cadeau inspiratie 3-jarig meisje

Cadeau inspiratie voor een 3-jarig meisje

Over 3 weken wordt dochterlief drie! Poeh, waar blijft de tijd. Al een behoorlijke tijd ben ik bezig met het maken van een verlanglijstje. Net als ieder jaar vind ik het heel lastig. Want wat heeft ze niet wat wel héél leuk, fijn, creatief, leerzaam en/of uitdagend is? En dus struin ik het internet af op zoek naar inspiratie. Ook kreeg ik tips van bekenden om mij heen. Maar om jou het zoekwerk te besparen, deel ik met jullie het verlanglijstje van Isabelle. Hopelijk kan ik jou (of eigenlijk je dochter) hiermee inspireren.

Sommige linkjes zijn affiliate linkjes. Dat betekent dat als je via deze linkjes de producten koopt, ik daar een kleine vergoeding voor ontvang. Het kost jou niets extra’s, maar mij help je hier enorm mee! Dus alvast bedankt!

Boekjes

Isabelle houdt van boekjes en hoewel we er al veel hebben en ook nog eens lid zijn van de bibliotheek, zijn boekjes altijd een leuk cadeau! Ik heb dit jaar niet zo veel op staan, maar deze twee lijken me heel leuk.

Wondere 1-minuut verhalen

“Korte bedtijdverhaaltjes met je favoriete personages uit de Disney – PIXAR films! Kinderen krijgen nooit genoeg van de levendige verhalen van Disney. In dit boek zijn een heleboel leuke voorleesverhalen verzameld over klassieke figuren als Assepoester, Peter Pan en Winnie de Poeh, maar ook over Nemo, Cars, The Incredibles en andere tijdloze favorieten. Stop uw kinderen lekker in, laat ze nog even genieten van de belevenissen van hun helden… en ontdek samen met hen nog veel meer dan wat je al wist uit de bekende verhalen!”

De jongen, de mol, de vos en het paard

“‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn.

“Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. “Lief,’ zei de jongen. “De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.”

Buiten

Zoals ik in het artikel over je peuter zelfstandig laten spelen al vertelde is het heel fijn om een uitdagende tuin te hebben waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Mits je hier de ruimte voor hebt uiteraard. Dit jaar krijgt Isabelle van ons een fietsje die we tweedehands hebben weten te kopen. Hoe hij eruit ziet ga ik natuurlijk niet verklappen. Maar een fietsje is dus ook een heel fijn cadeau om nu te geven!

Daarnaast vragen we voor de zandbak nieuw speelzand. Isabelle heeft nogal de gewoonte om het zand buiten de zandbak te gooien en op de stenen met het zand te spelen. Dus je kan je zo voorstellen dat de zandbak niet meer zo vol zit. Nieuw zand is dan ook hartstikke welkom!

Constructie

Laat die hersenen maar werken. Heerlijk hoeveel kinderen spelenderwijs kunnen leren. Of dat nou is door te bouwen met ‘bouw’-materialen of een puzzel in elkaar zetten. Het is fun en nog eens heel erg helpend voor de ontwikkeling van de hersenen!

Little Dutch Regenboog Pink

Deze stond vorig jaar (en dat jaar ervoor?) ook al op het lijstje van Isabelle. Echter kozen wij (en visite) voor andere cadeautjes, haha. Nog altijd is dit wel speelgoed die erg uitdagend is. Je kunt er zoveel mee bouwen. Ze kunnen hun fantasie gebruiken, torens bouwen vol evenwicht en het gebruiken bij hun andere speelgoed. Je kunt hier zó veel mee!

Puzzels

Ik noemde het net al: maar puzzels zijn leuk en goed voor je kinderen. Ze werven er inzichten mee. Isabelle is dol op puzzels! Ze maakt ze zo makkelijk. Dus tijd voor wat nieuwere puzzels! En gezien Isabelle net als mama houdt van Disney….

Duplo

En ook Duplo blijft hier favoriet! Dus niet zo gek dat dit ook op het lijstje van Isabelle staat.

Fantasie

Rollenspel is heerlijk. Lekker in je eigen wereldje verhaaltjes bedenken waar je zelf deel van uit maakt. I love it! Ik stimuleer dat dan ook graag. Dus dit soort speelgoed is meer dan welkom!

