Het namen dilemma

Met nog maar een 8 weken te gaan, wordt het wel eens tijd om een naam te hebben voor onze kleine meid. Helaas hebben we die nog niet gevonden. Hoewel… We hebben 2 namen die al een paar maanden door onze hoofden spoken. Toch lijken we daar geen keuze uit te kunnen maken. Zijn het dan wel de juiste namen? En hoe zit het met meerdere namen? 

Ik ga natuurlijk niet delen welke twee namen we nu in ons hoofd hebben, maar ik wil wel jullie hulp vragen. Want misschien komen jullie wel met de naam waarvan wij allebei meteen denken: “Ja, dit is het!!!” Natuurlijk moet het aan een paar voorwaarden voldoen:

 1. De naam moet passen bij Roy en Natasja
 2. De naam moet passen bij haar achternaam: Hufnagel

Om jullie een beetje op weg te helpen: we houden niet van ouderwetse Nederlandse namen of namen die te Nederlands zijn.

Dan heb ik ook nog een tweede vraag aan jullie. Hoe denken jullie over meerdere namen? Wij laten onze kleine meid niet dopen, dus het zijn dan geen doopnamen. Maar toch lijkt het ons misschien ook wel makkelijk als ze nog 1 of 2 ‘extra’ namen heeft. Hoe denken jullie daar over? En kies je dan liever voor andere namen die je leuk vindt of namen die vernoemd zijn naar bijvoorbeeld je ouders?

Hopelijk kunnen jullie ons helpen! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

13 Comments

  • Natasja

   9 augustus 2017 at 09:00

   We hadden het er gisteren nog over: nooit gedacht dat een naam kiezen zó moeilijk zou zijn ? En ja Google hebben we ook al helemaal uitgeplozen. Maar je ziet dan eigenlijk door het bos de bomen niet meer.

   Beantwoorden
 • Felicia

  9 augustus 2017 at 13:59

  ik vind Ize-Nora leuk en ik houd ook niet zo van hollandse namen maar vind tess(a)/tess(e) of noortje dan wel weer heel lief klinken. Of Lieve als naam. veel succes!

  Beantwoorden
 • Wendy

  9 augustus 2017 at 14:42

  Ooow, moeilijk!! Gelukkig wisten wij bij beide zwangerschappen meteen hoe onze meiden gingen heten. De oudste heet Noor en de jongste Lot, maar wij houden júist wel van Hollandse, korte namen ? Aan mij heb je helemaal niks qua tips voor namen dus, hahaha, de enige -belangrijkste- tip die er bestaat: volg je gevoel! Nee, echt, als het De Naam is dan weet je het meteen ❤ Super veel succes en inspiratie gewenst!

  Beantwoorden
 • Evelyne

  10 augustus 2017 at 10:57

  Ik ben gek op namen verzinnen 😉 Echt serieus! Wanneer iemand zwanger is wil ik al meteen raden naar de naam die het kindje zal krijgen. Uiteraard heb ik niet te beslissen welke naam het word, maar ooit heb ik eens een hele lijst namen opgeschreven voor een (ondertussen vervlogen) vriendin. Het jammere was toen dat ze uit al die honderden namen een naam koos die NIET in de lijst stond. Dan dacht ik, waarom moest ik al die moeite dan doen (want zij had effectief aan mij gevraagd of ik haar zo’n lijst kon bezorgen en zij daar uit zou kiezen). Strange woman, haha. Op je vraag welke naam je zou kiezen.. Ik persoonlijk hoor graag namen die eindigen op Y, zoals Lily / Billy / .. Ik kwam toevallig onlangs op een site en nu dacht ik er meteen terug op. De namen klinken helemaal niet Nederlands, en er zitten enkele specialekes tussen zoals dubbele namen. Kijk hier maar eens of je inspiratie uit haalt :https://www.vernoeming.nl/alle-meisjesnamen-die-eindigen-op-een-y

  Beantwoorden
  • Natasja

   11 augustus 2017 at 13:50

   Die ben ik ook al tig keer afgegaan. Maar vaak zijn die namen weer net te Amerikaans en past dat niet echt in Nederland jammer genoeg. Maar wie weer tref ik m nog voordat ze geboren wordt hahaha! En anders toch een van die twee namen die we nu hebben.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close