Instagram tips

Deze 2 tips maakt Instagram fijner

Instagram is één van mijn favoriete sociale media kanalen. Maar toch irriteer ik me met regelmaat aan Instagram. Natuurlijk is het al een aantal jaar zo dat ze het algoritme hebben omgegooid waardoor je over het algemeen niet de laatste geüploade foto’s ziet én je niet eens van iedereen de foto’s te zien krijgt. Daarom heb ik voor jullie 2 tips die Instagram weer fijner maakt om te gebruiken.

Meldingen inschakelen

Oké, deze tip kennen jullie vast wel al gezien zo’n beetje elke influencer vraagt of heeft gevraagd of je dat wilt doen. Maar goed, niet geschoten is altijd mis en dus de tip om meldingen van je favoriete Instagrammers in te schakelen. Of het nou die ene influencer is of gewoon die grappige oom die leuke baby foto’s online gooit. Van sommige Instagrammers wil je de foto’s gewoon liever niet missen.

Hoe schakel je de meldingen in? Ga naar het desbetreffende account en druk rechtsboven op de drie puntjes. Vervolgens krijg je een pop-up schermpje met onderaan de keuze om berichtmeldingen in te schakelen. Ook kun je hier verhaalmeldingen inschakelen (sommige Instagrammers vind ik namelijk véél leuker in het verhaal dan dat de foto’s zijn) en kun je nog een aantal andere dingen doen zoals je hieronder kunt zien.

Handig hè?

Berichten dempen

Soms volg je een Instagrammer waar je wel de verhalen leuk vindt, maar niet de berichten of juist andersom. Of vind je een Instagrammer wel leuk om te blijven volgen, maar alleen als jij daar zin in hebt en dus naar het profiel van diegene gaat.

Ik vind dit in ieder geval top. Ik wil niet per se iedereen ontvolgen, maar ik wil zeker wel mijn tijdlijn wat cleaner hebben. Maar om nou naar ieder profiel te gaan om te kijken of ik van diegene nog wel de berichten wil zien… Dat is teveel werk. 😉 Deze tip kan je toepassen wanneer je zo iemand op je tijdlijn ziet verschijnen.

Hoewel je met de vorige screenshots ditzelfde kunt doen, vind ik de volgende manier handiger.

Je ziet dus tijdens het scrollen door je tijdlijn iemand die je niet wilt ontvolgen, maar van wie je de foto’s ook niet per se random wilt zien. Je drukt dan op de drie bolletjes naast de naam. Er verschijnt weer een pop-up schermpje en onderaan staat ‘dempen’. Vervolgens krijg je de keuze om alleen de berichten te dempen of ook de verhalen. Diegene krijgt hier overigens geen melding van!

Gebruik jij graag Instagram?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close