zazu zoe review

Zazu Zoë | Muziekdoos en bluetooth speaker voor je baby

Als er één ding is wat we per se voor de baby wilden, dan was het een muziekdoosje waarin we zelf muziek konden zetten. Bij Isabelle hadden we die al snel gevonden. Voor haar kochten we de Snu:mee via Amazon. Maar deze worden nu niet meer verkocht. En dus moesten we voor Lucas op zoek naar iets anders. En dat bleek héél moeilijk. Zoiets wordt er namelijk niet verkocht. Per toeval kwamen we zo’n maandje geleden (dus toen Lucas al geboren was) de Zazu Zoë tegen. Misschien zou dit wel eens zou kunnen werken…

Waarom we per se een muziekdoosje wilden waar we zelf muziek op konden zetten

Zazu Zoe review doos

Je zult misschien nu wel denken: “Wat doen die mensen moeilijk. Is dat nu écht zo belangrijk?” Wie mijn vlogs volgt, weet waarom we dit zo graag wilden. De vader van Roy was beroepsmuzikant en heeft een paar liedjes zelf opgenomen. Helaas is mijn schoonvader in 2010 overleden en zullen onze kinderen hun opa Theo nooit leren kennen. Door iedere avond – als het tijd is voor de ‘grote’ slaap – zijn liedje aan te zetten, is opa Theo toch ook bij hen en zullen zij op een bepaalde manier toch groot worden met hem.

De zoektocht naar een geschikt muziekdoosje

Zazu Zoe doos

Isabelle heeft dus de Snu:mee. Wat deze heel fijn maakt is dat je er zelf muziek op kunt zetten. Zo staat daar het liedje van Opa Theo er op als ook ‘populaire’ muziek in een babyjasje (wordt dan vaak Rockabye Baby genoemd). Dat vonden we dan weer heel leuk door onze affiniteit met muziek. Dus i.p.v. de standaard babyliedjes, horen onze kinderen al Queen, Bon Jovi, Bruno Mars, Britney Spears en ga zo maar door. Daarnaast is het handige van dit doosje dat er een app aan verbonden zit, waardoor je de muziek altijd aan kan zetten. Dus als Isabelle wakker werd midden in de nacht, konden we vanuit ons bed gewoon haar muziek aanzetten. Heel fijn om haar in slaap te krijgen, zonder dat we per se er zelf voor uit bed moesten. Helaas voor ons wordt de Snu:mee dus niet meer verkocht en moesten we op zoek naar een soortgelijk doosje, maar dan van een ander merk.

Hoewel we veel tegen kwamen wat een potentie leek te hebben, viel het na het lezen van de beschrijving toch tegen en was het niet wat we zochten. Héél irritant.

In december liepen we door een babyzaak en toen zagen we ook muziekdoosjes. Hoewel we dachten dat we niks meer zouden vinden, keken we toch op verpakkingen. En toen zagen we de Zazu Zoe. Weer een muziekdoosje die potentie leek te hebben, maar het deze keer ook had!

Wat kan de Zazu Zoë

Zazu Zoe standaard bediening

De Zazu Zoë is een draadloze speaker. Daarom niet alleen geschikt voor op de babykamer, maar je zou Zoë ook meekunnen nemen in bijvoorbeeld de kinderwagen of in de auto. Ideaal dus om overal je kindje in slaap te sussen met de muziek die hij gewend is.
De Zazu Zoë heeft 7 voorgeprogrammeerde melodieën. Hij heeft drie slaapliedjes, één stand met loungemuziek én drie “white noise” geluiden: een hartslag, ruis en natuurgeluid.
Daarnaast is het hoofdje van Zoë ook een nachtlampje met twee lichtstanden. Dus ook dat is fijn als je Zoë overal mee naar toe neemt.
Wat ook een hele fijne functie is, is dat hij uit zichzelf activeert als hij de baby hoort huilen. Ideaal toch! Nog fijner dan een app. Maar ook hier zit nog één nadeel aan, maar die vertel ik later.
Naast dat Zoë zichzelf kan inschakelen bij het huilen, schakelt ze zichzelf automatisch uit na 20 minuutjes. Zowel het geluid als het lichtje.
Zazu heeft ook eigen afspeellijsten op Spotify waarmee je nog heel veel liedjes én verhaaltjes kunt afspelen via de bluetooth functie op Zoë.

