Thomas Aqua+ stof en waszuiger

Mijn ervaring met Thomas Pet & Family Aqua+ Stof- en waszuiger

Ik ben allesbehalve een echte huisvrouw, maar wat ik wel belangrijk vind is dat de vloer iedere dag gestofzuigd wordt. Met een hond (die regelmatig in de rui is en weleens met vieze poten naar binnen komt), een rondlopende peuter en een rondkruipende baby is het belangrijk om de vloer bij te houden. Dat doen we nu al een maand of vier met de Thomas Pet & Family Aqua+ Stof- en waszuiger. Een hele mond vol. Wat dit apparaat allemaal kan en hoe mijn ervaring is met deze stofzuiger lees je hieronder.

Deze blogpost is ontstaan d.m.v. een samenwerking. Dat verandert niets aan mijn mening. Voor meer informatie over samenwerking, kun je mijn disclaimer lezen.

Thomas Aqua+

De Thomas Aqua+ Pet & Family is de perfecte stof – en waszuiger zonder zak voor huisdiereigenaren en gezinnen. Dankzij het innovatieve vochtzuigsysteem verwijdert de stofzuiger op effectieve wijze dierenharen en vlekken van tapijt en stoffering. Zelfs vloeistoffen worden door de krachtige 1400 watt-stofzuiger probleemloos opgezogen. Dierenharen, fijnstof, pollen, mijten en ander vuil worden in het water van de AQUA-filtratie opgenomen en eenvoudig afgevoerd met het afvalwater. En dat zonder stofontwikkeling bij het legen van de box. Tegelijkertijd wordt de lucht merkbaar verfrist.

Bron: Thomas-Stofzuigers.nl

Eerste indruk

Doos Thomas Aqua+

De Thomas Aqua+ is aanzienlijk groter dan de Philips die we hadden. Niet zo gek ook, want de Thomas kan een stuk meer. Hij ziet er heel stevig uit en ik ben benieuwd hoe hij ons gaat bevallen.

Omdat deze stofzuiger kan werken zonder zak (ook met!) las ik eerst de gebruiksaanwijzing door. Je vult het waterreservoir met water en vervolgens kun je gaan stofzuigen.

Ik ben echt onder de indruk van de kracht van deze stofzuiger. Zelfs de lage stand vind ik al écht heel top. Op de hoogste stand heb ik hem dan ook nooit. Ik stofzuig meestal in de eco-stand. De zuigmond werkt perfect en draait fijn mee.

Thomas Aqua+ bovenkant

Qua lucht? Absoluut een verschil met onze oude stofzuiger. Die roken we echt als we gestofzuigd hadden. Deze niet. Super fijn!

Waar ik even aan moet wennen is dat we deze stofzuiger niet zomaar kunnen wegzetten. Het is namelijk belangrijk om het waterreservoir leeg te gooien en schoon te maken. Een extra handeling dus. De tijd zal mij leren of dit mij gaat tegenstaan.

Mijn ervaring na maanden gebruik

In juni 2020 ontving ik deze stofzuiger. Ondertussen zijn we zo’n vier maanden verder en wordt de stofzuiger zo goed als dagelijks gebruikt. Ik vind hem nog altijd heel fijn en ben blij met de kracht van de Thomas Aqua+.

waterreservoir Thomas Aqua+

Het legen van het waterreservoir zit er helemaal in. Hoewel ik dacht dat dit mij zou irriteren, is dat helemaal niet zo. Het is in een mum van tijd gedaan! Klep open, waterreservoir eruit, water erbij, schudden, deksel eraf en leeggieten. Daarna even met een doekje eroverheen en terugzetten. Het is misschien twee minuten meer werk dan het meteen kunnen wegzetten.

Binnenkant Thomas Aqua+

Wat me wel opvalt is dat de vieze stofzuiger lucht niet 100% weg is. Ook deze stofzuiger kan nare luchtjes verspreiden. Echter niet zoveel als onze oude stofzuiger. Dat verschil merken we wel echt.
Belangrijk is echt om het waterreservoir na iedere stofzuigerbeurt schoon te maken. Eén keer hebben we dat niet gedaan en toen waren de nare luchtjes erger.
Daarnaast merk ik ook dat het vrijwel geurloos is als je ook goed de filters reinigt.

