baseus draadloze oortjes

Mijn ervaring met earpods

Draadloze oortjes. Ik vond het maar raar toen dat een ding werd. Niet dat ze draadloos waren – want tegenwoordig is er genoeg draadloos – maar juist dat het toch totaal niet handig was? Want hoe vaak heb ik wel niet met in-ear headphones in mijn oren gelopen of gesport en dat er één kant altijd uitviel? Ik kan je vertellen: vrijwel altijd. Dus earpods? Nee, dat is vast niets voor mij. Steeds vaker zag ik mensen lopen met earpods en begon ik aan mijn mening te twijfelen. Want zouden zij die echt buiten dragen als ze zo makkelijk uit zouden vallen? En dus was mijn nieuwsgierigheid toch gewekt en kan ik nu mijn ervaring met earpods met jullie delen.

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking. Dit verandert niets aan mijn mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

earpods baseus

Ik kreeg de earpods van Baseus opgestuurd. Vol nieuwsgierigheid testte ik ze uit. Omdat de oortje nog niet in het bewaardoosje zaten, maar in een plastic voorgevormd bakje had ik geen idee of ze al meteen zouden werken. Ik pakte de oortjes vast en merkte dat ze goed in de hand liggen. Ze zijn super licht (4 gram), niet te groot, maar ook niet te klein. Je kunt ze nog wel goed pakken. Verder voelen ze stevig aan, net als de in-ear headphones van de iPhone zelf.

Ik deed de oortjes in mijn oren en hoopte meteen iets te horen. Maar dat was natuurlijk niet zo. Ik had geen idee hoe zulke oortje werkte en ik zag nergens een knopje zitten… Dus pakte ik de handleiding van de earpods erbij, nadat ik de oortjes veilig opborg in het bijgeleverde hoesje. Meteen ging er een lampje aan in het hoesje. Huh?! Maar de stekker van de oplader zat er niet in? Hoe handig: het doosje is ook al een oplader. Super ideaal!

baseus oplader doosje

Goed, ik las dus de handleiding en het bleek allemaal heel simpel te zijn. Opnieuw pakte ik de oortjes erbij en stopte ze in mijn oren. Ik merkte meteen dat ook dit hetzelfde voelde als de normale oortjes. Het feit dat ze niet zacht zijn, vind ik persoonlijk irritant, maar dat heb ik dus bij de normale in-ear headphones ook.

Het was even aanklooien met de bediening van de oortjes, maar uiteindelijk snap ik hoe ze werken. Je tapt het linkeroortje twee keer voor de Voice Assistant, je tapt het rechteroortje twee keer voor afspelen, pauzeren, telefoon opnemen en ophangen. Volgende of vorig nummer? Houdt het linkeroortje twee seconden ingedrukt voor het vorige nummer, het rechteroortje twee seconden voor het volgende nummer. Naast het onthouden van wat wat is, is het ook even aanvoelen waar je precies moet tikken, want zoals ik al vertelde zitten er geen knopjes op. Het enige wat ik mis, is het besturen van het volume.

earpods baseus draadloze oortjes

Tijd voor de geluidstest. Het geluid viel me niets tegen! Heel eerlijk vond ik het zelfs best goed klinken! Ik heb weleens slechtere oortjes gehad. Zijn dit de beste oortjes qua geluid? Nee, dat denk ik ook niet, maar ze doen absoluut niet onder voor de oortjes van iPhone die ik ken (niet de AirPods – daar heb ik geen ervaring mee – maar de oortjes met een snoertje). Ik vind het geluid heel fijn klinken en het heeft een prettige mix. Wat ik absoluut een pluspunt vind, is dat de oortjes uit zichzelf uit gaan wanneer je ze in het doosje doet. Ook gaan ze automatisch aan wanneer je ze eruit haalt.

baseus earpods

Er zijn nu nog een paar testen over: pairen met de laptop zodat ik deze Baseus earpods kan gebruiken tijdens het editen en sporten met deze draadloze oortjes. Ik probeerde ze eerst te koppelen met de laptop. Mijn laptop zag ze niet. Heel erg raar. Zeker toen bleek dat Roy zijn laptop de earpods wel zag. Pas een aantal dagen later lukte het me. Waarschijnlijk doordat ik het doosje open en dicht deed tijdens het zoeken naar de bluetooth. Hoe dan ook werkt dit ook prima!

sporten met draadloze oortjes

Tijd om te sporten. Ik kan je als eerst vertellen dat het mega ideaal is dat je niet met een snoertje zit. Ten eerste omdat het snoertje altijd in de weg hangt en ik daardoor regelmatig de oortjes per ongeluk uit trok, maar ook omdat je dan ook je telefoon aan je moet hebben hangen. Door de earpods kun je de telefoon gewoon ergens anders neerleggen en heb je nergens last van! Super chill!

Sporten met earpods

Maar blijven ze ook zitten? Dit viel me niets tegen. De eerste dag had ik nergens last van, maar op dag twee viel mijn rechter oortje soms uit. En dat heb ik nu een aantal keren gehad. Of dat komt omdat hij misschien niet goed in mijn oor zit, weet ik niet. Ik weet wel dat ik dit met de normale oortjes dus ook weleens heb. Volgens mij zijn hier wel een soort dopjes voor te verkrijgen die de kans moeten verkleinen. Opvallend hierbij is dus wel dat mijn linker earpod tot nu toe wel altijd is blijven zitten. Gelukkig sport ik thuis en raak ik hem dus niet zo makkelijk kwijt. Maar ik kan me zo voorstellen dat als je buiten aan het hardlopen gaat en je net langs een putje loopt…. Die zin hoef ik vast niet af te maken. Ik moet wel zeggen dat je het voelt aankomen als hij ‘los schiet’ en je waarschijnlijk hem op tijd tegen kunt houden.

Baseus draadloze oortjes earpods

Al met al ben ik eigenlijk best heel tevreden over de earpods van Baseus. Het geluid is erg goed, de bediening moet je even door hebben, maar is heel duidelijk en ze pairen makkelijk. Dat één oortje niet goed blijft zitten vind ik een minpunt, maar kan ook afhankelijk zijn van mijn oor omdat ik dit ook altijd heb met de gewone oortjes. Daarbij is het heel vaag, omdat het dus niet iedere work-out gebeurd… Maar goed, het blijft een minpunt, haha.

Een groot pluspunt is dan ook de prijs. Zo kosten ze maar zo’n €35 bij caalman.com/nl. Dat vind ik echt het geld waard om ze te proberen! Sowieso kun je daar ook terecht voor als je op zoek bent naar een leuk hoesje, bijvoorbeeld een iPhone 11 hoesje!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met earpods. Wat vinden jullie voor- en nadelen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close