9 redenen waarom ik nog eens een keer door de USA wil reizen

Het is al een jarenlange droom. Een rondreis maken door de USA. Niet een kleintje, maar een grote. Met alles wat ik daar zou willen zien, zouden we zeker zo’n jaar weg moeten blijven. En dus begon ik dit artikel te schrijven met alles te beschrijven wat ik wilde zien, maar al snel kwam ik erachter dat dit artikel dan eindeloos zou duren. Oké, nieuw plan. Welke redenen heb ik om door de USA te gaan reizen? Dat vertel ik je in dit artikel.

1. Disney

Ik ben gek op Disney. Amerika heeft verschillende Disneyparken en daar wil ik sowieso ooit nog eens naar toe. Als we dan toch in Amerika zijn kunnen we net zo goed langs het Disneyland Resort in Anaheim, Californië en het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida.

2. Het land van de films en series

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op films en series. Niet zo heel gek dat ik sowieso een bezoek zou willen brengen aan Hollywood, filmsets en opname locaties van onze favoriete films en series.

3. Universal Studios / Harry Potter World

Met nummer twee in je achterhoofd is het natuurlijk helemaal niet verwonderlijk dat ik ook graag naar de Universal Studios zou gaan. Daarnaast is Harry Potter één van mijn favoriete films en kan ik Harry Potter World natuurlijk niet overslaan.

4. Broadway

Ook musicals vind ik te gek! En waar ter wereld moet je zijn voor de crème de la crème? Juist. Broadway. En als we dan toch toevallig in New York zijn, kunnen we daar ook mooi alles meteen zien. Want New York is absoluut een bucketlist dingetje.

5. Natuur

Amerika heeft zo’n mooie natuur! Niet zo gek dat ze er ook nationale parken van gemaakt hebben. Denk aan Arches National Park, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley, Monument Valley, Yellowstone, Yosemite, Zion National Park, Sequoia National Park, Crater Lake, Denali National Park, Everglades, Great Smoky Mountains, Mammoth Cave National Park, Mount Rainier, North Cascades en Quachita Natural Forest.

6. Machtigste land ter wereld

De USA wordt gezien als het machtigste land van de wereld. Dan moet je daar op zijn minst een keer geweest zijn toch? Met natuurlijk een bezoek aan het Witte Huis.

7. Cowboys en indianen

Amerika is natuurlijk het land van de cowboys en indianen. Het lijkt me dan ook enorm vet om hier wat meer kennis over op te doen en verschillende gebieden te bezoeken.

8. Scholensysteem

Tja, misschien kan het niet anders omdat ik in het onderwijs werk, maar ik vind het scholensysteem fascinerend en zou daar meer van willen zien en over leren. Ik zou echt alles willen bezoeken: van kindergarten tot university.

9. Sport

Amerika is verzot op sport. Ik zou dan ook absoluut verschillende wedstrijden willen bijwonen van sporten zoals American Football, basketbal en honkbal. Volgens mij gaan zij zo anders om met sport, dat het gewoonweg fascinerend is.

Amerika bezoeken

Zoals jullie kunnen lezen zou ik ontzettend graag Amerika willen bezoeken. Misschien heb ik je met deze blogpost wel op ideeën gebracht. Je moet wel een ESTA aanvragen als je de USA binnen wilt komen. Let op, dit is géén visum; die heb je namelijk niet nodig. Landen die deelnemen aan het Visa Waiver program, zoals Nederland, hebben dus een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) nodig.

Met een ESTA kun je maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Amerika voor toeristische en zakelijke doeleinden. Een ESTA is 2 jaar geldig en daarom kun je in die twee jaar onbeperkt reizen naar Amerika, mits je per reis niet langer dan 90 dagen verblijft. En dus zat ik te denken dat als je langer wilt reizen door Amerika, dat je dan tussentijds wel even naar Canada zou kunnen gaan, en dan weer terug zodat je weer 90 nieuwe dagen hebt om te verblijven in de Verenigde Staten. Maar helaas gaat dat niet op. Als je namelijk tussentijds of aansluitend doorreisd naar Mexico, Canada of een Caribisch Eiland, wordt dat verblijf meegeteld in de geldigheidstermijn van 90 dagen. Dat is dan weer jammer, haha!

Nou vindt Amerika het ook niet de bedoeling dat je voor een korte tijd Amerika verlaat en dan vervolgens weer terug komt, enkel om de geldigheidstermijn te verlengen. Er is géén officiële minimale periode tussen twee reizen naar Amerika met een ESTA, maar de medewerker van de Border Protection zal wel een inschatting van de situatie maken. Hier kan je ESTA ongeldig worden verklaard als ze vermoeden dat je alleen maar de geldigheidsduur van 90 dagen wilt omzeilen.

Oké. Dus als we wél een jaar zouden willen reizen? Dan heb je (zover als ik het begrepen heb) een B2 visum nodig. Deze is een half jaar gelden en er bestaat een mogelijkheid om deze in de Verenigde Staten te laten verlengen. Je zou zo’n 6 weken voordat het half jaar om is dit geregeld moeten hebben. Het is daarmee overigens niet gezegd dat je de verlenging krijgt… Oei, spannend! Wil je meer weten over een ESTA of een visum? Lees hier dan alles over een visum Amerika of ESTA.

Wat raad jij aan om in de Verenigde Staten te bezoeken?

Dit artikel bevat een samenwerking met visumbuitenland. Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Carolien

  12 februari 2019 at 07:04

  Lijkt me echt tof om ooit een rondreis door Amerika te maken. Uiteraard wel met een grote camper! Al denk ik dat ik 90 dagen meer dan genoeg vind voor mezelf. Denk dat je in 90 dagen al een heel eind komt. Zeker als je van tevoren je reis al deels uitstippelt.

  Beantwoorden
  • Natasja

   12 februari 2019 at 07:27

   Jaa! Met een camper lijkt mij ook te gek.
   Ik wil persoonlijk heel Amerika doorkruisen en dat zonder dat je snel-snel overal langs moet en meteen weer door. Dus vandaar dat ik er echt wel meer dan 3 maanden voor nodig denk te hebben. Denk wel zeker 4x zoveel hahaha??

   Beantwoorden
 • Felicia

  12 februari 2019 at 09:26

  Als ik het zo lees denk ik zeker dat je meer nodig hebt dan 3 maanden inderdaad. Ik heb het westen gedaan in 4 weken en onwijs veel gezien maar ook best wel door gereist. San Francisco moet je ook niet vergeten, heel erg leuk! en Tomstone is een heel leuk oud western stadje. Voor hotels, eten, drinken, benzine, vlucht en activiteiten kan je rekenen op +/- 800 euro per persoon per week en dan doe je niet iets heel bijzonders. Maar ik hoop dat je deze droom ooit kan beleven! het is een bijzonder land en ik zou achter elkaar weer terug willen. P.S al is het alleen maar voor het super lekkere ontbijt bij denny’s en avondeten bij TGI Fridays haha.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close