peuter traktatie corona proof

Peuter traktatie idee | Corona-proof

In deze tijden proberen we binnen de regels zoveel mogelijk normaal te blijven doen. Een feestje van de kinderen overslaan? Liever niet natuurlijk. Isabelle werd alweer 3 jaar en dat mocht natuurlijk ook gevierd worden op het kinderdagverblijf. Wel zonder ouders, want die mogen niet mee naar binnen en ook moet je een Corona-proof traktatie hebben. En dus bedacht ik deze traktatie. Wellicht ook een idee voor jou peuter!

Excuses voor de slechte kwaliteit foto’s. Ik heb de traktatie dinsdagavond klaar gemaakt, dus de belichting was niet oké… En laatste moment ook pas bedacht dat het wel leuk is om er een artikel over te schrijven.

Mini Play-Dough

Bij de Action kocht ik Play-Dough. Het was een verpakking van 10 mini’s met allemaal verschillende kleurtjes. Ik weet even niet meer precies wat ik ervoor betaald heb, maar meer dan €2 zal het niet zijn geweest. De mini’s ogen super schattig en hoe leuk is het dat de kinderen iets krijgen?!

benodigdheden traktatie

Wat heb je nodig

 • Potjes mini Play-Dough
 • Doosjes met rozijntjes
 • Cellofaanfolie
 • Een rol krullint
 • Plakband
 • Schaar

Hoe maak je het?

Het is écht super simpel. Je pakt de cellofaanfolie en knipt ongeveer zo’n 40 cm breedte af. Vervolgens knip je dat stuk in 5 à 6 repen in de lengte.

Je pakt één reep en zet in het midden het potje Play-Dough erop. Vervolgens pak je een doosje met rozijntjes en deze leg je er bovenop.

peuter traktatie corona proof

Daarna leg pak je de punten van de cellofaanfolie en leg je deze tegen elkaar. Vlak boven het doosje met rozijntjes pak je het cellofaan samen vast. Draai er een plakbandje omheen voor stevigheid. Je kunt dat eventueel ook achterwegen laten en meteen een stukje krullint eromheen knopen en strikken. Ga met de schaar over het krullint om hier de krul in aan te brengen.

De zijkanten staan nu nog open. Pak een klein stukje plakband en plak die op de rand. Trek vervolgens de rand naar de achterkant en plak het dicht. Doe dit ook met de andere kant.

Tadaa! De traktatie is klaar! Super simpel en het kost weinig tijd en geld!

Heb jij ook ideeën voor een Corona-proof traktatie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Merel | De Mamagids

  7 oktober 2020 at 06:09

  Waarom is een traktatie eigenlijk pas coronaproof als er folie omheen zit? Je kan toch ook zonder plastic trakteren dan, lijkt me? (Niks persoonlijks trouwens maar het viel me op bij iedereen met tips voor een coronaproof traktatie dat er zoveel extra plastic wordt gebruikt).

  Hier zijn de traktaties inmiddels helemaal afgeschaft maar anders zou ik gaan voor iets dat in een doosje zit. Gewoon allemaal rozijntjes of een potlood van Hema met gummetje bv (die uitdeelverpakkingen).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close