Isabelle kijkt heel graag met mama mee wanneer ze make-up aanbrengt, dus een kaptafeltje met speelgoed make-up zou fantastisch zijn om cadeau te krijgen!

Verder lijkt me deze picknickset heel leuk. Deze is ook interactief waardoor hij ook nog leerzaam is. En Isabelle houdt van picknicken, dus om haar eigen setje te krijgen…

En het huishouden vindt ze ook reuze interessant. Dus een stofzuiger zodat ze papa en mama mee kan helpen… Ik zeg: doen!

Kleding

Kleding is misschien niet iets typisch om te vragen, vooral omdat ieder zijn eigen smaak heeft. Maar als je zelf niet veel te besteden hebt, is dit toch wel een heel fijn cadeau om te krijgen. De mensen die op het feestje komen kennen jullie, dus kennen ook jullie smaak. En zo niet, dan weten ze je te vinden 😉

Oefenen

Verder vind ik het ook altijd leuk om op het lijstje van de kinderen wat dingen neer te zetten die bovenal leerzaam zijn (dus waar je het meteen aan ziet). Dat maakt het absoluut niet minder leuk. Bijvoorbeeld een magnetische vormendoos van Woezel en Pip. Daar kunnen ze ook zoveel kanten mee op! De vormen leren en figuren maken! Rekenen 101.

Maar deze Co-de-Rups van Fisher-Price lijkt me ook zó gaaf! Kinderen leren zo coderen. Iets wat we natuurlijk in deze tijd steeds meer doen. Dus wat mij betreft kan ze hier niet vroeg genoeg mee beginnen! Ze kunnen de onderdelen op heel veel manieren aan elkaar koppelen en de rups kan na het coderen bewegen. Hoe leuk is het om dit spelenderwijs te leren?! Ik ben hier echt mega enthousiast over! Hopelijk is dit in het echt ook écht zo leuk als ik nu denk.

Creatief

Na al deze verschillende gebieden waarin kinderen iets kunnen leren, kan creatief niet ontbreken natuurlijk! Je spreekt tenslotte weer een ander deel van je hersenen aan. Isabelle houdt erg van kleuren en kleien, maar we proberen haar ook op andere manieren creatief te stimuleren. Met stickers kunnen kinderen bijvoorbeeld ook altijd heel veel. Dus die staan vast op haar lijstje.

Maar daarnaast wil ik ook meer met haar schilderen en dan is een kliederschort toch wel heel handig om in huis te hebben! En zoals ik al vertelde vindt Isabelle kleien fantastisch. Nu hebben we – los van de klei – geen andere kleispullen, dus dit kleigereedschap zou heel welkom zijn. Of uitsteekvormpjes!

Een andere vorm van creativiteit is natuurlijk fotografie en filmen! Isabelle groeit hier op met een moeder die altijd foto’s maak en aan het filmen is. Zij vindt dit zelf ook super leuk om te doen en pakt regelmatig onze telefoons om bijvoorbeeld foto’s te maken. Hoe leuk zou het dan ook zijn als zij – net als mama – haar eigen camera heeft?!

Overig

En dan heb ik nog een paar ‘losse’ dingen op haar lijstje staan.

Zoals Mr.Bucket. Een super leuk spel om te spelen! En gezien Roy en ik ook dol zijn op spelletjes, hopen we dat haar ook mee te kunnen geven!

Misschien niet het meest originele cadeau, maar een bentodisc is ook super leuk om te krijgen. Ik vind het zelf in ieder geval heel leuk om Isabelle als tussendoortje verschillende kleine snacks voor te schotelen. Super leuk als dat in een leuke bentodisc kan. En die ik hier gelinkt heb is ook nog eens handig om mee te nemen!

En als laatste – ook niet geheel origineel – cadeaubonnen. Denk aan HEMA, Bol.com, Primark, H&M. Heel eerlijk: wel minder leuk om te geven aan een kindje dat graag cadeautjes uitpakt, maar je zou ook een kleine waarde aan cadeaubonnen aan de ouders geven voor het kindje en dan nog een kleinigheidje voor het kind om uit te pakken.

Welke ideeën hebben jullie om aan een drie-jarig meisje te geven?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close