BeatBo

Waarom BeatBo zo’n succes is bij onze peuter

Toen Isabelle 1 jaar werd, kreeg ze voor haar verjaardag van mijn ouders de Fisher-Price BeatBo. Deze hadden we op haar verlanglijstje gezet, nadat ik hem bij mijn zus had gezien. Ik vond deze robot meteen leuk én daarnaast leren kinderen hiermee dansen. Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op dansen. Ik geef niet voor niets dansles op de school waar ik werk. Ondertussen is Isabelle al ruim 2 jaar (voor degene die het precies willen weten: 26 maanden) en is de BeatBo écht haar favoriete speelgoed. Tijd dus om een review te schrijven en deze leuke robot met jullie uitgebreid te delen!

Wat is BeatBo?

BeatBo dansen

BeatBo is – zoals ik hierboven al schreef – een robot die danst met je kind. Als je kind dol is op bewegen of je wilt je kind juist stimuleren om lekker te bewegen, dan is BeatBo écht heel leuk om aan te schaffen!

Start het dansfeestje door op BeatBo’s buikje of de knopjes op zijn voetjes te drukken. BeatBo heeft drie standen: Dansen & Bewegen, Leren & Games en Meezingen op de Maat. Je kindje maakt met BeatBo kennis met letters, kleuren, tellen, muziek, oorzaak en gevolg en nog veel meer én het bevordert de grofmotorische en fijnmotorische vaardigheden!

Waarom onze peuter zo enthousiast is

Dit bericht bekijken op Instagram

?? ????? ???? ?????? ?? ???????? ?? . . Of zoals mijn dochter ? Dit kleine danseresje kan de hele dag wel dansen? Ik ben nog altijd zo blij dat ik voor haar eerste verjaardag de BeatBo gevraagd heb (en dat we die gekregen hebben van mijn ouders)❤️ Nu een ruim jaar verder danst en speelt ze nog steeds met veel plezier met deze robot. En nóg leuker als papa en mama ook meedansen! ☺️ Vindt deze mama uiteraard helemaal niet erg! Behalve dat t met mijn buik even wat lastiger gaat??? . . Wat is het favoriete speelgoed van jullie kinderen en/of waar spelen ze al meer dan een jaar mee?☺️ . . #BeatBo #fisherprice #dansen #peuter #dansjuf #dance #toddler #fun #plezier #dochter #robot #blogger #momblog #momblogger #dutchblogger #natasjaonline #nospon

Een bericht gedeeld door Nαƚαʂʝα ✨ ?????????????.?? (@natasja_online) op

Zoals ik al vertelde heeft Isabelle BeatBo al ruim één jaar. Toen ze nog een klein dreumesje was, vond ze BeatBo ook al interessant. Er zitten knopjes op (en die zijn altijd mega interessant!), dan maakt hij ook nog eens geluid, het buikje is een grote multi-colour LED verlichting én de robot beweegt! Beter kan niet, toch?

Nu ze twee jaar is, begrijpt ze alle liedjes veel beter. Zo heeft BeatBo een liedje voor de ‘standbeeld dans’ (ik noem dat op school altijd de ‘stop dans’), waarbij je lekker mag dansen en als er geen muziek is je stilstaat als een standbeeld. Dit vindt ze fantastisch! En FYI: dit is papa’s favoriete liedje op de BeatBo 😉

Maar ook de andere Leren & Games liedjes zijn super leuk! Zo heeft Isabelle kennisgemaakt met tellen, kleuren en het alfabet. Vaak benoemt ze vanuit het niets nu het alfabet en dat vind ik echt mega knap! Ze slaat ook letters over, maar het feit is wel dat ze het al (her)kent. Ook gaat tellen hierdoor al mega goed. Isabelle is sowieso een leergierig en pienter meisje, dus je snapt dat BeatBo het héél leuk voor haar maakt!

Ook de andere liedjes zijn leuk. Er zitten meerdere liedjes in waarin BeatBo precies zingt hoe je moet dansen. Super leuk! Eén liedje – moet deze dansjuf eerlijk toegeven – gaat nog een beetje snel en kan ik nog niet eens onthouden. Maar dat neemt het plezier niet weg.

Daarnaast heeft het ook een inspreek functie waarna BeatBo met de woorden een eigen liedje maakt. Deze functie vindt Isabelle het minst interessant (en deze mama persoonlijk ook). Echter wel leuk dat dit er op zit.

De voor- en nadelen van BeatBo

Zoals je misschien al hebt kunnen merken, ben ikzelf ook razend enthousiast over BeatBo. Wie mijn vlogs volgt (klik hier voor mijn YouTube kanaal – abonneren is lief 😉 ) heeft BeatBo dan ook al héél vaak voorbij zien komen en kunnen zien hoe enthousiast Isabelle is.

Wat ik een groot pluspunt vind, is dat het kinderen stimuleert om te bewegen. Daar ben ik groot voorstander van. Verder vind ik muziek ook belangrijk en als ik zie hoeveel Isabelle leert van de liedjes dan is dat zeker ook een extra reden om BeatBo in huis te hebben. Het allerbelangrijkste vind ik dat Isabelle er ook écht plezier in heeft. Ze lacht als ze danst en dat maakt mij natuurlijk weer heel blij. Nog een – niet al te onbelangrijk punt – is dat BeatBo écht tegen een stootje kan. BeatBo is al vaker op de grond gevallen of er is lomp meegedaan toen ze nog wat kleiner was of door andere kinderen en hij doet het nog steeds en heeft geen tot weinig beschadigingen.

Voor ouders is het trouwens ook fijn dat je kinderen zelfstandig leren dansen en bewegen. Doordat BeatBo de instructie geeft, hoef je eigenlijk niet mee te doen. Al vindt je kind het vast en zeker heel leuk als je wél mee danst! En mocht je even klaar zijn met het geluid, er zit een aan- en uitknop op en je kunt het geluid in twee standen zetten. Zo heb je ook nog de keuze om je kind er wel mee te laten spelen, maar zelf niet knettergek te worden van het geluid. Ik moet persoonlijk zeggen dat ik het geluid sowieso niet storend vind.

Zijn er ook nog nadelen? Mwoa, niet per se. Het enige wat ik zou kunnen benoemen is dat het robotje motorisch best luid is, maar dat hoor ik alleen als ik er bewust op let. Het stoort mij helemaal niet.

Ik ben echt fan van BeatBo. Het speelgoed is niet nieuw (ik zie het niet eens meer staan op de site van Fisher-Price zelf), maar is volgens mij in winkels nog wel te koop. Ik zie wel dat hij op sites als Bol.com en Intertoys niet op voorraad is, dus of hij daar nog echt terug gaat komen weet ik niet. Maar kijk anders eens tweedehands, want hij is écht heel leuk!

Kennen jullie BeatBo?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close