Zon en foundation

Op het moment dat ik deze blogpost schrijf, schijnt de zon volop. Ik reed vanochtend naar mijn werk en vroeg me spontaan af hoe het nu eigenlijk zit met foundation en de zon. Kun je met foundation zonnen? Hoe zit het met de SPF in een foundation? En nog meer vragen waar ik jullie antwoord op geef.

Ben je beschermt tegen de zon als je foundation draagt?
Nee, je bent niet beschermt. Tegenwoordig worden er veel make-up producten verkocht waar SPF in zin. SPF is ‘Sun Protection Factor’ en zit ook in zonnebrandcrème. Let wel op dat wanneer je je foundation met SPF uitsmeert de factor toch lager wordt, dan staat aangegeven op de verpakking. Stel: op je foundation staat dat hij SPF 20 bevat, dan kan het zijn dat het nog maar SPF 5 is wanneer je deze uitsmeert. Dit heeft te maken met de substantie. Je moet een bepaalde dikte aanbrengen om het juiste SPF gehalte op je gezicht te dragen. Het is dus héél verstandig om nog een ander product met een hoge SPF te gebruiken. Denk aan dagcrème of gewoon zonnebrandcrème. Laat deze laatste wel eerst minimaal een half uurtje intrekken voordat je gaat make-uppen!

Word je eigenlijk wel bruin als je foundation draagt?
Ja! Het is een groot misverstand dat je door een laagje foundation jezelf beschermt tegen de zon. De straling van de zon gaat gewoon door de foundation heen. En dus word je bruin. Of als je niet oplet verbrand je.

Welke soort foundation kun je het beste gebruiken in de zon?
Wanneer je met foundation de zon ingaat wil je natuurlijk dat deze blijft zitten en niet ineens van je gezicht afglijd of gaat vlekken. Ik vind het persoonlijk vervelend om foundation te dragen wanneer het warm is, omdat ik dan ook het gevoel heb dat de foundation door transpireren gaat vlekken. Kies met warm weer voor mak-up op oliebasis want dit is veel meer water- en transpirantproof. Kijk bij de ingrediënten of er aqua inzit. Dan weet je dat dat product op waterbasis is en niet handig om mee de zon in te gaan. Wanneer je wilt dat je foundation – en de rest van je make-up – nog langer blijft zitten, breng je eerst een primer aan.

Heeft SPF in crèmes en make-up wel zin?
Ja en nee. Laat ik met de nee beginnen. Een SPF werkt ongeveer 2 uur, of je nu buiten of binnen bent. Daarom moet je je zonnebrandcrème ook altijd meerdere keren op de dag aanbrengen. En wees eerlijk: je gaat niet je make-up om de twee uur van je gezicht wassen om vervolgens een nieuwe dagcrème en make-up met SPF aan te brengen. Toch? Daarnaast zou je een theelepel foundation met SPF moeten aanbrengen om goed beschermd te zijn. Maar wil je een maskereffect creëren met je foundation? Nope.
Waarom zeg ik dan toch ook ja? Omdat ik wel van mening bent dat een beetje bescherming altijd beter is dan geen bescherming.

Hoe breng je in de loop van de dag zonnebrandcrème aan over je make-up?
Dit lijkt een lastige situatie, maar wanneer je het voorzichtig deppend over je make-up aanbrengt is er niets aan de hand. Gebruik een klein beetje en bouw dit gewoon op. Beter te weinig dan in een keer te veel product en je daardoor je make-up alsnog verpest.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben!
Wat gebruik jij om jouw gezicht te beschermen?

liefsnatasjaklein

 

 

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close