pabo aangemeld

PERSOONLIJK | Aangemeld voor de PABO!

Al vanaf het moment dat ik van mijn directrice toestemming kreeg om de flexibele deeltijd opleiding PABO te gaan doen, staat in mijn agenda gemarkeerd dat ik mijzelf mag aanmelden. Ik wilde dit uiteraard al meteen doen, maar omdat ik pas in februari wilde instromen kon ik mezelf nog niet inschrijven. Na een telefoontje met de PABO bleek dat dit pas vanaf oktober kon. Je snapt dat ik hier al de hele week (en weken daarvoor) naar uit heb gekeken. Want inschrijven betekent: ik ben officieel student! Oké, bijna dan want…

Toelatingstoesten

Ik moet dus eerst de toelatingstoetsen halen. Omdat ik een ‘MBO’er’ ben, moet ik toetsen maken voor ‘aardrijkskunde’, ‘geschiedenis’ en ‘natuur en techniek’. Oftewel, ze willen weten wat mijn basiskennis is. Zover als ik het zie op het internet gaat het vooral om het toepassen van de kennis. Dus ik hoef waarschijnlijk geen precieze jaartallen te kennen bij geschiedenis, maar wel snappen dat als er iets staat over Julius Ceasar, dat ze het hebben over de Romeinse generaal uit het Romeinse tijdvak.

Je snapt dat ik nu al aan het studeren ben om deze toetsten te halen. Ik heb dan ook een aantal boeken besteld die speciaal zijn gemaakt voor het leren van deze toelatingstoetsen. Ik maak flashcards om te studeren. Handig als ik een hoofdstuk doorgenomen heb en het later nog snel kan flashen om te kijken of ik het nog ken.

Mama, juf, student, blogger en vlogger

Als ik uiteindelijk de toetsen haal (waar ik absoluut van uit ga), dan ben ik dus officieel een pabo student. Dat maakt mijn leven voor het komende jaar een stuk drukker. Gelukkig heb ik toch nooit een druk sociaal leven, dus wat dat betreft moet het studeren wel lukken. Ik hoop wel dat ik ook nog tijd overhoud voor het bloggen en vloggen. Maar ik neem jullie uiteraard mee in het proces.

Hoe ik het allemaal ga managen, zie ik in februari wel. Het enige wat ik me laatst besefte was dat ik dan één of twee dagen mijn kinderen niet zie omdat ik dan vanuit mijn werk door moet naar de pabo (mits we tegen die tijd alweer fysiek op school aanwezig mogen zijn). Ik wist wel al dat dit zou zijn, maar had de gevolgen nog niet zo beseft. Super dom. Dat maakt overigens mijn zin niet minder groot, maar betekent wel dat ik wil facetimen met de kinderen tussen het werk en school door!

Maar jij was toch al juf?

Voor degene die mijn vlogs niet kijken, maar wel weten dat ik werk als dans en drama juf op een basisschool, is het misschien wel even handig om uit te leggen waarom ik de pabo ga doen. Want nee, ik heb geen pabo diploma.

Ik benoemde het net al: ik ben MBO’er. Op de school waar ik nu al ruim 11 jaar werk, ben ik begonnen als begeleider (onderwijsassistent). Zo’n jaar of vijf geleden (geloof ik), ben ik gevraagd of ik dans en drama wilde geven aan de kinderen omdat de zoveelste dans en drama juf ander werk had. Ik danste op dat moment als hobby en had al een paar keer aanbod overgenomen bij bijvoorbeeld de sportdag. En omdat ik op een school werk waar we kijken naar talenten (niet alleen van de kinderen dus!), is het zo ontstaan dat ik deze functie ben gaan doen.

Echter wil ik mij wel verder door ontwikkelen. Want wat als ik ooit weg zou gaan bij deze school? Alsof ze ergens anders een dans en drama juf hebben? Bijna nergens. Maar ik vind het geven van aanbod zó leuk, dat ik dan wel een ‘echte’ juf wil zijn. Ik heb er dan ook onwijs zin in om didactisch en pedagogisch nog sterker te worden, maar ook de andere kanten van het onderwijs opnieuw mag ervaren.

Het wordt druk en dat is het minst leuke aan dit alles. Maar het is voor een goed doel en ik heb er onwijs veel zin in!

Wie van jullie heeft er naast het mama (of papa) zijn en een baan er ook nog gestudeerd? Wat waren jullie ervaringen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close