BABY SPA

Mijn baby spa ervaring | floaten en babymassage

Zoals jullie ongetwijfeld weten heeft Lucas last van spierspanning. Dat betekent dat hij heel verkrampt zijn spieren gebruikt. Overigens niet alle spieren, maar wel een groot deel. Ontspannen is dan ook heel lastig voor mijn baby. Toen ik uitgenodigd werd om Lucas mee te nemen naar een baby spa was ik uiteraard meteen enthousiast. Al zou hij zich maar even kunnen ontspannen, dan zouden we al winst behaald hebben. Hoe hij het gevonden heeft en wat mijn ervaring is, lees je in deze blog.

Ik was uitgenodigd voor een bezoek aan Twinkel Baby Spa & Babymassage. Dit verandert niets aan mijn mening. Voor meer informatie over samenwerkingen met bedrijven en merken en mijn eerlijke mening ondanks de samenwerking, kun je mijn disclaimer lezen.

Wat is een baby spa?

Twinkel Baby Spa

Net zoals wij volwassenen misschien weleens een bezoekje brengen aan een spa om te ontspannen, is dit sinds een aantal jaren ook hip om te doen met je baby. Je baby kan bijvoorbeeld floaten en een massage krijgen. En dat allemaal ter ontspanning.

Nu hoor ik je denken: ‘Wij gaan naar een spa om te ontsnappen uit de drukte van de dag en even tot rust te komen. Maar dat hoeft een baby toch nog helemaal niet?’. Ik snap die gedachte helemaal, maar desondanks is er niets mis met een ontspannen baby. Sterker nog, ik geloof dat wij ook leukere ouders zijn als we een ontspannen baby hebben in plaats van een baby die heel onrustig is.

De voordelen van een baby spa?

  • Bevordert de balans en coördinatie
  • Bevordert de spierontwikkeling
  • Verbetert de ademhaling en vergroot de longcapaciteit
  • Helpt tegen krampjes
  • Kalmeert onrustige baby’s
  • Zorgt voor plezier en ontspanning!

Twinkel Baby Spa: mijn ervaring

Zoals ik al noemde, ben ik uitgenodigd door Jennifer van Twinkel Baby Spa om met Lucas langs te komen. Lucas mocht gaan floaten en kreeg een babymassage.

Baby wellness

Binnenkomst

Samen met Lucas kwam ik binnen bij Twinkel Baby Spa. Je komt binnen in een gangetje. Deze oogde rustig en er hing een hand sanitizer. Niet alleen fijn in deze tijd, maar ik had ook last van bezwete handen door het autorijden met warme temperatuur, haha.

Vervolgens loop je door naar een ontvangstruimte. Deze ruimte is ook heel rustig. Hier staan stoelen en een tafeltje waar je plaats aan mag nemen. Daarnaast liggen er vier Wobbles op de grond, omdat Jennifer ook Baby Yoga geeft.

We werden heel hartelijk ontvangen. Ik mocht plaats nemen en kreeg wat te drinken aangeboden. We kletsten wat kort en ik kon Lucas nog even voeden. Alles gaat heel relaxt.

Baby floaten

Wellness ruimte

Vervolgens mochten we meelopen naar de wellness ruimte. Ook deze ruimte oogt heel rustig en relaxt. Heel fijn. Op een grote kast lagen twee aankleedkussens met daarnaast een bakje voor de spulletjes. Alles is tot in de puntjes verzorgd, sereen en relaxt. In de wellness ruimte staan ook twee baby jacuzzi’s (om ze zo maar te noemen) en heeft Jennifer nog een kast staan met babyspeelgoed die je kunt kopen.

Uitkleden en wegen

Op één van de aankleedkussens mocht ik Lucas uitkleden. Als eerste werd hij gewogen. Zoals jullie wellicht weten, is dat voor mij altijd een spannend moment omdat Lucas nogal schommelt in gewicht (hij zit ook ver onder in de curve). Gelukkig was hij wel wat aangekomen. Kon deze mama zich ook weer wat meer ontspannen.

