Mijn babyshower | The World Around Me #10

Vandaag een The World Around Me van één dag. Afgelopen zondag, 10 september 2017, werd ik verrast met een babyshower. Daar wil ik natuurlijk alle ruimte voor nemen om dit feestje met jullie te delen!

Een paar weken geleden vroeg mijn zus of ik zin had om mee naar Corpus (in Leiden) te gaan. Zij had al kaartjes gekocht, maar haar man kon onverwacht niet mee en daarom vroeg ze of ik het leuk vond om mee te gaan. Tuurlijk. Gezellig een uitstapje met mijn zus!

Heel eerlijk: ik had eigenlijk helemaal geen babyshower verwacht. Ik heb geen grote vriendenkring en ging er eigenlijk daarom van uit dat er dan ook geen babyshower georganiseerd zou worden. En dat had ik ook prima gevonden. Maar zaterdagavond ging ik ineens twijfelen. Wat als mijn zus het wel georganiseerd had en dat Corpus gewoon een afleiding was geweest? En dan ga je nadenken over wat mensen in je omgeving gezegd of gedaan hebben. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen – onbewust bij de andere persoon – die een verrassing kunnen verraden. En ergens in een van de verhalen klopte het niet met het verhaal van een ander. Het ging echt maar om een heel klein detail.
Maar doordat ik me er eigenlijk al op ingesteld had dat ik toch geen babyshower zou krijgen, slikte ik het idee maar door en heb dat op zondag – toen ik Roy weer zag – ook maar niet gezegd. Ik ken mezelf: dan zeg ik zoiets en dan is dat helemaal niet zo. Onverhoopt bleef de gedachte van de shower wel in mijn hoofd zitten, terwijl ik naar mijn ouders reed. Daar had ik namelijk afgesproken met mijn zus, die daar haar kinderen zou laten verblijven.

En ja hoor, SURPRISE! Ondanks het voorgevoel was ik toch verrast! Ik vond het echt super leuk dat het georganiseerd was en voelde me dan ook dankbaar voor degene die er waren.

Ik kreeg een sjerp om en daarna gingen we zitten. Eerst toasten met een heel zoet roze drankje en daarna lekker kletsen en spelletjes spelen.

Bij het eerste spelletje moest ik babyfoto’s raden. Bij elk goed antwoord kreeg ik een stukje van een puzzel. Dat was best lastig. Nou ja, ons mam en mijn schoonmoeder was best makkelijk. Je kunt het dan toch zien aan de kwaliteit van de foto, haha! Maar die anderen… Pfoeee! En ze hadden heel grappig mijn foto er tussen gehangen en die van mijn zus er uit gelaten (zodat het niet zou opvallen, al zou dat toch al niet zijn geweest omdat ik niet kon onthouden wie ik nou had gehad haha). Mijn foto was echt vet lelijk en ik had hem niet herkend. Overigens dacht ik wel dat het mijn zus was, hahaha!

Toen de puzzel compleet was, stond er op dat ik op zoek moest naar het cadeau. Natuurlijk gevonden op de laatste plek waar ik keek. De meiden hadden een gezamenlijk cadeau gekozen, super leuk! Ik kreeg een rammelaar van Pip van Woezel en Pip en een boxmobiel waarvan ik dacht dat we die van mijn zus zouden krijgen. Ik heb hem namelijk zelf uitgezocht en het haar laten weten hahaha!

Iedereen had ook wat lekkers gemaakt. Zo hadden we courgette soep, groenten met dip, twee monchou taarten, een brownie-oreo taart, eiermuffins en chocolaatjes met roze muisjes. Yummie!

Tussendoor werden nog meer spelletjes gedaan zoals babyvoeding raden (bloemkool is echt smerig!!!), babybingo en de grootte van mijn buik raden. Een vriendinnetje wist in alle spellen uit te blinken. Tja, iemand moet de beste zijn 😉

Als afsluiter kreeg ik een boekje met daarin van iedereen een bladzijde waarin ze raden hoe onze dochter gaat heten, wanneer ze geboren gaat worden, hoe zwaar ze zal zijn, hoe laat ze geboren gaat worden en nog wat leuke vragen. Tussendoor werden er ook foto’s gemaakt met mijn Instax Mini camera. Die kwam Roy nog afgeven tussendoor. Wat hiervan leuk was, was dat de polaroid foto’s meteen in het boekje werden geplakt en ik dus een compleet boekwerkje mee naar huis kon nemen.

Nou meiden. Allemaal super bedankt! Ik vond het fijn dat jullie er waren en dat jullie dit voor mij georganiseerd hebben! Ik heb een topdag gehad!

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close