SMARTMAX my first totem review natasja online

Review My First Totem | SMARTMAX

Kinderen houden van ontdekken en van spelen. Wat is het toch een mooie combinatie als dat ook in speelgoed verwerkt zit. Magnetisch speelgoed is voor kinderen mega leuk! Samen met Isabelle speelde ik met de My First Totem van Smartmax. Mijn peuter ontdekt het spelen met magnetisme en leert ook nog eens voorbeelden na te maken. Vandaag deel ik met jullie onze ervaring van de My First Totem.

My First Totem

Doos My First Totem smartmax

Smartmax is een merk dat magnetisch speelgoed maakt. Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met magnetisme en natuurlijk is het ook een extra fun element. My First Totem bestaat uit 6 verschillende ‘blokken’ en een onderkant. Sommige ‘blokken’ hebben een gezichtje, eentje maakt geluid, en er zit ook nog een ‘wobble’ in. Verschillende elementen die het spelen met My First Totem leuk maakt als ook uitdagend. Daarbij bevat het speelgoed 24 kaarten met uitdagingen om na te bouwen.

Eerste indruk

smartmax my first totem inhoud doos
Inhoud doos uitgestald my first totem

Wanneer ik de doos open zie ik als eerste de opdrachtenkaartjes. Deze voelen zo op het eerste ogenblik stevig aan. Vervolgens zie ik het onderste deel van de totem. Ook die voelt stevig en goed aan, net als de ‘blokken’. Ik vind de verschillende elementen al erg leuk en de kleuren en gezichtjes spreken voor zich. Al is het eerste wat Isabelle er uit pakt de wobble die al ‘vast’ zit aan het roze staafje. Haar fantasie bedenkt meteen dat het een ijsje is. #ikrekenhetgoed.

Mijn eerste indruk is positief. Het materiaal ziet er goed uit en is stevig genoeg om er een peuter mee te laten spelen. Dat is wat mij betreft een heel belangrijk criterium.

Tijd om te spelen

Opdracht 1 my first totem smartmax

Vervolgens gaan we aan de slag. Ik leg het eerste opdrachtenkaartje bij Isabelle neer. Daar heeft ze in eerste instantie geen interesse voor. En dat is natuurlijk prima. Ze ontdekt voor het eerst magnetisme en zet verwonderd verschillende blokken op elkaar.

Vervolgens ga ik toch de opdrachtenkaartjes gebruiken. Ik leg uit wat de bedoeling is en ontdek samen met haar hoe de totem opgebouwd moet worden. Het duurt even voor ze ook snapt hoe het gezichtje precies moet staan, of dat de staaf in de groene kikker kan. Maar door voor- en nadoen pikt ze het snel op.

spelen met my first totem

We pakken het volgende kaartje en gaan zo de verschillende opdrachten langs. Ik merk dat ze steeds beter in de gaten krijgt hoe het werkt en wat de bedoeling is. Ook lukt het haar nu ook om op de gezichtjes te letten. Welk gezichtje moet waar en moet hij niet op zijn kop? Erg leuk!

Op een gegeven moment laat ik het los en laat haar zelf spelen. Ik zie dat ze gemotiveerd is om zelf met de opdrachtenkaarten aan de slag te gaan. Het lukt haar dan ook zonder hulp. Ook zie ik al snel dat haar aandacht anders wordt en ze vanuit haar fantasie weer gaat bouwen. En ook dat is uiteraard goed!

Conclusie

Ik denk dat je tussen de regels door al kunt lezen dat ik enthousiast ben. Ik vind dit echt ontzettend leuk speelgoed door het magnetisme, de verschillende vormen en uitdagingen.

Desondanks heb ik een paar dingen die mij tegenvallen. Ik denk dat de opdrachtkaarten niet stevig genoeg zijn om onze peuter zelf mee te laten spelen. Ik denk dat ze dan snel verslijten. Ze zullen niet per se snel slijten, maar ik denk door de manier hoe een peuter hiermee om kan gaan, dat het wel redelijk snel kapot kan. Dat vind ik persoonlijk zonde. Ik zou daarom ook aanraden om de kaarten te lamineren als je daar een mogelijkheid voor hebt. Ik hou persoonlijk wel van speelgoed en materialen die heel blijven, haha!

Het tweede ding is dat ik denk dat Isabelle 24 opdrachten zo kent. Na een paar keer alle opdrachten gebouwd te hebben, zal er nog maar weinig uitdaging inzitten. Dat maakt het speelgoed niet per se minder leuk, maar betekent wel dat het handig is om eens in de zoveel tijd het weg te zetten en na een tijd weer tevoorschijn te halen.

totem bouwen peuter my first totem

Heb je meer speelgoed van Smartmax, dan kun je die ook combineren. Misschien zijn er dan meer uitdagingen die je kind kan bedenken.

Al met al ben ik wel enthousiast en vind ik het echt top. Isabelle vraagt er ook iedere dag naar. Ze speelt er graag mee en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Voor jullie nog belangrijke informatie:
My First Totem is voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar
My First Totem kost €19,99 en kun je op de website van Smartmax zelf kopen.

Spelen jullie kinderen met magnetisch speelgoed?

Deze blogpost bevat een gekregen product. Dit verandert niets aan mijn mening. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close