Kruidvat Solait zonbescherming

KRUIDVAT | Solait zonnebrand voor volwassenen en kinderen

Yes! We gaan weer richting de zomer! We hebben ondertussen al heerlijke lentedagen gehad en er gaan er vast nog meer komen. Ik hou van de zon en mijn peuter houdt van buitenspelen. Super belangrijk dus om onszelf goed in te smeren met een fijne zonbescherming met een goede SPF. Ik probeerde samen met Isabelle de verschillende zonnebrand uit de Solait lijn van het Kruidvat uit: de Solait SPF 30, de Solait 50+ Kids Funny Green Foam en de Solait After Sun.

Deze blogpost bevat gekregen producten | Disclaimer

Hoe belangrijk is een goede SPF?

Kruidvat Solait Zonnebrandcreme

Vroeger dacht ik altijd dat je door zonbescherming niet echt bruin kon worden. Daarom koos ik altijd voor een lage SPF. Oh boy, how wrong I was… Ondertussen weet ik dus wel beter. De SPF beschermt je tegen de UVB-straling die ervoor zorgt dat de opperhuid verbrandt.

Het getal achter de SPF vertelt je precies hoe lang je beschermt bent tegen de straling. Een simpel voorbeeldje: als je normaal gesproken na 10 minuten zou verbranden, maar je hebt een factor 15 gebruikt, dan duurt het 15 keer zo lang voordat je verbrandt. Dat betekent dat je met deze factor zo’n 2,5 uur in de zon zou kunnen. Maar…

…ook dat is niet helemaal waar. Want hoe snel je verbrandt hangt ook af van de zonkracht op dat moment en wat voor type huid je hebt. Op de eerste warme lentedagen zul je sneller verbranden, omdat je dan een lichtere huid hebt. Dus stel dat het al twee weken lang iedere dag mooi weer is en je dus iedere dag in de zon zit, dan duurt het iedere dag langer voordat je verbrandt. Hoe dan ook is het een heel technisch verhaal met vele haken en ogen. Het komt er gewoon kort gezegd op neer dat je met regelmaat jezelf moet insmeren om jezelf te beschermen tegen de schadelijke straling.

Kruidvat Solait SPF 30 zonnebrand spray

Kruidvat Solait SPF 30

Vroeger gebruikte ik dus vaak maar SPF 10 of 15. Ondertussen weet ik dat ik met een SPF 30 net zo bruin word én minder snel rood. Ik mocht de Kruidvat Solait SPF 30 sunspray proberen en ik ben dan ook heel blij met deze factor. Daarnaast beschermt hij tegen UVA en UVB straling én is hij waterbestendig. Ik wil hier echter wel bij vermelden dat het nog steeds wel héél slim is om na het zwemmen je opnieuw in te smeren!

Kruidvat Solait spf 30 verpakking

Kruidvat Solait sunspray SPF 30 HIGH: “Hoge bescherming voor de zeer lichte huid. Bevat een combinatie van UV filters die een directe bescherming geven. Bevat vitamine E. “

Bevat 200 ml

Kruidvat Solait SPF 30 zonnebrand

De Kruidvat Solait SPF 30 zonnebrand zit dus in een spray. Je schudt even voor gebruik en sprayt hem dan zo op je lijf. Ik vind het zelf persoonlijk altijd fijn om op mijn hand te sprayen en het dan in te smeren op mijn lijf. De zonbescherming is vrij vloeibaar, waardoor het makkelijk smeert. Eén spray is genoeg voor mijn hele arm. Dat betekent dat deze zonnebrand best een zuinig product is, waar je niet zoveel van nodig hebt. De geur ruikt typisch naar zonnebrand (tja, probeer die geur maar te omschrijven, haha!). Na het aanbrengen vind ik wel dat mijn handen iets of wat droog aanvoelen. Daarentegen ben ik gewend dat mijn handen vaak plakken na het aanbrengen van zonbescherming en dat doen ze nu niet. Dan vind ik het iets droge gevoel een stuk fijner.

Kruidvat Solait SPF 50+ Kids Funny Green Foam

Kruidvat Solait kids funny green foam

Gelukkig hebben wij een peuter die het helemaal niet erg vindt om ingesmeerd te worden, maar deze zonbescherming voor kinderen is wel echt op en top leuk! Ik kan je bijna garanderen dat zelfs kinderen die niet van insmeren houden dit leuk vinden. Deze zonnebrand is namelijk een groene schuim! Naast dat hij er leuk uitziet, beschermt deze zonbescherming natuurlijk ook tegen UVA en UVB én zit er geen parfum in. Deze is zelfs extra waterbestendig. Fijn dus voor alle waterratjes!

