lucas 2 maanden

Lucas 2 maanden

Twee maanden. Poeh. Hoe dan? Nou ja, hoe weten we wel. Maar de tijd gaat alweer zó snel. Zó snel zelfs dat ik gisteren tijdens het avondeten in huilen uitbarstte omdat ik vond dat mijn kleine baby geen kleine baby meer is. Iets met hormonen zeg maar. Ach ja, negen maanden op en negen maanden af was het toch? Lucas is vandaag dus alweer 2 maanden bij ons en een nieuwe maand erbij betekent ook een nieuwe update.

Slaap- en voedingsschema

Lucas houdt gelukkig wel van wat ritme. Dat betekent dat hij voor zijn voeding er overdag zo’n 3 uurtjes tussen laat. Afgelopen week was het soms 4 uur en soms 2 uur, maar ik denk dat het komt omdat ik rustig aan probeer af te vallen, maar het misschien toch een tikkeltje te hard gaat. Hoe dan ook laat hij er normaal gesproken overdag dus 3 uurtjes tussen. Sinds afgelopen week hebben we het idee dat hij gaat doorslapen. Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft hij dit ook daadwerkelijk gedaan en in principe deed hij dat gisterennacht ook, alleen zat er tussen de laatste en eerste voeding ‘maar’ 6 uur en was het half 6 toen hij voor het eerst weer kwam. Ik wil dus nog niet te enthousiast zijn, maar ik denk dat hij richting doorslapen gaat, joehoeeee!

De voeding gaat ook goed. Zoals ik al zei denk ik wel dat ik goed in de gaten moet houden dat ik écht maar een halve kilo verlies per week, zodat de borstvoeding goed op gang blijft. Hij drinkt de laatste week dan ook wat onrustiger en hoewel ik normaal gesproken maar één borst per keer aanbiedt, heb ik nu al een aantal keren twee borsten aangeboden per voeding. Niks mis mee hoor! In vergelijking met Isabelle ben ik in ieder geval en heel stuk relaxter omtrent borstvoeding.

Ontwikkeling

Lucas kijkt al lekker helder. Ik heb het idee dat hij steeds minder ‘door mij heen kijkt’. Hij kan je ook al echt volgen. Heel leuk om te zien! Hij heeft al hele mooie blauwe kijkers, maar baby’s hebben over het algemeen toch altijd blauwe ogen. Ik ben heel benieuwd of hij deze mooie kijkers houdt of dat hij mijn kleur ogen krijgt.

Lucas begint ook steeds vaker met lachen. Eerst was het alleen als uitdrukking, maar nu ook steeds vaker met geluidjes. Dat is zó enorm schattig! Ik smelt dan helemaal. Als hij lacht zie je dat ook heel goed in zijn ogen. Die lachen mee. Zó leuk!

Iets wat we minder leuk vinden, is dat hij steeds vaker zijn duim zoekt. We geven hem liever een speentje omdat je dat makkelijker kunt afleren/wegnemen, terwijl je een duim altijd bij je hebt. Maar ik denk dat we deze ‘strijd’ gaan verliezen.

Groei, luiers & kleding

Lucas is afgelopen maand flink gegroeid.  Begin december was hij 54 cm groot en ondertussen is hij 57,5 cm! Ook qua gewicht gaat het goed. Hij weegt nu 4910 gram en dat is bijna 600 gram meer dan vorige maand.

In de Lucas 1 maand update vertelde ik al dat hij langzaam richting maatje 56 ging. Hoewel hij in van kledingstukken maatje 50 nog prima past, draagt hij steeds vaker 56. Het hangt wel echt van het kledingstuk af, want 56 is soms ook nog erg groot.

Vorige maand dachten we nog dat hij nu wel maatje 2 luiers zou hebben. Die hadden we gekocht, maar vonden we eigenlijk toch nog te groot. En dus hebben we maar weer maatje 1 gekocht. En dat gaat eigenlijk nog prima. Volgende maand zal het dan misschien wel maatje 2 worden, maar voor nu is het nog goed.

Hoe gaat het met jullie kinderen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close