Review 5x Oriflame Mascara’s

Vandaag review ik 5 mascara’s van het merk Oriflame voor jullie. Ik ben zelf erg bekend met dit merk en vind dat ze veel fijne producten hebben. De wonderlash mascara is al een lange tijd mijn favoriet. Maar hoe zit het met de andere mascara’s die Oriflame ook heeft? Wat beloven ze en hoe valt het daadwerkelijk uit? Kijken jullie mee?

02volumebuild

Volume Build Mascara

Breng aan, en nog een keer! De VoluFlex formule en het megaborsteltje creëren jouw persoonlijke wimperlook gedurende de dag. De formule blijft flexibel van de eerste tot de laatste applicatie, waardoor je eindeloos volume op kunt bouwen zonder plakken of klonteren. Veegvrij. 8 ml

Een mascara die je opnieuw kunt aanbrengen om overdag een mooi vol effect te hebben en ’s avonds een theatricaal effect. Hmm, beetje sceptisch was ik dan ook toen ik deze mascara voor het eerst probeerde. Echter ging het opbrengen makkelijk door het soepele borsteltje. Hij heeft een medium grootte en dat bevalt me prima. Het is wel een mascara om niet al te snel op te brengen omdat je dan vaak duidelijk ziet dat je het slordig hebt opgebracht.

02volumebuild2 02volumebuild3
Op de bovenstaande foto heb ik 2 laagjes opgebracht voor een normaal effect met volume.Mijn wimpers krijgen zeker meer volume en ook lijken mijn wimpers langer. Houd je van gesepareerde wimpers, is deze mascara misschien niks voor jouw. Hij pakt toch een aantal wimpers bij elkaar, waardoor het kan lijken of je “minder” wimpers hebt. Ik vind dit zelf geen probleem, maar vind jij dat wel dan moet je deze mascara niet kopen. Wil je trouwens met deze mascara meteen gaan voor 5 laagjes voor een theatricaal effect, raad ik je aan dit niet direct achter elkaar te doen. Als de mascara nog niet droog is en je gaat dan laagjes maken heb je kans op het spinnenpoten effect en op klonters. Daarom zou je hem al overdag aan kunnen brengen en tussendoor je laagjes opbouwen. Vind je dit te veel tijd kosten, raad ik je aan deze mascara niet te kopen. Echter zijn dit tips voor het mooiste effect…!
Ik vind zelf de mascara fijn werken en mijn wimpers zijn na het drogen van de mascara gewoon nog flexibel. Dat vind ik echt een groot pluspunt!
Deze mascara is verkrijgbaar in de kleur zwart en prune (een donker paars) en kost €11,-

03wonderlash

Oriflame Beauty Wonder Lash Mascara

Indrukwekkende wimpers! Revolutionair high-definition 3D borsteltje dat wimpers lift, verlengt en opzienbarend voller maakt. Separeert de wimpers van hoek tot hoek en van boven naar beneden. Ultra gepigmenteerde formule met verzorgende carnaubamelk. 8 ml

Wil jij graag gesepareerde wimpers, dan is deze mascara echt iets voor jou. Degene die mij al langer volgen weten dat dit mijn favoriete mascara is van dit moment. Wat deze mascara wel heeft en andere vaak niet is dat de Wonder Lash mascara je wimpers een mooi en natuurlijk volume geven.
Het borsteltje zorgt voor goede separatie. Ook is er weinig kans op klonter gevaar door de structuur van het borsteltje.

03wonderlash2 03wonderlash3Ik moet eerlijk bekennen dat mijn bovenstaande bewering de bovenstaande foto tegenspreekt. Echter ligt dat hier aan mij. Ik kreeg ontzettend veel last van mijn lens en moest ik tussendoor uit doen. Daarna heb ik mijn onderwimpers nog gedaan en daar kun je het effect beter zien.
Voor een theatricaal effect hoef je deze mascara niet te kopen. Wil je een natuurlijk effect: ja, dan raad ik je echt deze aan. Deze is niet too much, maar zorgt wel voor een natuurlijke volume en lengte. Het borsteltje werkt ideaal. Het bestaat ook uit langere “pinnen” voor de bovenwimpers en korte “pinnen” voor de onderwimpers. Dat vind ik zelf echt super fijn en een plus voor de mascara. Met pinnen bedoel ik dat het niet echt haartjes zijn, maar meer ja pinnen. Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen, dus als iemand een idee heeft… Deze mascara is verkrijgbaar in de kleuren black en prune en kost €11.

04extendlash

Very Me Extandalash Mascara

Als drie geweldige mascara’s in één! Extendalash geeft de wimpers ongelofelijke, popperige lengte, krul en definitie dankzij een van de meest innovatieve wimperknuffelende borsteltjes ter wereld! 8 ml

Wie wil dat nou niet? Een mascara die lengte geeft en volume en krult? Dat zou deze mascara moeten doen. Ik ben zelf niet echt een fan van de Very Me lijn van Oriflame (deze lijn is overigens te vergelijken met Essence van het Kruidvat; ook qua prijs!), maar dat is meer omdat ik de andere producten bij Oriflame gewoonweg beter vind. Maar als je kijkt naar financiën is deze lijn geweldig!
Ik dacht dat deze mascara een hele dikke borstel zou bevatten, maar dit was echter niet zo. De grootte is middelmatig en het borsteltje bestaat uit een soort pinnen. Wel anders dan bij de Wonder Lash.