Twee standen

Zazu zoe twee standen

De Zazu Zoë heeft twee standen. Door middel van het knopje aan de zijkant van Zoë kun je of kiezen voor de voorgeprogrammeerde functies óf je kunt kiezen voor de bluetooth functie. Aan de ene kant is dat heel fijn, omdat een bluetooth verbinding meer batterij kost. De andere kant van het verhaal is dat de ‘automatisch-aan-bij-huilen’-functie niet werkt op de bluetoothstand. Dat is toch best jammer!

Maar op de Zazu Zoë kun je toch ook geen muziek zetten?

Zazoe zoe spotify

Klopt. Hoewel we daar naar op zoek waren, heeft de Zazu Zoë die mogelijkheid niet. Via een omweg kunnen we opa Theo laten horen. Zoals ik vertelde is het een bluetooth speaker en daarmee kun je dus in principe laten horen wat je wil. Het is dus een kwestie van je telefoon verbinden, een liedje kiezen op Spotify en tadaa… Je eigen muziek!

Was het maar zo gemakkelijk

zazu zoe

Klinkt ideaal toch? Deels wel. Maar niet als je zelf ook nog Spotify wilt beluisteren. Want luister je met je Spotify account naar muziek, kun je niet ergens anders met datzelfde account tegelijkertijd naar iets anders luisteren. En dat is dus een nadeel. Als je zelf nooit tegelijkertijd naar Spotify zou luisteren, maakt het niet uit. Maar anders moet je dus met een andere oplossing komen.

Hoe wij het nu doen

Zazoe Zoe nachtlampje

Omdat je dus per account maar op één apparaat muziek kunt luisteren, heb ik voor Lucas een eigen account aangemaakt. Sowieso wilden we dus naar Opa Theo kunnen luisteren. Dat liedje staat niet op Spotify, maar je kunt wel op je account liedjes zetten die alleen jij kunt beluisteren. Dus dat hebben we gedaan. Nou is het ook niet handig om op je eigen telefoon van account te switchen. Plus dat ik niet weet als ik uitlog met het ene account of de muziek dan nog wel door blijft gaan. Lijkt me niet namelijk. Hoe dan ook had ik nog een oude iPhone liggen. Op die iPhone ben ik met Lucas zijn account ingelogd en ligt die telefoon dus altijd bij Zoë. Via een omweg dus toch wat we wilden.

En hoe bevalt de Zazu Zoë dan?

Zazu Zoe ervaring

Hij bevalt prima. Ik denk dat ik één keer in de week Zoë even moet opladen. Daarna kan hij er weer tegenaan. Hoewel we via een omweg ons doel toch bereikt hebben, denk ik dat het voor de meeste van jullie niet zo moeilijk hoeft. Muziek luisteren via bluetooth gaat dus prima. De standaard opties zet ik weleens aan als Lucas overdag in zijn bedje ligt als ik boven bezig ben. Die huilfunctie is wel écht heel fijn. Dus heel jammer dat hij niet werkt als hij op de bluetooth stand staat.

Zazu Zoë voelt best stevig aan, ziet er enorm leuk uit en heeft veel functies. Ik kan hem hoe dan ook iedereen aanbevelen die op zoek is naar een muziekdoosje met fijne liedjes en geluiden, maar die ook te gebruiken is voor eigen muziek.

De Zazu Zoë is o.a. te koop bij Bol.com, BabyPark en MamaLoes BabySjop. Hij kost zo’n €23,95. Naast deze grijze variant, is hij ook te verkrijgen in de kleur roze en blauw.

Gebruiken jullie een muziekdoosje voor de baby?

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dat betekent dat als je via deze link het product koopt, ik daar een klein deel van ontvang. Hier betaal jij als consument niets extra’s voor. Ik ben je wel enorm dankbaar als je dus gebruik wilt maken van deze linkjes als je het product wilt kopen. | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close