Isabelle 1 jaar + winactie

Today’s the day. Isabelle is officieel baby-af en is nu een dreumes. Mijn kleine prinsesje is 1 jaar geworden! Poeh! Wat een mijlpaal is dat. Een paar maanden geleden kon ik me nog niet eens voorstellen wat voor mijlpaal dat zou zijn. Daar schreef ik gisteren al over. Maar poeh, stiekem word ik er wel een beetje emotioneel van. *Veegt tranen weg* Goed. Tijd dus voor de allerlaatste maandelijkse update. Want vanaf nu zal de ontwikkeling waarschijnlijk minder hard gaan. Oh en lees vooral ook door tot het einde, want ik heb nog een leuke winactie voor jullie!

Slaap- en voedingsschema

Qua slaap merken we een lichte verandering. Ze kan veel langer wakker blijven en haar slaapjes zijn wisselend. Zo twijfelen we of we haar ochtendslaapje er in moeten houden. Nou pakt ze die meestal wel heel goed. Ook Bij de middagslaap zien we wisselingen. Maar toch lijkt ze die steeds vaker niet te willen doen. Dat betekent dat wel dat ze na het avondeten naar bed moet en vervolgens nog even wakker gemaakt moet worden voor de laatste fles.

Qua voedingsschema gaan we nu langzaamaan veranderen. Vanaf vandaag hoeft ze officieel geen opvolgmelk meer en mag ze gewoon koemelk. Hoe we dit precies gaan aanpakken weten we nog niet. Ik wil in principe hooguit één flesvoeding er in houden (waarschijnlijk de avondvoeding). In dat geval moeten we haar ’s ochtends brood gaan geven. Een papfles pakt ze niet. Daarnaast kunnen we naast haar brood in de ochtend en de middag een bekertje koemelk geven. In de avond kreeg ze van ons vrijwel altijd vers eten, maar nog niet altijd alles met de pot mee. De laatste tijd eet ze echter al steeds meer precies met ons mee en nu ze één jaar is mag ze ook weer meer.

Ik ben reuze benieuwd hoe het nu allemaal gaat lopen!

Ontwikkeling

Van het tijgeren is ze nu volledig overgestapt op het kruipen. Vorige maand wisselde ze nog regelmatig af, maar had tijgeren de voorkeur. Tijgeren heeft ze eigenlijk de laatste weken niet meer gedaan. Het is echt kruipen. En wat is ze snel!

Ook het lopen aan een rand of met de loopwagen gaat super snel. Los is echter nog een no go. Ze wil echt nog iets of iemand vast houden. Los weigert ze. Dat doet ze gewoon echt niet. Ach, dat komt vanzelf wel!

De laatste maand is ze ons ook steeds meer gaan spiegelen. Ze kan steeds meer dingen nadoen en onthouden. Zo blijft het liedje van ‘klap eens in de handjes’ en mooie om dat te zien. Maar ook andere dingen doet ze na. Erg leuk!

Groei, luiers en kleding

Een week nadat Isabelle 11 maanden was, mochten we weer een bezoekje brengen aan het consultatiebureau. Op 4 september was ze 73 cm groot en woog ze 8350 gram. Maatje 68 ligt nog wel in de kast, maar draagt ze vrijwel nooit meer. Tijd om die kleren in de doos op te bergen. Qua luiers zitten we nu toch wel in maatje 4. Ik ben nog steeds verzot op de Kruidvat luiers. Laatst hebben we uit nood bij de Jumbo luiers gehaald, maar die heb ik verder nog niet echt getest. Volgens mij zijn die tot nu toe ook wel prima.

Winactie

bele en het beest winactie

Omdat Isabelle nu één jaar geworden is, leek het me leuk om één van jullie blij te maken met een cadeau die wij passend vinden bij Isabelle. Ik verloot onder mijn lezers één exemplaar van de originele Disney film Belle en het Beest. Je maakt kans door de Facebook pagina van Natasja Online te liken en mij te volgen op Instagram. Je maakt extra kans door Natasja Online ook te volgen op Twitter, YouTube en/of door een reactie hieronder achter te laten.

Belle en het Beest (Isabelle 1 jaar!)

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close