Fun

TIP | Nooit meer vergeten wat jij wilt hebben

HA! Had ik Roy deze keer verrast. En geloof me als ik zeg dat mij dat niet snel lukt. Toen hij van de week vroeg wat ik wil hebben voor kerst, kon ik hem antwoord geven. En believe me als ik zeg dat ik het de laatste 5 jaar eigenlijk nooit meer weet wat ik zou willen. Zowel niet voor mijn verjaardag als voor kerst. Of nou ja, als die in de buurt komen. Of als het mij gevraagd word. Want er zijn vast en zeker genoeg dingen die ik wil, maar ik onthoud ze vaak niet. Maar deze keer had ik een antwoord. Nou ja, eerder een lijstje! Online. Een super handige tip die ik graag met jullie wil delen.

Ik ben iemand die het hele jaar door best dingen bedenkt die ik zou willen hebben, maar het niet opschrijf. Gevolg: tegen de tijd dat je iets moet weten (zoals verjaardag of kerst) ik het eigenlijk niet meer weet. Daar is deze tip handig voor.

Maar, lieve lezers, deze tip is ook handig om te delen met je familie en vrienden als ze vragen wat je wilt hebben. Want als je graag iets wilt hebben, maar je het vraagt aan 10 verschillende mensen, krijg je het dadelijk meerdere keren. Gevolg (tenminste bij mij): ik zeg dat ik maar niks weet, want stel je voor dat je het meerdere keren krijgt. Hoe lullig is dat? Of stel dat iemand het te duur vindt, dan krijg je het niet. En moet je nagaan dat er dadelijk wel iemand anders geweest was die het wel had willen kopen. Nou ja, een heel dilemma dus. En een dilemma wat je nu ook kunt vermijden.

Heb ik jullie nu voldoende opgewarmd? Zijn jullie al enthousiast? Of in ieder geval nieuwsgierig? Mooi! Hier komt ‘ie. *tromgeroffel*

Maak een account op lijstje.nl.

HET WERKT SUPER SIMPEL

  1. Je maakt een lijstje en geeft deze een naam. Deze naam komt achter lijstje.nl te staan en daarmee heb je dus meteen een deelbare link.
  2. Je voegt cadeau ideeën toe.
  3. Je gaat naar de instellingen en stelt in of iedereen je lijstje mag zien, of ze je lijstje mogen zien als ze je persoonlijke vraag kunnen beantwoorden of je zet je lijstje privé en houdt hem lekker voor jezelf.

Cadeaus toevoegen is super simpel en kan op twee manieren:

  1. Je gebruikt een link naar het product wat je wilt
  2. Je typt gewoon de naam van het product.

Bij nummer 2 verschijnen sowieso nog linkjes naar verschillende websites. Daar kun je op klikken om het cadeau dus als linkje toe te voegen, maar je kunt ook gewoon je geschreven tekst toevoegen. Zo heb ik op het lijstje voor Isabelle een ‘spaarpotje’ staan. Hier heb ik geen linkje bij, omdat het mij niet heel erg veel uitmaakt hoe de spaarpot er uit ziet. Als ik wel een idee had, dan had ik hier dus een linkje aan toe kunnen voegen.

AFSTREPEN MAAR

Waarom je cadeaulijst zo deelbaar is? En waarom het niet zorgt voor problemen als je het lijstje met al je familieleden en vrienden deelt? Omdat het afstreepbaar is. Super ideaal! Tante A koopt dat ene boek wat je op je lijstje hebt staan en streept het digitaal af, waardoor iedereen die het lijstje bekijkt kan zien dat het cadeau gekocht is. Zo koopt vriendin B niet ook nog eens dat boek. Daarbij kan degene van wie het lijstje is – mits ingelogd – niet zien wat er is afgestreept. Ga je naar je lijstje zonder in te loggen, dan kun je wel zien wat er is afgestreept, maar niet door wie.

Stel nou dat Tante A dat boek heeft afgestreept, maar het uiteindelijk toch niet koopt, dan kan zij het afstrepen ook weer ongedaan maken. Streept iemand iets af, dan moet diegene wel even zijn of haar e-mail adres invullen. Daar wordt verder niks mee gedaan. Je krijgt wel een mailtje dat jij dat cadeautje hebt afgestreept. Zo kun je ook niet per ongeluk iets afstrepen omdat je een extra bericht krijgt.

En staat er iets op wat je niet meer wilt hebben? Het lijstje blijft bewerkbaar. Ideaal dus! Ik ben in ieder geval fan! Zo heb ik al vele familieleden en vrienden kunnen helpen met een kraamcadeau voor Isabelle. Mensen zien snel hoe duur iets is en waar je het kunt kopen en beslissen zo zelf wat ze uit willen geven, maar kiezen dan wel iets wat jij ook echt wilt hebben.

Je snapt waarom ik fan ben.

Goede tip: Yay of Nay?

Ps. Nee, ik word niet gesponsord om dit artikel te schrijven. Ik ben oprecht enthousiast.
Ps 2. Ik ben ook oprecht enthousiast als ik ergens wel voor gesponsord word, anders schrijf ik er niet over. 😉

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close