04extendlash2 04extendlash3Ik vond deze mascara fijner dan gedacht. Mijn wimpers krijgen een krul, volume en lengte, maar niet zo euforisch als ik had gedacht. Het is allemaal in kleine mate, maar goed. Hij komt zijn belofte dus wel na, alleen niet zoals ik zelf in gedachten had. Dat is dan wel een kleine tegenslag. Door het fijne borsteltje klontert hij niet.
Tja, ik ben geen fan van deze mascara, maar hij is zeker niet onaardig. Voor een lichte krul, volume en lengte is hij perfect, maar niet als je het grootser verwacht.
Deze mascara kost €8 en is er alleen in zwart.

06panorama

Giordani Gold Panorama Mascara

Geef je wimpers luxe krul en definitie. Mascara met waaiereffect – zijdezachte formule en ingenieus borsteltje verzekeren perfect lange, gekrulde en gedefinieerde wimpers. Verrijkt met FortiFull Lash Complex om de wimpers te helpen versterken en verzorgen, en ze zacht en glanzend te houden. 8 ml

De Giordani Gold lijn is absoluut mijn favoriete lijn van Oriflame. De baked eyeshadow, eyepencil en foundation zijn dan ook echt mijn favoriet. Een mascara had ik echter nog nooit geprobeerd van deze lijn, totdat deze afgelopen maand geïntroduceerd werd.
Giordani Gold vind ik echt een luxe lijn. Zo voelen alle producten die ik tot nu toe van deze lijn geprobeerd heb aan. Dat willen ze ook met deze mascara bereiken. Ik vind dat redelijk gelukt met het uiterlijk van deze mascara. De mooie gouden letters en het logo wat er doorheen geweven is vind ik echt mooi. Helaas ziet het zwart er plasticachtig uit en neemt de luxe van het merk toch een beetje weg. Bummer.
De borstel heeft een vorm van een dennenboom met licht waaiereffect. Handig om alle wimperhaartjes te kunnen bereiken. Hij voelt zacht aan en niet als een harde borstel. Dus dat is zeker een pluspunt.

06panorama2 06panorama3De mascara klontert niet en separeert de wimpers goed. Ik vind dat hij zorgt voor een mooie, maar subtiele krul en ook zorgt voor lengte.Dit zou zomaar mijn nieuwe favoriete mascara kunnen worden! Ook bij het aanbrengen van de mascara voelt de borstel zacht aan. Hij brengt niet te dik aan en zorgt toch voor voldoende dekking. Mijn wimpers voelen nadat de mascara gedroogd is ook nog redelijk zacht aan. Eigenlijk kan ik alleen maar pluspunten benoemen, hoewel het natuurlijk voor iedereen anders kan zijn! Deze mascara kost €16 en is alleen verkrijgbaar in zwart.

052fx

 

2FX Over Black Mascara

Lengte of volume? Of allebei? Wat je missie ook is, creëer bijpassende wimpers met een 2-in-1 mascara, uitgerust met een intelligent borstelsysteem dat je laat kiezen uit twee dramatische effecten. Limited over-black edition met 3 x meer pigmenten. 8 ml

Wie voor echt zwart wil gaan, moet deze mascara hebben. Ook als je niet altijd volume én lengte wil is deze ideaal. Wil je alleen volume? Prima. Of wil je alleen lengte? Ook prima. Of wil je zowel lengte als volume? Wordt geregeld!
Handig, want zo heb je maar één mascara nodig om verschillende looks te bereiken. De dop bestaat dan ook uit 2 delen: het bovenste deel voor lengte en het onderste deel voor volume.

052fx2 052fx2A 052fx3Hij doet inderdaad wat hij beloofd: lengte en volume. Op de foto heb heb ik eerst de lengte aangebracht en daarna de volume. Helaas zorgt de volume kant voor klonters en als je te snel te werk gaat voor spinnenpoten. Too bad, want het idee is goed. Misschien als je de mascara secuurder aanbrengt of je het borsteltje eerst schoonmaakt dat het dan mee valt, maar dat is geen garantie natuurlijk. Ik merk vaak dat mascara’s die echt volume geven – en ja, ondanks de klonters doet hij dat wel – vaak toch sneller klonteren. Daar is op mascaragebied nog wel het een en ander in te verbeteren. Deze mascara kun je alleen in zwart krijgen (vandaar Over Black) en kost €15.

Conclusie
Mijn favoriete mascara blijft de Wonderlash, al zal ik de Panorama ook vaker gaan gebruiken. Kans is aanwezig dat deze mijn Wonder Lash doet vergeten. De 2FX vond ik het minst. Dit komt door de klonters, want het idee is echter wel heel goed!

Welke mascara vinden jullie het mooist? En welke mascara zouden jullie kopen? Aan welke eisen moet jouw mascara voldoen?

Ik hoop dat jullie deze review leuk en handig vonden! Oh ja, Oriflame producten kun je bestellen bij een adviseuse bij jou in de buurt of via de website van Oriflame.

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close