jongensnamen

Het jongensnamen dilemma

Voordat ik zwanger was van ons tweede kindje, hadden Roy en ik ineens een babynaam voor als we nog een meisje mochten krijgen. Wat zeg ik? Eén? Nee, twee! Toen ik uiteindelijk zwanger bleek van onze tweede spruit, hadden we ook een voorkeur voor nog een dochter. Maar zoals jullie weten, krijgen we een zoontje. Ook héél leuk! Maar de naam… Oei… Met nog maar zo’n 2 weken te gaan i.v.m. mijn geplande keizersnee wordt het toch wel tijd om een keuze te maken….

Al bij de zwangerschap van Isabelle (nog voordat we wisten dat we een meisje verwachtten) hadden we moeite met jongensnamen. Meisjesnamen waren absoluut geen probleem. Nou ja, misschien uiteindelijk de keuze maken omdat we zoveel namen hadden om uit te kiezen. Maar jongensnamen…

Nu we dus een zoontje verwachten keken we weer op het lijstje wat we bij Isabelle al hadden opgesteld. Maar het was allemaal mwoa mwoa… Niks waarvan we meteen dachten: Yes, dit is het! We haalden de namen er uit waarvan we in ieder geval dachten dat ze wel oké waren. Dat was tenminste een start.

Anders dan bij de naamkeuze van Isabelle, kregen we nu geen inspiratie. We zochten het gehele internet af en speurden door alle babynamen-apps. Hier en daar vulde we het lijstje aan met een naam die ons enigszins wel beviel en we maakte een soort top lijstje met namen die we het leukste vonden. Maar nergens hadden we echt een spark.

Ik liet mijn leerlingen ook namen bedenken want 1) wie weet konden zij ons leuke inspiratie geven en 2) de kinderen vinden het keileuk dat ze mee mochten bedenken. Daar haalden we helaas geen nieuwe namen uit, maar er waren wel al een paar namen die ook op ons lijstje stonden!

Sinds een maandje (denk ik) hebben we drie namen waar we aan denken. Maar echt kiezen kunnen we niet. Niet omdat we niet op één lijn zitten, maar juist omdat we gewoon niet kunnen kiezen welke we dan het leukste vinden. Wie mijn weekvlogs kijkt, heeft in de laatste vlog ook kunnen zien dat we zelfs lootjes getrokken hebben om tot een naam te komen. Super slecht, haha! Niet dat het uiteindelijk geholpen heeft… Behalve dan dat we daarna één naam hebben kunnen schrappen als roepnaam (wordt wel de derde naam!).

Met de andere twee namen zitten we nu te spelen. Afgelopen week hebben we hem de ene naam gegeven en deze week de andere naam. Ik heb wel een lichte voorkeur merk ik nu, dus waarschijnlijk word het die naam… Maar uiteindelijk zullen we het wel zien bij de geboorte van onze zoon!

Hadden jullie ook een namendilemma?

Foto: Rowie Fotografie

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close