Star Wars The Rise of Skywalker

MOVIE | Star Wars: The Rise of Skywalker

Het is alweer even geleden dat ik een movie review online plaatste. Maar deze nieuwe Star Wars film – en tevens de laatste in de Skywalker reeks – kon ik jullie niet ontnemen. Was het een goede afsluiter van de reeks? Lees hieronder wat ik van Star Wars: The Rise of Skywalker vond.

Regisseur: J.J. Abrams
Acteurs: Daisy Ridley, Adam Driver, Carrie Fisher, Mark Hamill, Oscar Isaac en John Boyega
Genre: Actie/Avontuur/Fantasie
Speelduur: 142 minuten
Te zien vanaf: 18 december 2019
Leeftijd: 12 jaar en ouder

Dit is misschien wel de leukste Star Wars film in deze triologie. Er zaten echt heel veel leuke momenten vol met humor in. Meestal heel subtiel en vooral er niet te dik bovenop gelegd en daarnaast ook nog passend in de stijl en de rest van de film. Dat zorgt ervoor dat deze film je zeker vermaakt.

In The Rise of Skywalker komen een aantal oude bekenden terug, wat het voor de echte Star Wars fans extra leuk en herkenbaar maakt! Ook dit is weer passend bij de rest van de film en dus niet zomaar random gedaan. Hoewel je soms goed moet opletten om het te herkennen.

Lees ook: MOVIE REVIEW | Star Wars: The Force Awakens

Wat voor mij een te grote overgang was in vergelijking met The Last Jedi, was dat Rey in één keer een héél stuk sterker is. Dit had van mij wat langzamer geïntroduceerd mogen worden. Voor de snelheid van het verhaal is dit wel nodig, dus ik snap dat ze het gedaan hebben, maar misschien hadden ze daar in deel 8 al meer mee moeten beginnen.

De film pakt goed terug op momenten uit de andere films, waardoor de films verder prima op elkaar aansluiten. Maar wat ook opvalt, is dat de film niet per se heel vernieuwend is. Het zijn bijna alleen maar elementen uit andere films, maar dan met andere figuren, karakters en verhalen. Ik vond dat niet heel storend, maar ik vond het wel gemakzuchtig van de makers.

Het Skywalker verhaal is goed afgesloten, al zou je – denk ik – altijd wel een nieuw vervolg kunnen maken. Echter zou dit officieel wel écht de laatste moeten zijn en dat is prima. Tenslotte hebben de makers er ‘maar’ 42 jaar overgedaan om tot deze finale te komen…

Ga jij hem zien of heb je hem al gezien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Kelly

  20 december 2019 at 11:20

  Ben erg benieuwd naar dit deel. Zo had ik tot 4,5 jaar geleden niks met star wars. Maar ben nu samen met een echt groot star wars fan. (van t-shirts sokken en complete teksten die hier nagespeeld worden door vriendlief en zijn 11jarige dochter). Met mijn lief alle films gezien (soms wel meer dan 1 keer) ?
  Morgen is het dan zover en komt er hier weer een beetje rust in huis ?? en vliegen de light Sabers weer iets minder door de lucht hier in huis. Of een vriend die Chewie nadoet op de bank. ?
  Gr kelly

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close