SPEL REVIEW | Party & Co. Bet You Can!

Wie mij een beetje kent weet hoe gek ik ben op het spelen van spelletjes. Geen wonder dan ook dat ik deze versie van Party & Co niet kon laten liggen. Ik speelde hem laatst met mijn vriend, zus en zwager en ik kan je vertellen dat….  Ach, lees maar gewoon verder. Dus als jij ook van spelletjes houdt, blijf dan vooral lezen en dan laat ik je zien wat ik nou écht vind van Party & Co. Bet You Can

De regels van Party & Co. Bet You Can zijn super simpel. Je zorgt voor twee teams om vervolgens eerder dan het andere team alle 10 de pinda’s te bemachtigen. Simpel toch? Of toch niet?
Je krijgt de pinda’s niet ‘gratis’. Natuurlijk moet je daar als team wel wat voor doen.

 1. Dobbelen met de dobbelsteen en doen wat de dobbelsteen aangeeft.
 2. Pak het bovenste kaartje van de stapel en lees de kleur voor die je zojuist met de dobbelsteen gegooid hebt. Dat kan een opdracht zijn in de categorie:
  – Art & Co
  – Show & Co
  – Quiz & Co
  – Crazy & Co
 3. Het team dat gedobbeld heeft gaat als eerste wedden op het aantal keer, of hoe lang, ze de uitdaging kunnen uitvoeren.  Daarna doet de tegenpartij een tegenbod – of niet. Het team dat aan de beurt is heeft altijd het laatste woord.
 4. Voer de opdracht en je weddenschap uit binnen de tijd.
 5. Gelukt? Win de pinda’s die zijn ingezet. Mislukt? Helaas!

Hierboven zie je een voorbeeld van de opdrachten. Sommige opdrachten zijn lastiger dan je zou denken. Zo kregen wij de vraag om songfestival nummers te neuriën. De anderen van je team moeten dan raden welke liedjes het zijn. Ik kijk elk jaar het songfestival en daarom liet ik Roy neuriën. Kon hij ze mooi kiezen. Kiest hij natuurlijk net degene uit die ‘voor’ mijn tijd zijn, hahaha! Je raadt het al, de pinda’s gingen naar het andere team. Wel kan ik 20 keer binnen 30 seconden rond draaien op één been, 18 buikspieroefeningen doen binnen 30 seconden terwijl ik een liedje zing, 6 voorwerpen raden binnen de tijd terwijl ik geblinddoekt ben. Ja, talenten komen boven bij dit spel!

Soms zitten er ook verrassingskaarten tussen. Dan kan de opdracht zijn om iets bij de buren te lenen, 3 rondes van team te verwisselena of bijvoorbeeld te dansen in een openbare ruimte. Je snapt dat we bij deze laatste helemaal in een scheur lagen toen Roy en mijn zus rond een uurtje of 10 in de avond de polonaise met zangkunsten op straat lieten zien.
De tekenopdrachten zijn wel écht pittig! Daar vergiste we ons in het begin echt mee.

Het spel is voor 14 jaar en ouder en duurt echt geen 30 minuten! Wij hebben er denk ik wel 1,5 uur over gedaan om te winnen! Maar leuk was het wel! Het spel is wel pas te spelen vanaf 4 personen, alhoewel ik denk dat je met zijn 2e er ook wel een leuk spelelement van kunt maken. Daarnaast vind ik het leuke van dit spel dat je deze kaarten altijd kunt gebruiken. De vragen blijven hetzelfde, maar je antwoorden nooit!

Ja, Party & Co. Bet You Can is een hilarisch spel, waarbij je jezelf van de beste kant kunt laten zien. De spelregels zijn makkelijk, de opdrachten zijn leuk en de regels zijn makkelijk aan te passen naar je eigen smaak en inzicht. Je kunt hier alle kanten mee op.

Wat is jouw favoriete gezelschapsspel?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close