Hardlopen all over again

Eindelijk vind ik hardlopen leuk. Ik heb het eerder ook wel eens geprobeerd en toen gaf ik het snel op. Maar nu. Nee, ik vind het écht leuk. En dan ineens – pats boem – kun je het niet meer doen door een stomme ontsteking die ineens komt opzetten. Bah! Dat was zo’n 1,5 maand geleden. Net nadat ik geld had uitgegeven aan sportsokken voor de winter, verlichting om te kunnen rennen in het donker en een dure bh die alles op zijn plek moet houden. En als ik iets koop, dan heb ik – vreemd genoeg – nog meer zin om er mee aan de slag te gaan. Mijn knie is langzaam maar zeker genezen, al merkte ik wel dat ik niet te snel moest willen. En dus begin ik maar weer he-le-maal opnieuw met het opbouwen van conditie, snelheid, lenigheid en renvaardigheid. Grrr… 

Zondagochtend heb ik mijn eerste run weer gedaan. Ik rekte en strekte van te voren, liep de deur uit en ben begonnen met op tempo te lopen. Vervolgens zette ik de ‘Hardlopen met Evy’ app aan op mijn telefoon en begon ik weer helemaal met les 1. En dat terwijl ik bij les 14 was…

Ik merkte dat een goede renvaardigheid – is dit eigenlijk wel een woord?? – echt héél belangrijk is. Ondanks de knieband, merkte ik dat mijn knie er weer erg aan moest wennen. Daardoor probeerde ik op verschillende manieren te rennen. Ik merkte dat wanneer ik met dat been neerkwam, ik iets verder door moest zakken om niet te veel spanning er op te zetten. Ik weet niet of ik dit héél duidelijk vertel, maar ik doe mijn best, haha!

Maar soooo hé… Mijn conditie is er in de afgelopen tijd behoorlijk op achteruit gegaan! Ik was al vrij snel buiten adem en op de helft van de run hoopte ik dat ik al klaar zou zijn. Niet omdat ik het niet meer leuk vond, maar omdat ik al zó moe was, haha! Zo zie je maar hoe continue trainen belangrijk is. Mijn eerste run was langzamer dan dat ik kan, maar ook weer niet super slecht.Dat zie je dan ook weer terug in het aantal gerende kilometers.

’s Avonds merkte ik wel dat mijn knie er nog echt aan moest wennen. Maar ik kon er op blijven staan en gisteren voelde ik ‘m ook bijna niet meer. Ik blijf voorzichtig aan doen en luisteren naar mijn lichaam, maar vandaag staat absoluut les 2 met Evy op de planning. Fingers crossed dat het goed blijft gaan!

Doe jij aan hardlopen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close