De verschillende opzetstukken werken ook prima en fijn. We zetten een klein opzetstuk erop als we de bank stofzuigen. Vrijwel alle hondenharen gaan daarmee van de bank af. Het werkt echt heel fijn!

Waszuigen

Thomas Aqua+ waszuigen

Ik heb jullie nu alleen nog maar verteld over het stofzuigen, maar je kunt met deze stofzuiger dus ook waszuigen. Echter heeft het heel lang geduurd voordat ik deze functie ging proberen. Vooral omdat ik dacht dat het veel extra tijd zou kosten. Uiteindelijk blijkt het allemaal wel mee te vallen. Vooral de eerste keer is het even uitzoeken hoe en wat.

Thomas Aqua+ tapijt waszuigen

Als eerste wilde ik het waszuigen testen op het tapijt van Isabelle. Daar zaten een paar vlekjes op en kon dus wel een reinigingsbeurt gebruiken. Eenmaal bezig dacht ik dat de vlekjes alleen maar erger werden. Dat kwam uiteraard door het gebruik van het water met de bijgeleverde sop. Toen het tapijt weer helemaal droog was, waren de vlekken aanzienlijk minder zichtbaar. Niet weg dus. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met het feit dat die vlekken daar al een aantal maanden inzaten en dus ingedroogd zijn. Vlekjes die er minder lang inzaten waren nagenoeg wel weg. Joepie! Dus de volgende keer gaat deze niet-huisvrouw nieuwe vlekken meteen aanpakken.

Thomas Aqua+ waszuigen

De waszuiger is ook te gebruiken op vloeren. Ik heb hem dus ook getest als ‘dweil’, maar daar is hij niet vervangend voor. Het werkt wel voor vlekken op de grond van bijvoorbeeld de hond, maar hij geeft niet hetzelfde effect als dweilen. Echter zorgt dit waszuigen er wel voor dat we niet per se iedere week hoeven te dweilen. En omdat stofzuigen ook tegelijkertijd kan, scheelt het wel veel werk én ziet onze vloer er netter uit dan wanneer we alleen stofzuigen.

Nu adverteert Thomas ook niet met waszuigen als dweilen, maar juist als nat reinigen. Ik hoopte alleen dat het een mooie combinatie kon zijn, haha. #luiehuisvrouw

Dankzij het sproei-extractiesysteem is de THOMAS Pet & Family plus perfect voor nat reinigen en voor het verwijderen van vlekken. Met een gerichte dosering wordt een reinigingsmiddel op harde vloeren zoals tegels aangebracht of onder druk diep in tapijten, stoffering of gestoffeerde meubels gespoten.

Hierdoor wordt het vuil van de harde vloeren verwijdert en vezeldiep uitgespoeld uit tapijt of stoffering. In dezelfde handeling wordt het vuile water weer krachtig opgezogen en worden de vezels bij het reinigen van tapijten en stoffering weer opgericht.

Bron: Thomas-Stofzuigers.nl

Conclusie Thomas Aqua+ Pet & Family Stof- en waszuiger

Omdat de Thomas Aqua+ een groot apparaat is, waar je water in doet voor het stofzuigen of het waszuigen, is hij zwaarder dan een normale stofzuiger. Daarnaast heb je iets meer handelingen omdat je het waterreservoir moet leegmaken en schoonmaken (net als de filters). Echter vind ik die nadelen niet opwegen tegen hoe fijn ik deze stofzuiger vind. Hij is krachtig, ruikt bijna niet, heeft fijne bijgeleverde mondstukken en kan vloeistoffen opzuigen. Het is weliswaar even ontdekken hoe het allemaal werkt, maar als je dat eenmaal doorhebt, dan kun je snel werken. Ook het opruimen gaat ondanks de extra handelingen snel.

Wil je de Thomas Aqua+ Pet & Family Stof- en waszuiger kopen? Dat kan bijvoorbeeld via bol.com voor €249,99.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close