Kruidvat Solait funny green foam verpakking

Kruidvat Solait Kids Sunfoam coloured SPF 50+ VERY HIGH: “Zeer hoge bescherming voor de zeer lichte huid. Bevat een combinatie van UV filters die een directe bescherming geven. Bevat vitamine E. De gekleurde foam is gemakkelijk te verdelen en plakt niet. De groene kleur verdwijnt kort na het insmeren.”

Bevat 150 ml

Kruidvat Solait Green foam dot mouse

Deze leuke groene schuim moet je uiteraard goed schudden voor gebruik en werkt net als een mousse. Je doet een dotje in je hand en kunt het dan uitsmeren. Ik vind het dotje overigens wel wat ’te groot’. Ik kan mijn eigen arm er mee insmeren en dan vind ik nog dat ik teveel heb. Bij de peuter kan ik er makkelijk twee armen mee insmeren. Aan de ene kant is het fijn dat je op deze manier niet zo vaak opnieuw een dotje hoeft te maken, aan de andere kant is de hoeveelheid product minder zelf te bepalen.

kruidvat solait funny green foam peuter

Bij het insmeren zie je in eerste instantie een dun groen laagje. Deze trekt vanzelf bij als je verder smeert. Echter laat de foam wel een groene waas achter als je het product wat langer niet goed uitgesmeerd op het lijf van je kind laat zitten. Dit is dan met een natte doek wel weer goed verwijderbaar.

Kruidvat Solait kids funny green foam mouse

Dat hij niet plakt, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Hij heeft wel een paar minuutjes de tijd nodig om goed in te trekken. In die tijd plakt hij wel een beetje. Dus als je kind daarna meteen in het zand gaat rollenbollen kan het zo zijn dat het zand aan hem of haar blijft plakken.

Kruidvat Solait Aftersun Moisturising spray

Kruidvat Solait Aftersun

Aftersun gebruikte ik vroeger alleen maar als ik verbrand was. Dat was dan heerlijk verkoelend. Dat het ook goed voor je huid is na een dag in de zon, kwam ik pas op veel latere leeftijd achter.

Kruidvat Solait aftersun verpakking

Kruidvat Solait Aftersun Spray: “De extra hydraterende spray is verrijkt met pro-vitamine B5 en allantoïne. De intensief verzorgende bestandsdelen herstellen de vochtbalans en helpen de huid de natuurlijke elasticiteit te bewaren. Het speciale Repair Complex herstelt de natuurlijke regeneratie van de huid. De huid wordt verkoeld en verfrist en voelt weer zacht en soepel aan. Bevat vitamine E.”

Bevat 200 ml

Kruidvat Solait aftersun creme

Kruidvat Solait Aftersun werkt verfrissend en dat voel je meteen. Het is een dunne substantie die echt snel intrekt, niet plakt en heel fijn aanvoelt op de huid. Daarnaast vind ik hem persoonlijk ook lekker fris ruiken. Hij doet mij echt aan vakantie denken. Mijn huid voelt na het insmeren heel koel en ik merk zelfs als ik niet verbrand ben en de hele dag in de zon geweest ben dat hij zijn verkoelende werk doet.

Conclusie en informatie

Al met al ben ik heel tevreden met de Kruidvat Solait zonbescherming. De Kruidvat Solait zonnebrand lijn bestaat uit nog veel meer producten, dus neem zeker ook een kijkje op de website of in de winkel.

Isabelle is helemaal dol op de funny green foam. Ze zou het liefste zichzelf helemaal insmeren. Hij plakt dus nog wel een klein beetje na voor een paar minuutjes, maar als je het niet erg vindt dat je kind meteen zand aan zijn of haar lijf heeft dan is het geen probleem. Plus dat het groene schuim er voor zorgt dat je kind (in ieder geval de mijne) graag ingesmeerd wil worden.

Kruidvat Solait zonbescherming kinderen

De Solait SPF 30 werkt voor mij mega fijn én ik vind het een fijne factor. Heerlijk dat hij niet plakt en snel intrekt. Nogmaals: hij geeft mijn handen wel een beetje een droog gevoel, maar daar kan ik wel mee leven.

En de Solait Aftersun spray vind ik echt zijn werk doen. Om eerlijk te zijn heb ik hem net voor deze review nog een keer op mijn armen gesmeerd (vooral om de geur nog een keer te ruiken en te kijken hoe vloeibaar hij ook al weer was) en hij blijft mijn arm nu ‘verkoelen’ terwijl ik het al niet eens zo warm had, haha!

Welke SPF gebruik jij het liefste?

Pin deze review over de Kruidvat zonnebrand producten voor later

Kruidvat Solait review
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close