Droombadkamer badkamer inspiratie

PROJECT DROOMHUIS | De badkamer

Ken je dat? Je bent gewoon voor de fun op Funda aan het scrollen en ziet daar je droomhuis. Je kwijlt een eind weg en begint al te fantaseren over het wonen in dat huis. Je denkt aan de inrichting en wat je allemaal zou willen. Een tijd geleden liet Roy mij ons droomhuis zien. Ook de inrichting vond ik helemaal fantastisch. En voordat ik het wist heb ik de foto’s opgeslagen op een nieuw aangemaakt ‘bord’ op Pinterest: Project Droomhuis. En die ben ik de afgelopen maanden gaan vullen met mijn droom interieur. Niet dat we het geld hebben om nu een huis te kopen en die helemaal naar onze smaak in te richten, maar project droomhuis was wel geboren. Want wie weet kunnen we het in de toekomst realiseren. Vandaag deel ik mijn droom badkamer als inspiratie met jullie!

Dit artikel bevat een samenwerking. Voor meer informatie over samenwerkingen, kun je mijn disclaimer lezen.

Bad

Mijn droom badkamer heeft absoluut een bad. Wij hebben in het huis waar we nu wonen geen bad en dat mis ik enorm. Niet dat ik iedere dag of iedere week in bad wil, maar hoe ontspannend is een bad?! Je snapt dus dat ik héél graag een bad wil hebben. Heerlijk ontspannen tussen de bubbels met een relaxt muziekje en en een boek. Ik zie het voor me.

Het bad moet in ieder geval groot genoeg voor Roy zijn. Die loopt er vaak tegenaan dat met zijn lengte het bad totaal niet fijn is. Een ruim bad is dus een must. Daarnaast vind ik een bad die eruit ziet als een kuip heel erg mooi. Hij hoeft dus niet rechttoe rechtaan te zijn. En hoe stom het misschien ook klinkt, ook de badkraan mag – als ik dan toch de keuze heb – een mooi uiterlijk hebben. Ik heb van die hele mooie zwarte kranen gezien. Dat oogt zo mooi chique! Geen idee trouwens of je daar aanslag goed op ziet? Maar ik vind ze voor het oog in ieder geval erg mooi. Ook van die waterval kranen vind ik een mooi detail. Dus als ze die in het zwart hebben… *kwijl*.

Naast het bad wil ik in de muur ook ruimte hebben voor badspulletjes, zodat niet de hele badrand vol hoeft te staan. Als daar bijvoorbeeld ook een geurkaars kan staan, dan heb je toch echt het ultieme relax gevoel wanneer je in bad zit! Verder mag het ook praktisch zijn, want met twee kinderen is het ook fijn om het bad speelgoed ergens kwijt te kunnen.

Douche

Een douche in bad vind ik echt onhandig, dus in mijn droomhuis wil ik ook een aparte douche. Het liefst een inloop model met regendouche. Ik heb zulke gave gezien op Pinterest!

Ook in de douche wil ik graag vakken voor sfeer en praktische spullen. Alles voor het gemak! Daarnaast wil ik ook een soort kruk of stoel in de inloop douche in dezelfde kleur als de tegels. Zo kun je ook het douchen heel relaxt maken. Sowieso vind ik het met scheren van de benen wel heel makkelijk om een stoeltje of een zitmogelijkheid te hebben.

Dubbele wasbak

Roy en ik lopen elkaar nu regelmatig in de weg. Met maar een kleine badkamer en één wasbak, is het weleens wachten tot de ander klaar is. En dus is een dubbele wasbak een fijne oplossing. Ook hierbij kan ik helemaal wegkwijnen. Volgens mij heb ik alleen maar van die mooie chique ronde wasbakken op mijn Pinterest bord staan. Als ik mezelf niet vergist zijn dat waskommen. Ik vind het ook altijd heel mooi staan om daarnaast zo’n klein zwart schaaltje te hebben staan met zeeppompjes van Rituals. Sowieso heeft Rituals wel hele mooie verpakkingen die chique staan.

Bij de wasbak hoort uiteraard ook een mooie spiegel. Of het een hele grote moet zijn of twee losse spiegels, weet ik nog niet. Wat in ieder geval wel héél belangrijk is, is een goede (make-up) lamp. Zo eentje waarbij je make-up perfect kunt aanbrengen!

Toilet

In het huis waar wij nu wonen, hebben we maar één toilet. En die is op de beneden verdieping. We zijn het gewend, maar ideaal is anders. Dus nog een extra toilet in huis is wel heel fijn. Overigens hoeft deze van mij niet per se op de badkamer te zijn, maar meestal zie je dit wil in de badkamer, dus vandaar dat ik die ook maar in dit artikel erbij zet.

Een mooi hangtoilet, die passend is bij de stijl van de rest van de badkamer. Heel veel meer wensen heb ik hier niet over, behalve dat er een kastje in de buurt moet zijn voor de extra toiletrollen en maandverband/tampons.

De sfeer

Kijkend naar mijn Pinterest bord, zie ik vooral de warmte terug in de badkamer. Houtkleurige tegels met een rustige en toch ook chique uitstraling. Een badkamer waar je graag komt en jezelf relaxt voelt. Een terugtrek moment van het mama zijn of na een dag werk. Ik heb niet per se iets met planten, maar als ik die foto’s zie met planten in de badkamer vind ik dat ook absoluut wel héél mooi staan. Het geeft zeker ook sfeer.

De kasten moeten genoeg ruimte hebben, maar ook praktisch in te delen zijn. Verschillende formaten voor verschillende doeleinden: van handdoeken tot haarspullen en gezichtsverzorging. Maar vooral ook in eenheid zijn met de rest van de badkamer.

Een verwarming waar je handdoeken overheen kunt hangen vind ik ook altijd heel mooi staan in een badkamer. En het is natuurlijk hartstikke praktisch. In ieder geval als de verwarming aan staat. 😉

Dit is mijn droom badkamer. Ik ben benieuwd naar jullie droom badkamer. Wat wil jij er er graag in hebben? Ik doe graag weer nieuwe inspiratie op!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close