Exploding Kittens spel doos

SPEL | Exploding Kittens (Nederlandse versie)

Zoals jullie ondertussen vast en zeker wel weten ben ik gek op spelletjes. Sinds een paar maanden heb ik een nieuw favoriet spel: Exploding Kittens. Ik had hier al veel over gehoord, maar gezien hij alleen maar in het Engels te verkrijgen was, twijfelde ik enorm. Tot ik hem afgelopen november op de Winter Comic Con per toeval in het Nederlands aantrof. Hij was toen nog maar net één week in het Nederlands uit en dus kocht ik hem meteen! Tijd om te vertellen waarom dit spel écht een topper is!

Aantal spelers: 2 tot 5
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Spelduur: circa 15 minuten
Spelsoort: Partyspel / Kaartspel
Prijs: Tussen de €19,50 en €29,99

 

Exploding Kittens is een mega simpel spel, waarvan het doel is dat jij als enige overblijft door slim je kaarten te spelen. Trek je een Exploding Kitten kaart, dan ben je ‘dood’. Oftewel, je mag dat potje niet meer verder meespelen. Tenzij je een ontmantel kaart kunt opgooien. 

 

Zoals je in het filmpje kunt zien, is het spel super easy. Je begint met 6 gedeelde kaarten + 1 ontmantel kaart. Als je aan de beurt bent, mag je zoveel doen als je zelf wilt.

Op de kaarten staat duidelijk aangegeven wat je ermee kunt doen. Zo kun je ‘de toekomst voorspellen’ door te kijken wat de bovenste drie kaarten van de aftrekstapel zijn, maar je kunt ook kaarten bij iemand afpakken (waardoor je hopelijk een ontmantel kaart krijgt die je veilig kunt houden), of je beschermt jezelf met een nope kaart. Zo zijn er verschillende kaarten die het spel leuk, uitdagend en zelfs strategisch maken.

Zodra je de bovenste kaart van de aftrekstapel pakt, beëindig je jouw beurt en is de speler links van je aan de beurt.  

Het spel is simpel én verrassend. Dat het spel gemiddeld zo’n 15 minuten duurt is niet erg, want je wil meerdere rondes spelen. Gegarandeerd!

Ondanks dat het spel vanaf twee personen is, is dat wel het minst leuke om te doen. Het haalt het verrassingseffect een beetje weg en dat is jammer. Ook vind ik het jammer dat het maar tot vijf personen te spelen is. Door een extra spel, kun je het met meer personen spelen, maar dan moet je dus wel twee spellen hebben. 

Dit is momenteel echt mijn favoriete spel. Het is lekker snel, gemakkelijk en verrassend. Ik hou er van! 

Ik wilde hier ook een linkje plaatsen naar de Nederlandse versie, maar blijkbaar is hij overal uitverkocht? Zodra ik hem weer vind, zal ik hier meteen een linkje plaatsen!

Zou je dit spel willen spelen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close