zon en warmte. Maar december heeft toch ook wel echt een plekje in mijn hart. En niet alleen vanwege Kerst en de warme chocolademelk die je drinkt terwijl je onder een warm dekentje op de bank een boek aan het lezen bent. Maar ook vanwege de sneeuw.

Oké, heel eerlijk. We wonen in Nederland. En december is tegenwoordig geen garantie meer op sneeuw. Maar toch. Ik vind dat sneeuw bij december hoort. Vooral bij de Kerst. Ik wil dit jaar een witte Kerst. Punt. Eigenlijk wil ik dat elk jaar. Maar de weergoden luisteren niet altijd even goed. Wat ik eigenlijk het allerliefste wil, is dat elk seizoen doet wat hij moet doen. Een lente waarin de temperatuur aangenaam is, de zon steeds meer begint te schijnen en de regen minder, maar wel warmer wordt. Een zomer die (te) heet is, met lange zomeravonden en zelden een verkoelende regenbui. Een herfst waarin de kou langzaam begint te komen, maar de zon nog niet volledig verdwenen is en de regen toeneemt en de winter begroet. En dan een winter die koud is, vol met sneeuw en niet maar een enkele dag.

Ik weet dat het gros van Nederland een hekel heeft aan sneeuw. Vooral als je moet werken. Herkenbaar. Maar toch zou ik het graag zien dat de seizoenen doen wat ze moeten doen. Vooral nu ik Isabelle in mijn leven heb. Ik zie het al helemaal voor me. Sneeuwpop maken, sneeuwballen gooien en lekker sleeën in de winter en in de zomer dagenlang naar het zwembad en de zee. Lekker buiten bezig zijn. I love it! Ik krijg een warm gevoel bij deze gedachten. Raar eigenlijk, hoe anders je over dingen kunt denken zodra je een kleintje hebt. Bizar wat het hebben van een kindje met je doet.

Hopelijk blijft het voorlopig even sneeuwen en blijft het ook liggen. Ik ben er klaar voor!

Wat vind jij van de sneeuw?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close