Walibi

Hoe trotseer je Walibi met 36 graden?

Gisteren was het de heetste dag van het jaar. In het zuiden van het land kon de temperatuur wel oplopen tot bijna 40 graden! Poeh, wat ga je in hemelsnaam doen op zo’n warme dag? Ik, mijn vriend Roy en ons nichtje Fem gingen naar Walibi. Hoe trotseer je Walibi met zo’n hitte?
Via Vakantieveiling.nl had ik een tijdje geleden 2 kaartje voor Walibi gekocht zodat we – mijn vriend en ik – in mijn vakantie daar naar toe zouden kunnen. Gezien dit toch echt alweer mijn laatste week was van de vakantie moesten we er gebruik van gaan maken. We wilden eigenlijk dinsdag al gaan, maar toen werd er regen voorspelt en daar hadden we niet zoveel zin in. Vrijdag daarentegen zou het de hele dag zonnig zijn – en ja, 36 graden. Wie verzint het nu om met deze temperatuur naar een pretpark te gaan, in plaats van naar het strand of zwembad of enige andere optie voor verkoeling?
Als wij vorig jaar niet in eenzelfde soort situatie hadden gezeten, had ik waarschijnlijk voor een andere optie van verkoeling gekozen. Toen hadden we ook kaartjes via Vakantieveiling.nl en die waren nog maar één week geldig. Wij konden van die week maar op één dag en dat was – voor ons helaas, dachten we – de warmste dag van dat jaar. Halverwege die dag hadden we al bedacht dat het bij lange na niet zo’n slecht idee was. Het was super rustig in het park – waardoor je dus niet in de zon een uur staat te wachten voordat je een attractie in kunt – en er was voldoende watervoorziening, waardoor je kletsnat door het park kon lopen!
Met die gedachte in ons achterhoofd konden we dus makkelijk de keuze maken om op de heetste dag van het jaar te gaan.

Natuurlijk begint zo’n dag met een voorbereiding. Wat trek je aan? Wat loopt makkelijk?Neem je eten en drinken mee? Waar moeten we nog meer aan denken?

icoontjes

Onder het topje en mijn korte spijkerbroek trok ik mijn bikini aan. Vorig jaar was er meer dan genoeg water om zeiknat van te worden, dus dat zou dit jaar vast en zeker ook wel zijn. Gezien ik gemakkelijk de hele dag op slippers kan lopen, trok ik mijn slippers aan. Ik wilde eventueel mijn schoenen meenemen, maar vond dat toch wel te veel van het goede. En weer gekeken naar het water…. Dan heb je niks aan schoenen.
We namen Liga’s en Sultana’s mee, want het is toch wel lekker om af en toe iets te kunnen eten. We pakten ook voldoende drinken in: 20 pakjes Capri-sun en 6 flesjes met bevroren water – die hadden we de dag ervoor in de vriezer gelegd. Zo zouden we de hele dag voorzien zijn van koud water.
Daarnaast mogen de zonnebril en portemonnee natuurlijk niet ontbreken. Voor mij is ook belangrijk dat ik mijn lenzendoosje (met vloeistof) en mijn bril meeneem. En ik vind het wel fris om af en toe deodorant te kunnen spuiten met deze hitte. Ik nam voor de zekerheid ook een handcrème mee – de Silk handcream van Oriflame, het wonderpotje van Oriflame – helpt overal tegen! – en de Oriflame Beauty Wonder Balm – voor beschermende en gehydrateerde lippen, wat natuurlijk belangrijk is met deze hitte!

productenicoontjes

Misschien een beetje raar om met make-up op naar een pretpark te gaan waar je van tevoren al weet dat je super nat gaat worden. Maar dat is mijn dingetje: ik ga de deur niet uit zonder in ieder geval een likje mascara.
Ik ben begonnen met het reinigen van mijn gezicht met de Diamond Cellular Micellar Solution Cleanser van Oriflame. Heerlijk fris en even al het vuil en zweet van de nacht eraf. Daarna heb ik mijn lenzen in gedaan om vervolgens mijn gezicht in te smeren met zonnebrand spray. In dit geval heb ik van Garnier een spray gebruikt met SPF 20. Ik heb wat op mijn hand gespoten en ga daarna over mijn gezicht om overal alles op te smeren. Dit vind ik fijner dan het rechtstreeks op mijn gezicht te moeten spuiten.
Dan een concealer. Ook dit is zo’n beautyproduct waar ik niet zonder kan. De donkere kringen weg werken, want anders zie je er zo moe uit. Ik gebruik de Roll-On van Garnier. Die vind ik gewoon super handig en is een goede kleur voor mijn huid.
Daarna ga ik met mijn smooth definer in de kleur bruin over mijn waterlijn onder mijn oog. Ik heb gekozen voor bruin omdat ik wel wil dat mijn ogen omlijnt zijn, maar het hoeft niet super op te vallen. Daarna nog mijn wimpers met de wonder lash mascara van Oriflame en klaar! Ik had helaas geen waterproof meer liggen, wat natuurlijk veel langer houdt bij dit weer en met water.
Aan het eind van de dag zat er dan ook bijna geen mascara meer op mijn wimpers.

We hebben een super dag gehad! We zijn alle drie goed verkleurd – wel goed ingesmeerd de hele dag door! – en we zijn zeiknat geworden door een aantal attracties wat heerlijk was met het weer van gisteren! Het was weer rustig, waardoor we bijna niet hoefden te wachten. Ideaal! We konden op ons gemak doen en zelfs daarmee hebben we veel attracties vaker dan 3x kunnen doen!

Ik hoop dat jullie dit een leuke blogpost vonden!

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close