boodschappen doen met twee kinderen

7 tips om boodschappen te doen met een baby en peuter

Boodschappen doen met één kind is nog wel te doen. Maar wat als je twee kinderen hebt? Hoe pak je dat aan zonder dat het jezelf te veel energie kost. Er moet toch eten op tafel komen en dus kom je er niet echt onderuit om boodschappen te doen. Tenzij je het laat thuisbezorgen. Dan heb je uiteraard nergens last van. Maar goed. Voor de moeders die toch echt naar de supermarkt moeten deel ik mijn 7 tips om boodschappen te doen met een baby en peuter.

Tip 1: zorg dat je kinderen verschoond zijn en/of naar het toilet is geweest

Hoe vervelend is het om door de winkel te lopen en je kind in een keer moet plassen of poepen (als hij of zij al zindelijk is). Laat je peuter net voor je de auto in stapt even naar het toilet of het potje gaan. Ook als de peuter aangeeft niet te hoeven.

Is je peuter nog niet zindelijk, zorg er dan voor dat je hem of haar net voor je gaat verschoond hebt. Het is natuurlijk geen garantie, maar het kan wel helpend zijn. Geldt ook voor je baby trouwens.

Tip 2: Ga direct na het ontbijt of een tussendoortje

Ik weet niet hoe het met jullie peuter staat, maar die van mij kan de hele dag om eten zeuren. Sinds ze door heeft dat er in zo goed als elke supermarkt een bak met fruit klaar staat voor de allerkleinste bezoekers, kan ze blijven zeuren om die banaan of appel. Uit ervaring kan ik vertellen dat onze peuter minder zeurt als we net na het ontbijt of tussendoortje boodschappen gaan doen.

Naast dat die gratis appel, banaan of mandarijntje is het natuurlijk ook een mooi zoethoudertje voor je peuter. Kun jij iets relaxter boodschappen doen. Nu weet ik uit ervaring dat die bak met gratis fruit voor de allerkleinste soms ook leeg is. Ik ben niet de persoon die dan gewoon uit het normale vak fruit pakt en aan mijn kind geeft. In ieder geval niet zonder eerst even af te wegen en het daarna bij de kassa gewoon te betalen. Dat kun je dus ook doen, maar je kunt uiteraard ook zelf iets meenemen in je tas om aan je kind te geven. Ik heb zo vrijwel altijd ook de drinkbeker in mijn tas zitten.

Tip 3: De draagzak is een lifesaver

Maar echt. Zorg voor een draagzak. Ik vind het maar wat ideaal! Baby in de draagzak en peuter in het boodschappenkarretje en gaan met die banaan! Zo kun je gemakkelijk alleen naar de winkel met zowel een peuter als een baby.

Ook als je alleen met de baby gaat is de draagzak heel fijn. Dan kun je gewoon een normaal karretje pakken en boodschappen doen zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Nog één tip voor als je alleen met je baby boodschappen gaat doen: bij de meeste supermarkten hebben ze een aantal karretjes waar je de maxi-cosi op kunt zetten. Mocht je baby slapen, hoef je hem of haar niet wakker te maken om in de draagzak te gaan.

Tip 4: Parkeer zo dicht mogelijk bij de karretjes

Als het even kan, probeer je zo dicht mogelijk bij de karretjes te parkeren. Je kunt je kinderen in het oog houden terwijl jij een karretje pakt en daarna kun je de kids vanuit de auto zo in het karretje krijgen. Geldt natuurlijk ook voor het wegbrengen van je karretje nadat je klaar bent met boodschappen doen.

Lees ook: Waarom wij koopzegels kopen

Tip 5: Pak een maxi-cosi karretje

Ik noemde het net al als tip voor als je alleen met je baby gaat. Maar omdat dit artikel gaat over het boodschappen doen met een baby én peuter, noem ik hem hier nog apart. Zoals ik dus al zei heb je bij sommige winkels van die karretjes waar een maxi-cosi op kan staan. Mocht je niet al te veel boodschappen nodig hebben, zet dan onder het deel waar de maxi-cosi op staat een kratje en zet je peuter aan de voorkant in het karretje. Hoppa. Super mom doet boodschappen met twee kids!

Tip 6: Geef de peuter een eigen karretje

Tot nu toe heb ik alleen tips gegeven waarin de peuter ook in de winkelkar zit. Maar je hebt ook die leuke kleine karretjes waardoor kleine kindjes zelf met een boodschappenkarretje kunnen lopen. En die grote vlag die er aan vast zit? Ideaal, zodat je je kind kunt bijsturen maar ook zodat je die kleine niet kwijt raakt tussen alle andere mensen die hun boodschappen aan het doen zijn.

Tip 7: Ga met het hele gezin

Hoewel boodschappen doen met een baby en een peuter misschien al lijkt alsof je met het hele gezin op pad bent, wil ik je toch voorstellen om ook je partner mee te nemen. Twee paar handen en ogen kunnen toch wat meer dan één paar. Zo heb ik Lucas meestal in de draagzak en duwt Roy het boodschappenkarretje waar Isabelle in zit. Ideaal, want ik heb dan de boodschappenlijst en kan zo van het ene vak naar het andere vak om de boodschappen te pakken en het in de kar te leggen. Roy kan zich dan bezig houden met de peuter. Het boodschappen doen gaat zo mega snel. Bonus: ik heb ook mijn eigen inpakker bij me 😉

Extra tip: Ga alleen als je kunt

De snelste manier om boodschappen te doen is toch wel alleen. Minder gezellig, maar wel een héél stuk sneller en makkelijker. Maak er anders een mama-uitje van. Laat papa maar even aanmodderen met de kroost.

Hoe zorg jij voor het boodschappenavontuur met een baby en een peuter of sowieso met je kinderen?

Pin deze 7 tips om boodschappen te doen met een baby en peuter voor later!

Pinterest: 7 tips om boodschappen te doen met een baby en peuter
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close