Floaten

Floaten

Daarna was het tijd om te floaten. Lucas kreeg een zwemluier aan en daarna deed Jennifer een soort zwemband om zijn nekje. Dat ziet er overigens niet heel comfortabel uit, maar kan geen kwaad. Vervolgens nam Jennifer Lucas over en nam hem mee naar de babyjacuzzi. Ze bleef hem in het water even vasthouden om hem rustig aan het water te laten wennen. Daarna liet ze hem los en bleef Lucas drijven.

Dit vond hij al heerlijk. Hij dobberde lekker rond en bleef maar lachen. Aan zijn handjes zag ik dat hij zich ontspande. Zo fijn om te zien!

Baby spa floaten

Na een paar minuutjes zette Jennifer de bubbels aan. Dat vond Lucas in het begin maar vreemd, maar al snel wende het en dobberde hij rustig door.

Na een minuut of 10 besloot Lucas dat hij zelf wel rondjes kon zwemmen. Hij draaide van buik, naar rug en weer terug en ging de hele babyjacuzzi door.

Floaten is maximaal een half uur. Dat heeft Lucas niet volgehouden. Hij was er op een gegeven moment wel echt klaar mee. Het fijne was dat Jennifer dat ook zag en dus echt oog voor hem had. Daarom hebben we hem eruit gehaald. Mama een handdoek over de schouder zodat ik zelf niet nat werd en vervolgens een handdoek vasthouden waar Lucas in mag.

baby wellness badeendje

Heerlijk op het aankleedkussenhoes afdrogen. Een onwijs leuk detail was dat Jennifer een hydrofiel met daarop een badeendje met visitekaartje had neergelegd. De hydrofiel kon je uiteraard gebruiken om je baby nog verder af te drogen.

Babymassage

Vervolgens was het tijd voor de babymassage. Dit doe je als ouder zelf onder begeleiding op het aankleedkussen. Jennifer had een babypop op het andere aankleedkussen gelegd, waarop zij voordoet wat je moet doen.

babymassage

Ik kreeg een schaaltje met druivenpitolie om Lucas mee te masseren. Ik vond het heel leuk om zelf te doen. Vooral omdat je het hierdoor ook zelf thuis kunt toepassen. Jennifer legde duidelijk uit wat de bedoeling was en doordat zij het op de pop meedeed, kon ik echt goed kijken wat ikzelf bij Lucas moest doen. Heel fijn!

Ik vond het ook een onwijs fijn momentje. Goed voor de binding met mijn zoon! Lucas genoot ervan, maar is niet de meest stilliggende baby, haha! Hij is een enorme draaikont en dat was tijdens de massage niet heel anders.

Is een baby spa een aanrader?

Baby Spa floaten

Ik heb enorm genoten van een ontspannen Lucas. Ik werd er helemaal blij van om te zien hoe hij zich kon ontspannen tijdens het floaten. Ook de babymassage was geweldig! Dat is zo intiem en fijn en een echt moeder-baby momentje.

Is een baby spa een aanrader? Ja, dat zeker! Als ik een kind zoals Lucas met spierspanning zie ontspannen, wat doet dat dan met een kind zonder spierspanning? Die wordt waarschijnlijk helemaal zen.

Twinkel Baby Spa

Twinkel baby spa heumen

Ik ben dus bij Twinkel Baby Spa geweest. Het ontvangst is mega hartelijk, rustig en relaxt. Zo is de hele belevenis een relaxte happening. Jennifer nam voor alles de tijd. Ze plant haar afspraken dan ook altijd ruim in zodat ze die tijd ook kan geven aan iedere baby.

Twinkel Baby Spa is open sinds maart 2020. Heel zuur voor haar was, dat ze net drie dagen open was, toen ze i.v.m. Corona weer dicht moest. Wat fijn dat ze nu toch weer baby’s mag ontvangen!

Waardering: 5 uit 5.

Het was een onwijs fijne ervaring! Ben jij weleens in een Baby Spa geweest of wil je hier nog wel een keertje naar toe?

Pin dit artikel voor later

Ervaring met baby spa
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close