Zondigen met de snackbar

Of je nu aan het afvallen bent of dat je gewoon let op wat je eet, zondigen met de snackbar doen we allemaal wel eens. Niet dat je daar dan echt zin in hebt, maar soms heb je ook gewoon geen zin om te koken. Of in die salade. Of in welk ander gezond ding dan ook. En ach, een keertje snacken tussendoor kan heus geen kwaad. Als je één keer in de week in de avond – of op welk moment dan ook – iets pakt wat niet gezond is, zul je niet veel aankomen en doet weinig aan je dieet.

Ga natuurlijk ook niet meteen ‘snaaien’. Je hebt ook voldoende op met één frietje en één snack. Ik heb zelf ooit de uitspraak gehad: als je zondigt, kun je het maar meteen goed doen. Toch kom ik daar op terug. Op het moment dat ik me er bewust van ben dat ik niet meer dan één frietje en één snack mag, ben ik toch nog bewust met mijn gezonde lifestyle bezig. Op het moment dat ik dit los laat, dan heb ik er later meer moeite mee om die gezonde lifestyle weer op te pakken en pak ik de volgende dag ook weer sneller een zak chips of koekjes of alles wat ik juist verbannen had.

Natuurlijk zit dit dan puur in mijn hoofd, maar het is goed om hier bewust van te zijn. Toch zonde als je eindelijk na wéken die 5 kilo kwijt bent, om ze met één week er weer aan te hebben. Niet dat het perse om je gewicht moet gaan, maar toch…

Toen wij een dag hadden dat we écht geen zin hadden om te koken en hadden besloten om de snackbar maar een bezoekje te brengen, vroeg ik me spontaan af wat je dan het beste zou kunnen nemen. En dus ging ik op het internet op onderzoek uit en vond ik de onderstaande tabel.

Snack Hoeveelheid Energie (kcal) Totaal vet (g) Verzadigd vet (g)
Vlammetjes 3 stuks 120 8 3
Vietnamese loempia stuk 120 6 1
Bitterbal gefrituurd 3 stuks 140 8 3
Kroket stuk 150 9 4
Frikadel stuk 170 13 4
Hotdog stuk 190 8 3
Bamibal stuk 230 12 6
Hamburger op broodje & ui stuk 230 8 3
Nasibal stuk 250 14 7
Loempia stuk 260 12 2
Berenhap berenklauw stuk 320 27 11
Cheeseburger stuk 400 18 9
Patates frites bakje 460 23 9
Patates frites met mayonaise bakje 590 35 10

Zoals je ongetwijfeld ziet, staat hier niet alles op. Zo bestelde ik deze bewuste dag een frietje joppiesaus (700 kcal) met een viandel met mayonaise (380 kcal).
Nu ik dit heb opgezocht denk “aaaaaiii”. Toch wel veel, 1080 calorieën. Om het glas maar even half vol te zien: eerder nam ik twee snacks.

Sauzen zijn natuurlijk altijd killing als je calorieën telt. Wat dat betreft kun je beter je sauzen laten staan, maar wat zijn ze lekker. En daarnaast horen ze er toch ook wel bij… Moeilijk, moeilijk.

Nu kan ik nog meer gaan zeuren over hoe slecht de snackbar eigenlijk wel niet is. Maar dat is geen nieuw nieuws. Waar het mij om draait is dat je gewoon lekker een keer naar de friettent gaat, zolang je in je achterhoofd houdt dat het nooit gezond is en dat je het ook niet gezonder kunt maken. Geniet dus gewoon lekker van je frietje en je snack met saus.

Wat bestel jij bij de friettent?

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

  • Roxanne

    20 juni 2014 at 14:24

    Het is wel zo’n strijdt lijkt mij. Ik zeg bewust lijkt, omdat ik een allergie heb voor fituurvet dus gewoon even een frietje halen zit er voor mij niet in. Maar ik merk wel dat als ik het zelf maak door in olie te gaan bakken dat ik heel snel geneigd ben om inderdaad twee snacks te pakken of flink te zondigen met sauzen. Weg met die frituur pan!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close