volwassener kleden

Volwassener kleden nu je moeder bent

Hoe volwassener je wordt, hoe volwassener je gaat kleden toch? Naahhh… Ik denk persoonlijk dat het niet echt iets met leeftijd te maken heeft, maar meer met je levensstijl en wie je bent. Ik denk dat je volwassen wordt door levenservaring. In mijn geval het moederschap. Ik voel me absoluut nog niet op en top volwassen – en eerlijk gezegd heb ik daar op dit moment ook nog helemaal geen behoefte aan, want ik ben ‘nog maar’ 30 – maar toch voel ik me wel al een stuk volwassener qua kleding. Qua kleding is mijn smaak wel veranderd. Niet per se dat ik denk dat ik iets niet meer kan dragen omdat ik moeder ben, maar meer een gevoel dat ik me anders wil kleden. Lastig te omschrijven. Vandaag neem ik jullie in ieder geval mee in mijn gedachtegang over volwassener kleden nu je moeder bent.

Jurkjes

Tijdens mijn zwangerschap groeide mijn liefde voor jurkjes. Wat zit het heerlijk en wat heb je eigenlijk veel leuke jurkjes! Jurkjes kunnen echt wel volwassenheid uitstralen. Let wel op dat ze niet te kort zijn. Ze hoeven ook niet per se tot onder de knie te zijn, maar ook niet dat je je ondergoed ziet zodra je alleen maar naar voren buigt. Wat mij betreft geldt hier de regel: hoe korter de rok van het jurkje, hoe hoger de top moet sluiten om het classy en volwassen te houden.

Blousejes, shirts en truien

Blousejes heb ik nooit echt gedragen, maar het oogt wel een stuk volwassener. Daarnaast heb je ook blouse-achtige shirts. Deze vind ik persoonlijk wel gaaf. Daar zou ik dan sowieso ook sneller voor kiezen dan echte blousejes. Qua shirts mogen de unicorns, regenbogen en andere kinderlijke tekeningen wel uit de kast. Figuren als strepen en stipjes kunnen natuurlijk nog altijd. Daarnaast ben ik van mening dat – afhankelijk van het model – de bovenkleding niet te laag uitgesneden moet zijn en ook crop tops (hier weer afhankelijk van hoe je het combineert, zoals bijvoorbeeld met een high waist broek).

Lees ook: OOTD: Nazomer 2015

Broeken en rokken

Wat voor jurkjes geldt, geldt ook voor rokken: hoe lager je top sluit, hoe langer je rok. En natuurlijk niet te kort. Be classy. In dit artikel van Peter Hahn kun je lezen welke soorten rokken er allemaal zijn. Daarnaast denk ik dat elke broek nog wel kan, maar zou ik uitkijken met kleuren. Gekleurde broeken zijn toch meer iets voor jonge meiden als je het mij vraagt.

Combinatie

Uiteindelijk draait het volgens mij om de combinatie van bovenkleding, onderkleding en schoenen. Een boyfriend jeans met gaten, een blouse en zwarte pumps bijvoorbeeld. Of wat denk je van een high waist skinny jeans, een gestreept shirt waarvan je de voorkant losjes in je broek stopt en enkellaarsjes. En misschien ook niet onbelangrijk hoe je je haren draagt en hoe verzorgd je er verder uitziet.

Lees ook: OOTD | Autmn Sun Vibes

Doe inspiratie op

De beste tip die ik je kan geven is om inspiratie op te doen. Maak bijvoorbeeld een Pinterestbord aan, knip en plak je eigen combinaties bij elkaar of kijk op het internet. Tegenwoordig hebben veel webshops ook inspiratieborden waarin kleding, schoenen en zelfs accessoires gecombineerd staan om je inspiratie te geven. Of je surft een keer naar een webshop waar je eerder niet zo snel kwam, zoals Peter Hahn. Natuurlijk kun je ook offline inspiratie op doen door te kijken hoe andere moeders (of oudere vrouwen) zich kleden. Let dan vooral op wat jij qua stijl mooi en volwassen vindt. Uiteindelijk moet jij je er fijn bij voelen.

Heb jij tips om je volwassener te kleden?

Dit artikel bevat een samenwerking met Peter Hahn Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close