HALLOWEEN WEEK | Walibi Fright Nights 2015

Voor het 6e jaar op rij gingen Roy en ik afgelopen zondag naar de Walibi Fright Nights. Dit is ons vaste jaarlijkse uitje en ik kijk er dan ook het hele jaar naar uit! Tot 18.00 uur is Walibi gewoon een normaal pretpark, maar daarna… Daarna verandert het in een horrorpark, waar Eddie de Clown heerst over alle demonen, zombies, monsters en ander kwaad wat er rond doolt. In dit artikel laat ik jullie een aantal foto’s zien en vertel ik hoe het het geweest is. 

Allereerst moet ik zeggen dat we ontzettend veel geluk hebben gehad met het weer. Overdag scheen de zon en met een graad of 13 was het prima te vertoeven. Roy en ik (en ons nichtje en haar vriendinnetje) waren op alles voorbereid. Met thermokleding onder de normale kleding, hielden we onszelf warm. Al moet ik zeggen dat dat dit jaar misschien niet perse nodig geweest was. Uiteraard waren de handschoenen en een muts ook van de partij, maar die hebben we eigenlijk alleen maar aan het eind van de avond nodig gehad. Zo liep ik overdag met een spijkerbroek met daaronder ski sokken en een thermo legging en droeg ik een topje, een longsleeve, een trui en een dikke das. ’s Avonds trok ik mijn winterjas hier overheen aan en later op de avond volgde de handschoenen. De muts ben ik uiteindelijk vergeten op te zetten, maar was deze keer ook niet echt nodig. Goed, genoeg over hoe je jezelf op zo’n dag warm kunt houden en door met de avond!

Vanaf 18.00 uur heb je verschillende scare zones waar acteurs rondlopen en die je onverwachts laten schrikken. Dat kan al behoorlijk eng zijn. Al moet ik zeggen dat ik bij lange na niet meer zo erg schrik – lees: gil en weg ren – als de eerste paar jaar. De laatste paar jaren loop ik best rustig door het park. Al moet ik eerlijk bekennen dat het gillen en wegrennen stiekem best wel leuk was. Dit laatste lijkt mij overigens niet echt meer mogelijk. Gisteren was het uitverkocht en loop je haast in een polonaise door het park. Wat mij betreft mogen er echt minder kaarten beschikbaar gesteld gaan worden omdat ik vind dat de drukte ten koste gaat van het plezier en de ervaring. Zeker zoals ik hem ken van de eerste aantal jaren dat wij gingen. Je hebt door de drukte totaal geen overzicht en eigenlijk hebben de acteurs niet echt kans om echt met het publiek te ‘spelen’. Even een side note: door deze drukte waren overdag al wachttijden van 2 uur(!) bij de achtbanen. Wij hebben gelukkig een fast lane silver ticket gekocht, waardoor wij in alle achtbanen konden, maar ik vind het eigenlijk niet normaal. En daarbij wordt daarmee zo’n dagje wel héél duur…

En dan heb je ook nog de huizen met ieder een eigen thema: Haunted Holidays (alle feestdagen), Psychoshock (een gekkenhuis met doktoren en tandartses e.d.), The Villa (horrorfilms) en Jeffersons Mansion (een spookhuis). Voor deze huizen moet je apart tickets kopen. Is dat het waard? Ja en nee. Nee, omdat je – door de drukte – in een polonaise achter elkaar aan loopt, waardoor je veel dingen al ziet en hoort aankomen. Nee, omdat de huizen die al langer mee gaan niet echt veranderd worden; het is dus niet vernieuwend genoeg, waardoor ik al op veel plekken kan voorspellen wat er gaat gebeuren. Ja, omdat je weet dat je zo gaat schrikken, waardoor je overal kijkt en juist nog meer schrikt. Ja, omdat de huizen héél mooi zijn gemaakt en zijn aangekleed.

De wachttijden van de attracties rond 21.30 uur

Volgend jaar willen Roy en ik absoluut weer gaan, maar hopelijk gaat Walibi minder denken aan het geld en laten ze minder mensen binnen, zodat de beleving optimaal is. Oh, en hopelijk duurt het volgend jaar geen 1,5 uur om van de parkeerplaats te komen…

Ben je al eens bij de Walibi Fright Nights geweest? Waarom wel of juist waarom niet?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

15 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close