Charmed 2018 | Hoe ik als Charmed fan keek naar de eerste aflevering van de reboot

De eerste serie die ik ooit ben gaan volgen was Charmed. Ik kijk de serie (bestaande uit 8 seizoenen) minimaal één keer per jaar. Het blijft écht mijn favoriet. Toen ik dan ook hoorde dat er een reboot kwam, had ik hier gemengde gevoelens over. Want 1) “Yes! Nieuwe afleveringen van Charmed” en 2) “Een reboot. Kan dat ooit het origineel vervangen?”. Toch hield mijn enthousiasme aan om de reboot zeker een kans te geven. Zondag werd aflevering 1 dan ook uitgezonden in Amerika en gisteren bekeek ik dus de allereerste aflevering van Charmed 2018. Vandaag vertel ik jullie dan ook hoe ik als Charmed fan keek naar de eerste aflevering van de reboot.

Pas op! Dit artikel kan spoilers bevatten. Ik doe mijn best om zo min mogelijk te verklappen!

In Charmed (1998 t/m 2006) zagen we drie zussen (Prue, Piper, Phoebe en – vanaf seizoen 4 – Paige) die heksen werden nadat hun oma overleed. Ze vochten demonen om de onschuldigen (en hunzelf) te redden en stonden bekend als The Charmed Ones.

In de nieuwe Charmed volgen we de drie zussen Macy, Mel en Maggie (waarvan één een halfzus) die heksen worden en hun krachten krijgen wanneer hun moeder dood gaat. Ze zullen het op moeten nemen tegen – nee, raadt maar niet – demonen en bekend komen te staan als The Charmed Ones.

De insteek is logischerwijs dus hetzelfde. Dat betekent echter wel dat, als je de reboot een eerlijke kans wilt geven, je er open minded in moet gaan. Probeer het origineel los te laten, want anders word je alleen maar héél erg kritisch en ga je (hoogstwaarschijnlijk) de volgende aflevering al niet meer kijken. En geloof deze Charmed fan maar, dat is misschien wel zonde!

Naast de insteek van het verhaal waren er nog een aantal overeenkomsten. Zo is het eenzelfde soort huis. Vooral de zolder komt best overeen met de zolder van de Halliwells. Ook krijgen Macie en Mel dezelfde krachten als Prue en Piper. Echter is hierin de kracht van Maggie wel anders dan de eerste kracht van Phoebe. Maggie begint met het lezen van gedachtes, terwijl Phoebe deze pas in seizoen 7 kreeg en zelf begon met visioenen. Het Book of Shadows ziet er ongeveer hetzelfde uit en ja hoor,  ook nu krijgen we te maken met Whitelighters. Maar deze laatste twee had ik eigenlijk ook wel verwacht.

Eén detail dat het voor mij extra lastig maakte om het los te zien van het origineel, was dat Melinda Warren op de eerste pagina van het Book of Shadows stond. Wie het origineel kent, weet dat Melinda Warren de eerste van de Halliwell-lijn was met krachten en dat het dus met haar begon. Wat mij betreft hadden ze er iemand anders van gemaakt, omdat je op dat punt écht aan het origineel komt en deze reboot dus een vervanging lijkt. Daar is deze Charmed fan het niet mee eens!

Waar ik mijzelf bij Charmed uit 1998 altijd aan stoor is dat de Halliwell zusjes in het eerste seizoen bijna alleen maar aangevallen werden door ‘zwakkere’ demonen. Ik snapte dat wel qua verhaal, omdat hun krachten groeien na mate ze langer heks zijn (of ter wel na mate de seizoenen volgden). Maar daarin verloor het een klein stukje ‘realiteit’. De reboot doet dat anders en daar word ik dan wel weer vrolijk van. Ze worden aangevallen door een upper level demon. Daar staat tegenover dat de krachten van Macy, Mel en Maggie al veel sterker lijken dan dat ze waren bij Prue, Piper en Phoebe. Vooral wanneer Mel voor het eerst haar kracht (per ongeluk) gebruikt, zie je dit terug.

Kijkend naar het verhaal van de eerste aflevering zie je veel overeenkomsten met de eerste aflevering van Charmed uit 1998. Maar dat is niet zo heel gek. Desondanks denk ik dat het echt wel een eigen serie gaat worden en zal er zeker ook altijd wel veel herkenning zijn met het origineel. Ik denk dat ik Charmed 2018 met veel plezier ga volgen. Zeker als ik de reviews lees van bloggers die het origineel niet kennen en heel lyrisch zijn. En tja, Charmed fans van het origineel zullen hun kritische noten zeker klaar hebben. Ik dus ook.

Geef deze reboot zeker een kans. Niet door middel van deze eerste aflevering, want ik denk dat er meer afleveringen voor nodig zijn als Charmed fan zijnde. Heb je het origineel nog nooit gezien, dan denk ik dat je zeker gaat genieten van de reboot als je houdt van dit genre. Het zat echt wel oké in elkaar. De afwisseling tussen spanning en humor was er dan ook zeker. Ik kijk uit naar de tweede aflevering volgende week. Hopelijk komt hij op Netflix te staan, zeker gezien het feit dat de CW een mooie deal heeft met Netflix. Ik ben benieuwd…

Kom maar op met jullie gedachtes. Hebben jullie het origineel gezien? Ga je de reboot kijken? 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close