Mijn fitness regime

Degene die mij en mijn site al een tijdje volgen weten dat ik mezelf een nieuwe lifestyle heb aangemeten, waarin ik let op voeding en meer ben gaan sporten. Het leek me leuk om mijn nieuwe sport regime met jullie te delen. Kijken jullie mee?

Maandag
In principe ga ik op maandag fitnessen. Ik begin dan 10 minuten met een intervaltraining op de loopband. Daarna ga ik trainen met op de Fast Fit. Dit is een apparaat dat je maar 2x 4 minuten hoeft te doen. De eerste 4 minuten train je al je spieren in je bovenlichaam en de laatste 4 minuten train je al je spieren in je onderlichaam. Als ik hiervan ben bijgekomen ga ik door naar de apparaten. Ik train dan vooral mijn rug en buikspieren, maar ook mijn armen en benen. Als ik nog energie heb sluit ik af op de fiets of weer de loopband. En als Roy er bij is en ik nog energie kwijt moet, dan leef ik me nog even uit op de bokszak. Waarschijnlijk komt dit stukje fitness op maandag te vervallen en ga ik dan XCORE doen (hierover later meer).

Dinsdag
In principe is dinsdag een rustdag, maar als ik tijd heb of als ik door Roy meegesleurd word dan doe ik dus het fitness stuk zoals bij maandag beschreven staat.

Woensdag
Op woensdag is het de bedoeling om voortaan BodyCombat te doen. BodyCombat is een groepsles van LesMills. Het is een groepsfitnessprogramma gebaseerd op oosterse vechtsporten, met bewegingen uit karate, taekwando, kung fu, kickboxing, muay thai en tai chi. De lessen van LesMills zijn altijd op muziek, passend bij de snelheid e.d. van de bewegingen.
In de brochure die ik heb over BodyCombat staat ook beschreven waarom het goed voor je is.

BodyCombat verbetert je:
– spierkracht en uithoudingsvermogen
– hartconditie
– flexibiliteit, lenigheid en balans
– lichaamshouding
BodyCombat zorgt voor:
– gewichtsverlies door calorieverbranding
– het remmen van slijtage aan botten en gewrichten.

De intensiteit van BodyCombat is hoog en je verbrand ongeveer 545 calorieën per les. Nice!

Donderdag
Donderdag is mijn BodyBalance dag. Ook deze les is weer van LesMills.
Bij dit groepsfitnessprogramma maak je gebruik van de beste bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Bij BodyBalance draait alles om het verbeteren van je houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht.

BodyBalance:
– verbetert de flexibiliteit van je gewrichten en je bewegingsbereik
– maakt je kernspieren (buik, borst en rug) sterker
– verbetert je conditie
– helpt je calorieën te verbranden
– verlaagt je stressniveau en zorgt voor een blijvend gevoel van kalmte
– verbetert je concentratie en verhoogt je zelfbewustzijn

Ik vind dit héérlijk om te doen. Zeker aan het einde van mijn werkweek. Ik word er echt rustig en kalm van en heb zeker wel het idee van sporten. Sommige oefeningen zijn zwaar, maar ik merk al vooruitgang. Vooral bij het laatste deel (de relaxation – ontspanning en mediatie) ontspan ik ten volle, kan ik mijn hoofd leegmaken en kom ik tot mezelf. Het klinkt misschien wat zweverig, maar gosh… Het is heerlijk!

Vrijdag
Dit is in principe weer een rustdag. Tenzij ik natuurlijk genoeg energie heb en geen andere plannen.

Zaterdag
In de ochtend sta ik op tijd op om XCO (of ter wel XCORE) te doen. Bij deze les maak je gebruik van een XCO-trainer: een aluminium buis gevuld met grit. Met deze les train je voornamelijk het natuurlijk korset van je rug-, buik- en heupspieren.

Wat doet de XCORE workout voor je?
– een beter uithoudingsvermogen
– superstrakke buikspieren
– een sterke onderrug
– een mooier gevormd lichaam
– afname blessuregevoeligheid
– afname vetpercentage
– toename van coördinatie en balans waar je voordeel van hebt bij andere sporten

De training is erg intensief, maar ik heb achteraf wel echt het gevoel dat ik écht iets gedaan heb. Ik begin mijn zaterdagochtend in ieder geval goed.

Zondag
Wanneer ik zaterdagavond niks bijzonders heb gehad, wil ik meestal op zondagochtend nog even gaan zwemmen. Even een kwartier baantjes zwemmen, want langer hou ik het nog niet vol, haha! Daarna ga ik vaak nog een verkorte fitness ronde doen.

Hoe ziet jullie sport regime eruit?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close